søndag 2. mars 2014

Litt av en shoppingtur...


...Martine hadde fått for seg at vi skulle på shopping i går.
Jeg hadde vel nevnt at vi kanskje skulle det og slikt blir ikke glemt,jenta var klar hun!Martines slue,følelsesløse og utspekulerte mamma derimot,såg sitt snitt til å utnytte situasjonen,faktisk var det meget beleilig!For mamsen hadde planer.Hemmelige planer...


Martine hadde ikke før fått satt seg i bilen før den "noe" sprekkferdige moren braste ut med den brutale sannheten!
"Martine...sorry altså men det blir´kje nokke shopping i dag!"


Jenta,som hadde sminket og stæsjet seg og hadde store forhåpninger og planer,kikket skeptisk bortpå meg.Det er jo aldri godt å vite når jeg tuller eller ei....men etterhvert skjønte hun at her var det fakta!Et skuffet ansiktsutrykk ble heldigvis til jubel og glede da jeg fortalte at vi skulle hente en hund!!!!


"Hæ,- en ny hund?"


Jada - Damn this weak heart of mine!!!Som har vært sjeleglad for at jeg har bodd i lille Norge,for på Facebook ser man til stadighet afghanske mynder i andre land som må omplasseres !Slik er det heldigvis ikke i Norge!Synes det er så vondt å lese slikt!
mange triste skjebner,både for hunder og mennesker...


Men hva skjer så plutselig her en dag?Først en annonse på Finn om at tre afghanske mynder skal omplasseres.Så kommer det tre andre afghanske mynder for omplassering på Myndeklubbens sider!!!
Huffamegdå og huttemegtu!
De tre første på Finn hastet det med,det ble truet med avliving om de ikke fant nye hjem!Tre ungdommer,ja nesten som barn å regne
- altfor unge til å ende livet.Damn this weak heart of mine nok en gang.Tåler ikke å se sånt!!! Jeg fikk først hjulpet til å omplassere den ene tispen, noen dager før var det tilfeldigvis ei som hadde sett profilen min på Facebook og der har jo jeg affe-tryne.Hun bodde i Ålesund og hadde alltid drømt om rasen.Jeg tipset henne,og dagen etter hadde hun hentet tispen.Som ble kalt Dagmar.Men en Aghanske Mynde kan selvfølgelig ikke hete Dagmar,og ble raskt omdøpt til Destiny.Litt mer passende ;)
Men det var to affer igjen.Jeg skal aldri mer ha tispe,det har jeg nå og det er første og siste gang.Talisa er den rareste skapningen på denne jord og har gitt meg skrekken for tisper
(på en god måte riktignok,Talisa er snill som en engel hun)!
Men det var den hannen da....snakket litt med eieren som lovpriste hunden som var sååå snill!Hvilket var viktig for meg.Jeg fisket litt på nettet og fant stamtavlene og gransket,og fant mye jeg likte.Linjer jeg kjente,til tross for at han var født i Ungarn.Myndefolket ville hjelpe til med frakt,og om det eventuelt var andre ting!Det ble grublet og tenkt,og ikke minst var det litt av et puslespill å få alt til å klaffe i forhold til transporten.Men i går folkens...da hentet jeg denne karen her!
Gjet om jeg var skeptisk,jeg hadde fått tilbakemeldinger fra hun som fikk den andre tispen kvelden før om at hun var tynn,apatisk,umulig å få kontakt med og det såg ikke helt bra ut.
Jajaja...jeg bestemte meg for å ha et åpent sinn,dette var mest veldedighet,det fikk komme det som kom!To spente trulter kjørte galant forbi shoppingsentrene og satte kursen mot Dombås,hvor en som kjørte hestetransport til Trondhjem skulle stoppe og møte oss.De siste minuttene før vi stoppet på Dombås var sååå spennende,og snakk ikke om da vi fikk se denne rufsetufsete karen bak i bilen for aller,aller første gang.Her var det ikke noe som lignet på apati,en kvikk ung herremann trippet bortover og var så tillitsfull og glad og det var bare fryd og gammen!Riktignok var han nedklipt,altfor tynn...men det er begge deler ting som kan gjøres noe med!Kjøreturen hjemover gikk helt uproblematisk,- det var forresten en nydelig kjøretur begge veier med flott vær,bare veier og til og med det vakre gamle yndlingshuset mitt rett etter Lesja hadde overlevd denne vinteren også!Turen fortsatte like bra og da vi kom hjem...var vi muligens enda mer spente siden vi hadde litt av en overraskelse i bilen!!!Linus ble hoppende glad og når han fikk vite bakgrunnen synes han det var såååå bra vi hadde reddet et liv,Gubben var vel en smule stillere og tankefull.Pisty og Talisa lurte på hva slags svarting som plutselig var ute i hagen og måtte ut og sjekke med det samme!
Og det gikk også bra.Etterhvert kom fysakken inn i huset og hoppet oppi hundesofaen som om han hadde gjort det hundre ganger før!Spiste og spiste,drakk og drakk.Med dertil sure fiser som resultat,stakkaren var vel urolig i magen etter en kinareise uten like og litt ny mat og stress.Litt skvetting inne ble det også,men det skal vi fort få slutt på.Pusene var det eneste problemet,de var sååå spennende og sååå skumle på samme tid,og de følelsene var i grunnen gjengjeldt!Men om et par dager har det vel gått seg til der også tenker jeg!Det pleier det!
Har i ettertid fått vite at hunden,som først ble kjøpt av den særdeles optimistiske eieren som jeg tok over hunden fra,altså ble kjøpt og fraktet til Norge fra Ungarn.Sammen med to andre valper.Særdeles ambisiøst å kjøpe tre affevalper,spesielt for en som aldri har hatt affe før!Hun gikk på en gedigen smell kan man si.Derfor ble "min" hund satt ut på fôr,visstnok i Fredrikstad etter en stund.Der hadde visst Mattilsynet vært inne i bildet også,så stakkaren har ikke hatt det så godt.Så ble han boende hos en annen dame,som b.l.a hjalp til med å frakte han til Oslo i forgårs.Men før det var han altså tilbake til eieren sin som etterhvert innså at det ikke gikk,og heldigvis ble hundene omplassert i aller siste liten!!!!Nå har hunden endelig kommet til en familie han skal få bo hos og ha det godt resten av livet!
Så herved introduserer jeg vårt nye familiemedlem 
Serbet´s Marcipan,visstnok med kallenavn Raphael,el Raffe.
Han er 1,5 år ca,og har fargen Black&Tan.Blir så fin når pelsen kommer ut igjen!Og jada,jeg er steike tulen.Vet det!Sånn er det!


