søndag 23. september 2012

Ei flott høsthelg....


...er over,tenk med strålande solskinn og mange begivenheter!!!
I går fant plutselig mamsen her på at hun endelig skulle ta den Dombås-turen hun så lenge hadde tenkt på...Gubben var og hentet ved og Jeep'en var ledig,så nå skulle vi jammen hive oss rundt kom jeg frem til.Men av forskjellige grunner kom vi oss avsted ganske så mye senere enn planen var,så¨vi hadde ikke kjørt lange biten før fornuften faktisk kom på et særdeles sjeldent besøk og pirket meg på skulderen,og fikk overtalt meg til å innse at det var igrunnen litt for sent på dag å kjøre såpass langt!!!Så da stoppet vi på Europris og kjøpte smågodt slik ungene skulle komme over den største skuffelsen (er det slik man lærer å trøstespise,huff?)- de hadde sett for seg en spennende dag på biltur men mora kjenner dem bedre enn som så..de hadde nok blitt lei ganske fort ja!Så derfor tar vi igjen den Dombåsturen en annen dag når vi kommer oss avsted tidligere og kan ta oss tid til å stoppe litt både her og der slik bilturen faktisk kan bli litt kjekke for de minste også!
Hva i all verden skal jeg forresten på Dombås?Se på Moskus???
Neida.Grunnen er i grunnen helt koko.Men jeg må.Der er nemlig et hus langsmed veiene der jeg alltid har syntes er sååå skjønt.Jeg har tenkt hver gang jeg kjører forbi at jeg må ta bilde av det,for det er så falleferdig at det knapt står oppreist.Det vil si,- nå kan det jo hende det ligger på bakken for jeg har ikke kjørt forbi på et år.Men jeg må ihvertfall opp og sjekke!Og i samme slengen hadde man fått seg en biltur - kjekt når man liker å sitte bak rattet og nyte naturen,og naturen den er slett ikke verst ned igjennom dalene denne tiden av året skal jeg love :)
Jaja,vi håper på flere fine høstdager og nye muligheter!Vel hjemme i Langevågen igjen tok tante Linda ungene med på flott tur
ut mot Flesje,ut skogsveien den ene vei og fjøra tilbake!Det var trolsk,kunne ei viss frøken rapportere.Og når ungene kommer hjem med gjørmete klær og sko tar jeg det som et godt tegn - det tyder nemlig på at noen har utfoldet seg og storkost seg masse :)
På kvelden fant vi plutselig ut at vi skulle rake krabbe!!!Noe jeg ikke har gjort siden jeg var jentunge,og det var i forrige århundre for å si det slik.Så mine rake-krabbe-kunnskaper var vel noe reduserte etter så mange år.Men lykken ville vi nå prøve lell..for spenningen sin del om ikke annet...jeg liker ikke krabbe en gang jeg da men det hadde vært stas å overraske diverse familiemedlemmer med nykokt krabbe for eksempel :)
Vi gikk først nedi fjøra og utpå berga og lyste med lommelykt.Veldig spennende,det var jo ganske så mørkt ute og vi kan trygt si ungene var ganske så oppgira!Litt spennende,litt skummelt!Men uten hell.Så da mente Gubben vi skulle dra ut med båten.Men det var om mulig enda større fiasko.Mørkt,kaldt...vanskelig å vite hvor det var lurt å prøve lykken - nei,vi fant ut at det var best å vente til vi fikk noen gode tips og råd!Men om ikke annet ble det observert både stjerneskudd og stjernebilder opp på himmelen og det var spennende og fantastisk bare det!!!Og så våknet vi altså til nok en flott dag i dag...og da var jeg rask på labben og tok med meg ungene og Raskoh med på tur,denne gang med Alnes på Godøya som mål!Og det er altså herifra det blir et "lite" bilde-ras!!!
Det er fantastisk flott på Alnes,frisk herlig luft og lukt,og balsam for sjelen å få komme ut dit ytterst i havgapet:)
Jeg tittet nok lengtende opp på fjellet,men i helgen har kroppen vært kranglete så jeg var i grunnen glad jeg i det hele tatt klarte å sitte i bilen ut på Godøya,en times kjøretur fra oss!
Og ungene synes alltid det er stas å komme ned til fjøra,og Raskoh som blir spesialbehandlet og bortskjemt verre enn verst nå som han er syk storkoste seg han også der ute,mens de to andre stakkarane måtte være hjemme med Gubben - for en forskjellsbehandling,det må da være grenser syntes de nok!!
En liten pus hilste vi også på når vi kom frem,men han var nok litt skeptisk til den rare langhåra svarte skapningen som var med oss...sånt hadde han nok ikke sett før tipper jeg ;)



 Deilig sand,gylne vakre strå,herlige høstfarger oppi fjellet og knallblått hav og himmel,og en deilig frisk bris gjorde susen!



