torsdag 24. oktober 2019

Der ingen skulle tru nokon kunne bu.........eller bygge!!!!


Ja før både du og jeg dåner av avbildede byggverk er det vel tett før vi deiser i bakken bare av det faktum at ei viss kjerring blogger igjen!!!! Og det på et tidspunkt da hun har aller dårligst tid til nettopp akkurat det.Men her sitter jeg altså, for nå bare måtte jeg dele dette fantastiske huset med dere!!!!
Det hadde seg sånn at en vakker dag i vår, skulle kjerringa ut på landeveien for å hente et lass med vinduer. For tenk,mangt og mykje har skjedd på et år og nå er her et nesten ferdig drivhus i hagen!!!
Og det var til det jeg skulle hente vinduer. Det måtte bli en dagstur,for det var et godt stykke dit jeg skulle.Men det så jeg på som bare kos for jeg elsker å kjøre bil,og titte meg rundt !
De jeg hentet vinduene med synes også jeg var "tøff" som kjørte så langt for bare noen vindu,men jeg forklarte at jeg storkoste meg på veiene og tittet på hager og gamle hus og sånt. Da var det den kjekke mannen sa :
"Ja men da må du kjøre opp bakken her,for der ligger et flott og spesielt hus du sikkert vil se"

Jaja,tenkte jeg, det var vel verdt et forsøk. Svingte opp en bratt ,smal,gruslagt bakke og tittet meg rundt...hvor var det derre huset som var så fantastisk da??? Plutselig ser jeg det og skjønner med en gang hvorfor han mente jeg burde svippe opp for å se det omtalte hsuet! Skal si det var ei viss ei som ble ganske så overrasket!!!!
For et hus!!!!!! Og hage!!! Og her...midt ute i gokk liksom!!!!


Detaljer i fleng,snirkler og snekkerglede og bare et så fantastisk skue at jeg mistet pusten! Fikk riktignok summet meg etterhvert, parkert bilen og så lekte jeg paparazzi eller snikfotograf eller hva det enn skal kalles.Følte meg litt småteit der jeg gikk rundt og knipset, men tipper på at jeg ikke var den første da....selv om jeg mistenker at turistene ikke akkurat strømmer til denne lille bygda på Nordmøre hvor skjønnheten ligger .
Det burde de selvfølgelig etter mitt skjønn !


Skal spe på med noen flere bilder men faktisk talt blir det ikke tid til det akkurat nå. Denne dama skal nemlig opppi luften og "kjøre fly" som Martine kalte det....Konsert med Michael Bublè venter og det blir nok litt fantastisk det også !


Da er jeg tilbake fra konsert og gjett om det var fantastisk på alle mulige måter!!!!På plass ved mac´en igjen, må jo selvfølgelig gjøre fra meg innlegget om dette fantastiske huset for det fortjener det virkelig. Etter mitt syn fortjener det vel enda mer...noen sider i et passende blad,reportasje på tv? Men det er jo ikke sikkert de heldige eierne av huset synes det...men kan ikke skjønne annet enn at de må være veldig,veldig stolte av dette praktbygget - så velholdt både hus og hage!

Når jeg etter mange timer på veiene og mange inntrykk rikere etter en fantastisk flott dag, var jeg ganske så rask med å google litt på nettet etter informasjon om huset når jeg kom hjem. Eller villaen,som det jo er.Faktisk heter skjønnheten Villa Solhaug.
Villa Solhaug ble bygd av Iohan Christian Loennechen i 1915. Loennechen bygde villaen som et feriehus, noe som det også er i dag.
Vil du ,som meg vite litt mer om huset har du noen linker her:


Jeg må nok en gang få rette en stor,stor takk til de snille folkene jeg ikke bare fikk en hel haug med vindu av, men også tips om dette huset.Føler meg beriket som kunne få beundre det og studere detaljrikdommen rett og slett! Og vinduene jeg hentet....det er en helt annen historie som jeg skal se om jeg ikke får delt med dere her på bloggen ganske så snart også!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.