12 kommentarer:

 1. Så heldig Serbet´s Marcipan er som får komme til dere! Her blir det nok godt å være for han! Og for en overraskelse for Martine da, selv om hun jo hadde fortjent shopping etter å ha vært så snill med mamman sin. Serviettene hun har kjøpt viser jo at hun nok har teften ja :o) Og for et herlig kontor du har funnet fram til :o) Jeg tenker akkurat som deg, et slikt sted skal det jo være massevis av spennende ting. Det er aldeles ikke minimalistisk på mitt sy og ting og tang rom :o) Ha en strålende kveld! Takk for masse herlig inspirasjon i dag :o) Klem fra Nina

  SvarSlett
 2. Åhhh...Tove! Slike historier elsker jeg, så flott at du hjalp til med omplasseringer og tok en selv. Nydelig gutt, da!!! Gleder meg til å se flere bilder av det nye familiemedlemmet.

  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 3. Ikke svakt hjerte Tove - varmt hjerte<3
  Gratulerer så masse med familieforøkelsen, det virker som han har kommet til det aller beste hjemmet han kunne få:) Lykke til!

  Fin ny uke til deg,
  klem:)

  SvarSlett
 4. Sååå herlig historie! <3 gratulerer med ny hund, heldig hund som får komme til en slik familie :D

  Ha en fin ny uke!:)

  SvarSlett
 5. Så herlig historie her på ein mandags morgen,du skriver så bra:)håper den vil vokse og trivest,hundene har nok et godt liv hos dere:)
  Nå har eg ingen dyr og vil ikkje ha heller Hihi er litt sånn halvredd hunder og katter er fine men ,så er flott at det finnest heimer som din:)

  Ønsker deg ei fin ny veke:)
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 6. Hjertelig tillykke ❤️❤️❤️
  Måte lese hos deg i går og nå.....du er jo bare SÅ herlig Tove!
  Og litt gal på en skjønn måte;))))
  Verdens helligste hund som får bo hos dere!
  Kos deg og god ny uke.

  Jeg er på vei til skoprøving:)
  Høres Kansje vel flott ut.......men tro meg....det er det IKKE;(
  Hoi hoi ha en flott dag Tove den gode!

  SvarSlett
 7. Grattis med ny hund. Så bra det finnes mennesker som deg. Med stort hjerte for andre skapninger!!!
  Tenker han nye kameraten kommer til å få det som plommen i egget.
  Klem Marit

  SvarSlett
 8. Hvor er du bare god Tove.
  Så heldig for den hund at den lige fik jer som familie.
  Den skal nok blive fin.
  Tillykke med det.
  Sikke et fint kontor du har fået dig.
  Det kunne jeg lide.
  God ny uge til dig kære.
  Klem Lonni

  SvarSlett
 9. Gratulerer med nytt familiemedlem.
  Ser ut som en flott kar.

  Ha en fin dag.
  Klem

  SvarSlett
 10. Hei på deg og gratulerer med nytt fam. medlem!!!
  Så koselig arbeidsrom/kontorplass du har ryddet frem :)
  Ha en fin ny uke!!!

  Klem fra Anne- Marit

  SvarSlett
 11. Gratulerer med et nytt familiemedlem, godt å høre at han
  får et trygt og godt hjem etter så mye frem og tilbake, stakkars :-)
  Ha en flott uke !!

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)