søndag 26. juni 2016

Det grøsses og grues...


...over diverse nybygg i Langevåg sentrum,bygda mi !
Og i utgangspunktet kan man ikke påstå at sentrum består av så altfor mange sjarmerende hus fra før av...med noen få unntak!


Midt i smørøyet og der alle går og kjører forbi forskjønner denne perlen et ellers trist syn (nå dessverre enda tristere med det styggeste Remabygget ever på vei opp)Kari som bor her og har tatt over eiendommen etter sine foreldre har pusset opp og bevart stilen,og heldigvis får hagen også stå i fred - man kan undres hvordan sentrum hadde sett ut uten denne grønne lungen med sine flotte,gamle og ærverdige trær rundt huset?
Dessverre ser det ikke ut til at det er noen plan eller regler for hvordan vi vil hovedåren gjennom bygden skal utvikles og det settes opp nye bygninger i rene hummer og kanari-stil! 
Man burde hatt både et plan og et utvalg som tok seg av slike ting,og som ser til at selv om det skal komme nybygg og vi skal ha utvikling må vi også ha det fint,sjarmerende og trivelig rundt oss - inkludere det gamle og få det nye til å gli inn.


Så i dag lette jeg frem fotoapparatet og knipset i vei bilder.
For nå skal jeg gjøre det jeg har tenkt jeg skulle gjøre,- før fristen går ut! Jeg skal nemlig nominere dette huset til å få Godt Vern prisen 2016! Vi skal sette pris og belønne de som står på og legger ut maaaange penger for å verne om det opprinnelige.og om ikke Kari vinner håper jeg likevel hun blir glad når hun ser at arbeidet hun gjør settes pris på..ihvertfall av meg ;)


Jeg er forhåpentligvis ikke den eneste!?


 Det var både litt ris og litt ros...så har ihvertfall jeg løftet lillefingeren pittelittegrann for å slå et slag for et finere sentrum! Krysser fingrene og ....

...håper du får prisen Kari!7 kommentarer:

 1. DAS genau wäre mein TRAUMHAUS,,,,

  wunderschön....ich liebe so HÄUSER aus HOLZ

  wünsche noch einen schönen ABEND
  bis bald die BIRGIT aus TIROL

  SvarSlett
 2. Sikke dog en perle Tove. Kan godt forstå du vil nominere dette hus.
  Det er jo en drøm fra fortiden en skat, som man må værne om.
  Vi ved jo godt hvor meget det koster at bibeholde en sådan stil art.
  Så er sikker på det nok skal lykkedes dig. Jeg krydser alt hvad jeg har for at Kari kan vinde den nominering!

  Rigtig dejlig dag
  Charlotte

  SvarSlett
 3. Dette var virkelig flott ♥ All ære til de som bevarer disse perlene av hus og hager, hååper virkelig hun får en slik pris ♥
  Så snill du er Tove, kanskje nomineringen går hennes vei ;))) Lykke til!


  Klem Bente

  SvarSlett
 4. Sier som Bente over meg her- all ære til de som bevarer og ser det vakre og potensiale i et hus og sted. Det er jo en perle :)

  Kos deg masse

  Sommerklemmer fra Monica

  SvarSlett
 5. Oj vilket vackert hus! Håller med Monika - en pärla!
  Sommarkram från Titti

  SvarSlett
 6. Ein schönes Haus!
  Die Fenster gefallen mir besonders.
  Nicht nur das Haus ist schön,sondern auch deine Posts. Ich habe ein bisschen reingeschaut und es gefällt mir sehr bei dir. Gerne komme ich wieder.
  Alles Liebe,
  Manuela

  SvarSlett
 7. Jeg har aldri vært i Langevåg og sett hvordan det er der, men dette huset er en skikkelig perle hvorenn det hadde stått, og fortjener såvisst en pris synes jeg. Tommelen opp for nominasjonen din, og tvi tvi for at dette huset blir valgt :)

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.