torsdag 3. mars 2011

Tripp,trapp..... I hyrten og styrten (som vanlig er forresten) blei det bestemt at jeg skulle ta med meg mine barn og tantebarn til byen (Ålesund) på en liten tur,med Fjellstua som mål!En aldri så liten utflukt med andre ord,for alle   barn som har
vinterferie trenger nemlig å aktiviseres...slik de ikke river ned huset/spiller til de blir grønne og blå/kjeder seg fordervet!Så her måtte mamsen ta tak! Tenk at vi er så heldige at det tar bare 7 minutt med hurtigbåt så er vi midt i Ålesund sentrum,og når de 7 minuttene attpåtil er i nyyydelig natur så er det toppen!!!

 Før vi nådde byparken og alle de 418 trappetrinnene opp til Fjellstua,måtte vi gå igjennom noen av byens gater.Ja var det opp til meg så hadde vi lagt inn noen stopp underveis.....men det kom klart frem at alle deltagende unger har skjønt at når tante Tøve ser butikker må hun dras vekk derifra fortere enn svint!!!!! :(
Selvsagt prøvde jeg å bestikke gjengen,men de var visst fast bestemt i sin sak!!!


Snart fikk vi sett målet...høyt der oppe
i det blå speilet Fjellstua seg i
solstrålene og ventet på en gjeng
med rabbagaster fra hi sida av fjorden
Nei...på Frøken Frøland fikk jeg
ihvertfall ikke gå inn....måtte
pent nøye meg med lengselsfulle
blikk inn vinduene...*sukk*

 "Og nååååde den som ikke oppfører seg..." truet jeg med strenge-stemmen min;"da blir det rett inn bak murene i dette gule huset som er byens fengsel!!!Forstått?"

Og vel oppe,noen mer andpustne og stive
i lårmuskulaturen enn andre,var det kjekt å få
springe litt rundt og tøyse:)
Heldigvis virket truslemålene mine slik
som tenkt,og barna var eksemplariske:)En fornøyd gjeng,med Sunnmørsalpene i bakgrunnen!

Og jammen var det ikke minst like kjekt  komme ned igjen .... der ventet den store lekeplassen med masse unger og moro,og jeg tror denne gjengen fikk ulystet seg så det monnet denne formiddagen! Frøknene Knise fant til og med en kjekk ung "mann" så de fikk flørtet litt,tall,dark and handsome til og med - mora var ihvertfall nøgde!!! Etterhvert kom også en skjønne pus tuslende og da var alle nøgde:)


 Ålesund er kåret til Norges vakreste by ble jeg informert om av de to Bergenserne-
skal ikke krangle om det ihvertfall for vakkert er her unektelig!!!
Vi som håpte på soft-is på Brosund-kiosken,men vi var nok litt for tidlig ute...det var ikke å oppdrive noen steder enda! Koste oss gjorde vi nå lell,og en Sandwich fikk smilet på plass igjen!Men å bli tatt bilder av,nei det likte ikke Elias´en og gikk sin tante en høy gang!Men tanta var lur og fikk heldigvis sneket seg til et knips her og der...kjekt å ha i fotoalbum og minnes en annen gang!
En superduper formiddag som anbefales på det varmeste -
  Ålesund er fantastisk flott:)

4 kommentarer:

 1. Oh how I love those wooden boxes containing the flowers! Too bad that here in Italy is so difficult to find!

  Good weekend!
  Sarah

  SvarSlett
 2. Ålesund är vackert, hela Norge är vackert. Jag älskar Norge och vi var i Ålesund i somras. Vi brukar åka ungefär vartannat år och försöka hinna med att se så mycket som möjligt under en dryg veckas tid. Och jag tröttnar aldrig. Hade en reseberättelse i somras som finns under upplevelser på min blogg! Ha en riktigt mysig fredag och en fin helg!
  Kram Pia

  SvarSlett
 3. Sukk, nå lengter jeg oppover! Men det er heldigvis bare halvannen uke til jeg får meg en tur....

  Birgitte, utflytta langevåger...

  SvarSlett
 4. Heisann Birgitte - ja det er noe eget med "heime" ...akkurat i dag var det kanskje bob bob med nysnø og sur-vær,men fint...det er her enten det stormer eller sola skinner spør du meg.Derfor kunne jeg aaaldri tenkt meg å flytte!!!! Kjekt at du får ta deg en tur heimatt,kos deg masse når du er her:))))
  Tove

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)