torsdag 18. september 2014

Kryss i taket….


...eller ihvertfall i himmelen - nå var dagen endelig kommet!!!
Nå skulle jeg endelig få ta meg en kjøretur til Nordfjord og vakre Tore-Garden,etter mye om og men!!!! Sølvi som både bor på den nydelige gården og driver butikk/nettbutikken på samme plass hadde nemlig vært utrolig hjelpsom og bestilt litt forskjellig snadder til meg,og noe hadde stått på vent til meg lenge og vel!
Men det kom stadig hindringer i planene om å ta seg en tur,og plutselig var det visst noe til jeg hadde bestilt som jeg skulle vente på og uten å gå for mye rundt grøten har altså turen vært planlagt lenge,lenge - men i går skjedde det hallelujah :)
Alt lå til rette, - tante Linda ville plukke opp ungene etter skolen,varebilen var ikke på verksted slik den dessverre har hatt en lei tendens til,og til og med været var fantastisk!Attpåtil var huden og kroppskløen vennligsinnet og tok det litt mer med ro,det var skjønt etter noen trassige dager !
Det var rett så det man sprudlet inni seg av glede,en fantastisk dag å få kjøre rundt i vårt vakre land på!(Dog må jeg huske neste gang jeg er ute og kjører i sol:husk langermet…tåler jo ikke solen og til tross for lukkede vinduer sved den godt på ermene,au!)


Etter mye vurderinger frem og tilbake om hvilken vei som var best/raskest falgt valget på å kjøre om Volda,og ta fergen derfra til Folkestad.Flaks hadde jeg som vanlig,og kunne kjøre rett ombord i fergene  begge veier uten noe ventetid! Det var bare et "problem" og det var at kjøreturen nesten var for kort.Da jeg kom ned fra fjellet mot Nordfjord skimtet jeg et gult hus som såg mistenkelig kjent ut og tenkte i mitt indre at jeg kunne da vel ikke være fremme allerede,men det var jeg visst.Jeg som var forberedt på å kjøre mye lengre,slike dager får man lyst å kjøre hele dagen!Men nå vet jeg ihvertfall hvor langt det (ikke) er til Tore-Garden og det er jo gjort på en blunk,så jeg kan anbefale alle som bor på i nærheten og har lyst på en koslig dagstur til å ta turen til en enda kosligere butikk,totalt forskjellig fra kjedelige kjøpesenter og med supert utvalg i fristelser..og i tillegg forlater du butikken ikke bare med noe fint i posen,men en fin opplevelse også!


Etter å ha måpt fra meg ute og beundret det vakre huset,hagen,ja hele plassen så bar det inn i det helligste!
Og når jeg får tråkke inn på nydelige fliser som desse,så lover det allerede bra!
 (Sånn bortsett fra det umiddelbare problemet som oppstår:hvor kan jeg ha cementfliser hen ???Vil så gjerne ha det en eller annen plass , det er såååå nydelig og fint!Det må grubles!!!)
Innenfor dørene til butikken som ligger i en av de gamle bygningene på gården,var det bare som om hele kroppen min sa :"Aaaaaaah!" av nytelse.Ja jeg sa det sikkert på høyt også,komplett ute av stand til å skjule min begeistring! Så lyst,lett,koslig,skjønt,sjarmerende,forfriskende!
Kunne jeg få flytte inn?


Eller kunne Love Seat´en fra Mille Moi få flytte ut,og hjem til meg?Heldigvis var det visst både en og to andre som siklet etter den før meg på listen,jeg hadde jo ikke hatt råd likevel men fy søren så lekker!Tenk å krype oppi *drømme drømme*


Vareutvalget var en god blanding,og smilet kom snikende titt og ote...hvem blir vel ikke sjarmert av desse skjønningene???


Nydelige farger,ting og tang.Rett i hjertet,pang!
Jeg lurer fremdeles på hvor jeg kan plassere det turkise KITCHEN skiltet,det passer perfekt på kjøkkenet mitt i fargene!Butikken er delt opp i to rom,og Sølvi har fått plass til utrolig mye,her må hodet vendes i alle retninger,høyt og lavt!
Og man må gå rundt flere ganger,nyte og få med seg alt!


There is no place like home står det på skiltet,og det er jeg meget enig i,men jammen var det kjekt med en biltur og få komme til Tore-Garden også og få nyte en butikk med sjel!


Herlige Sølvi var heller ikke så verst,praten gikk lett over en god kopp kaffi,sveler hadde hun også på lur men forfjamset som jeg var av hele opplevelsen og alt det fine,så gikk jo den helt i glemmeboken!Den må jeg ha til gode,det blir flere turer hit,og da må jeg regelrett proppe i meg både sveler og kaffi slik jeg får en skikkelig god unnskyldning til å gå på do og være der i lange tider - har dere sett noe så skjønt?Den nydelige fjærlampen var enda nydeligere når den hang akkurat her,helt perfekt rett og slett!Nydelig lys i saken,og jada jeg tenkte selvfølgelig i mitt indre,hvor kan jeg ha en slik?
Det var mange tanker om alt jeg jeg ble fristet av,hadde sett og opplevd på veien tilbake og det er ikke utenkelig at jeg satt både og gliste og pratet med meg selv om saken ;)


En helt perfekt dag,en helt perfekt tur...

...en helt perfekt butikk!!! Tusen takk til Sølvi for super hjelp og kjempeservice!Om du ikke har mulighet til å besøke Tore-Garden kan du likevel bli fristet i nettbutikken som du finner her !Tore-Garden er også på Facebook og Instagram, legg deg til som følger så går du ikke glipp av noe

5 kommentarer:

 1. Wow, I like to have this wonderful shop in my area!! What an atmosfear and that light... I love it very much. I would probably also have oohhh's and aaahh's the whole time.
  Thank you for sharing!
  Hugs, Peetje (Holland)

  SvarSlett
 2. WOW, what a lovely place Tove! I see that it is a SHOP? Who wouldn't want to go there and browse and BUY! And the lake, I couldn't think of a better place to go. HAPPY HAPPY DAY! Anita

  SvarSlett
 3. For ett flott sted. En sånn perfekt dag det trenger man innimellom.
  Kanskje bra man ikke bor helt i nærheten der... Kunne blitt hardt for
  lommeboka tror jeg.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 4. Hei Tove.
  Så deg i Lev Landlig her forleden,så søt du er da og flink. Flotte innlegg nedover her og. :)) Så heldig du er som har besøkt et så nydelig sted,herlige bilder, skal titte innom. Ha en skikkelig koselig helg.
  God klem.
  Mette.

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)