 I horisonten flere øyer uti havet,herlighet for et syn!!!
 store stener å klatre på er alltid spennende!!!Den observante ser at Linus er velutstyrt og godt forberedt med sverd i beltet,
ikke godt  vite hva man støter på ut på desse "ville" øyene!
 Og kanskje kunne man være heldig å finne krabbe i dag da?



 Raskoh nyyyter det gode liv!


 Og Martine og Linus nøt virkelig å være her ute også!
Martine fant fine blomster...typisk jente,og Linus fant seg en lang kjepp = spyd...typisk gutt (og veldig typisk Linus!!!)





 Og når både unger og hund er glad og fornøyd,da blir denne "frøkena" det også...ja hun var så fornøyd med stoda at hun til og med gikk med på å bli tatt bilde av - det var ikke verst!!!
(opp med flagget!!)






Noe spennende der nede mon tro?
Ungene utforsker,høyt og lavt :)


Vi måtte vandre litt rundt inne på Alnes "sentrum" også.Sentrum er vel et noe overdrevent begrep,men det er ihvertfall de få husene som er her befinner seg.En helt egen steming råder,det er så intimt og pittoresk og idyllisk og koslig og vakkert!!





For noen luringer.Spørs om gliset var så stort fordi jeg nettopp hadde observert at butikken hadde søndagsåpent og fortalt dem at vi skulle gå og kjøpe is?


 Jeg må visst alltid ta bilde av gamle,værbitte,skeive og skakke naust....det er noe så nydelig med dem synes jeg!!








Dessverre hadde vi noe begrenset tid på oss her ute...Gubben skulle ha bilen på forretningsreise så vi måtte dessverre dra før vi egentlig hadde lyst,men var alle enige om at dette hadde vært helt topp og at  vi skal tilbake igjen med goood tid,kanskje grille i fjøra,og aller helst også gå på fjellet?Snart håper vi!



Og selv om vi hadde litt liten tid tok jeg meg fem minutt til å stoppe og ta bilde av noe som er så fint at jeg mister pusten hver gang jeg kjører forbi.Verdens nydeligste utsikt?



og når vi kom hjem hoppet ungene i jacuzzi'n og koste seg mens jeg tok med de to fornærmede a.k.a Pisty og Talisa,som til gjengjeld fikk seg en herlig løpetur i det fri og løp til tunga h havnet ned på knærne!Og det var igrunnen ganske deilig å gå i fred og fordragelighet helt alene inni skogen og høre fuglene kvitre og lukte på skogens deilige dufter,mens de to koste seg!


Koste meg gjorde jeg også i dag:)






6 kommentarer:

  1. Så utrolig flotte bilder! Vil også til Alnes, har ikke vært der siden jeg var lita tutte ;)) Kjempefint bilde av deg :))

    SvarSlett
  2. Dejligt med gode turer ud i naturen. Der er så flot i Norge. Har forelsket mig i naturen der.
    For efterhånden mange år siden boede jeg selv i Norge, Oslo. Først som aupairpige og senere arbejdede jeg i butik der. En dejlig tid og jeg blev for altid forelsket i Norges land.
    Flotte billeder af skønne mennesker og flot natur.
    Klem Lonni.

    SvarSlett
  3. Nydelige bilder og en deilig helg.
    Ønsker deg og dine en like deilig uke.
    Klem

    SvarSlett
  4. Har vært inne hos deg før ser jeg, mye fint og koselig lesning :) fikk lyst å gå tur med en sånn skjønn genser på meg :P tusen takk for hyggelig kommentar :) klem fra Lisbeth

    SvarSlett
  5. Så herlige bilder! Så fine barn, og så herlig hund! Ser ut som at dere har kost dere i helgen i alle fall :-)

    SvarSlett
  6. Å DU HERLIGE TOVEMOR!
    FOR EN HELG !
    MASSE OPPLEVELSER GODE MINNER FLINKE MAMMA DU ER!
    OG DISSE HERLIGE UNGENE SMILER OG LYSER OPP:)
    FLOTTE BILDER OG IKKJE MINST KJEKT Å FÅ E BILDE AV HERLIGE DEG OGSÅ!
    KLEM FRA ELI:)

    SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.