søndag 3. august 2014

Mye snikk-snakk......lite action!Slik blir det med enkelte ting.En av tingene vi har partet om mang en gang er at vi skulle tatt oss en tur ut på øya Sekken, hvor darlingen "stammer fra"! På tide med sightseeing kom vi frem til,og reiste mannsterke avsted i morgentimene i dag!
Her er Martine og Linus på fergen mellom Sekken og Molde,koslig!
Det var hakket mer sjarmerende å putre seg frem trangt innimellom holmer og skjær enn de fergene vi vanligvis tar som går rett over fjordene her og der rundtomkringsen her blant alle fjordene,men turen fra Vestnes og Molde hadde sitt høydepunkt den også for en flokk med niser lå ut på fjorden og koste seg og det er Martines store drøm å få se hvaler og niser er jo små sånne - hurra !!Linus med søskenbarnet Aron som egentlig bor i kina,og derfor er veldig kjekk å være sammen med de sjeldne gangene det skjer!To kjekke karer dette her,og plutselig var både desse to og vi andre fremme på Sekken og endelig skulle jeg få se meg rundt!
Det var nok ganske mange år siden Guben hadde vært her også!


 Var det her,var det der?
Martine var like mysgjerrig som meg på hvilket hus vi skulle til!
Kameraet ble flittig brukt,her var et skjønt gardstun synes jeg!Og så var det jeg og de kirkene da.De er jo så skjønne,desse gamle og forseggjorte fulle av historie.Det måtte selvsagt stoppes,kjerringa skulle knipse.I tillegg fikk vi besøkt graven til olde og tippoldeforeldre!


Nydelig kirke med nydelig beliggenhet!
Den ble bygd i 1908.
 Og ikke før vi hadde satt oss i bilen etter kirkestoppet,så var vi visst "der"! På tunet til slektsgården,bygd sånn ca i 1780!
Ikke helt nytt med andre ord - men veldig gammelt og spennede!


Stille og fredelig oppe på en høyde med fantastisk utsikt innover fjordene!Jeg skjønner godt hvorfor huset ble bygd akkurat der!


I tillegg til hovedhuset var der noen andre hus,og inni dem….iiiiiik!Et forferdelig dårlig bilde ble tatt,men det kan enkelt forklares med at kjerringa her ble helt shaky når hun fikk se det skjønne nattbordet i en enda skjønnere grønnfarge som knapt vises på bildet her,men dere kan nå vel skjønne jeg måtte prøve å vise litt kroppsbeherskelse selv om jeg egentlig holdt på å gå amok!Åååå så skjønn den var,og der stod den ene og forlatt i et uthus!Mye annet spennende ble også observert,øynene holdt på å sprette ut opptil flere ganger,og enda hadde vi ikke gått inn! Men inne var særlig den ene stuen også full av spennende skatter som har fulgt huset gjennom årene.Lite var forandret her,og det var som å ta et steg tilbake i fortiden faktisk.Mange vakre slektsbilder og møbler med spennende historier bak seg!!!


En fantastisk flott etasjeovn,og skapet i kroken kom visst fra en kirke som det var noe spesielt med...som min hjerne ikke helt husker detaljene fra men det var visst noe med norges første kristne bosetning og styr og stell.Ikke noe knussel ihvertfall´sen!Må finne ut litt mer om det er,spennende synes jeg :)


Og dette møblementet,ja dere kan vel bare tenke dere hvordan enkelte siklet.Enkelte er selvfølgelig moi! ;)
Se på de bena!Iiiiik!


 Jeg lurte på om husets beboere noen gang hadde merket historien i huset via spøkelser,og joda - det kunne fortelles om orgelet som s´plutselig spilte av seg selv,og når det ble sjekket så satt der en dame som reiste seg og gikk videre,gjennom en vegg og opp en trapp og plutselig var borte vekk!!! Det var visst ikke fritt for at man følte seg iaktatt når man lå i sengen heller,en der stoppet spøkelseshistoriene og bra var det for visst ikke hadde Martine fått nervesammenbrudd tror jeg - lurer på om hun får sove i natt!!! På serveringsfatene lå kaker og andre fristelser men jeg siklet jo bare på det nydelige fatet!Slikt har jeg ønsket meg lenge,og vær trygg - skal nok lete til jeg finner også!Så nydelig!
På husets skjøte var det mye rart å lese,blant annet var en av forpliktelsene som fulgte med å ta var på datteren i huset som var sinnsyk og sørge for at hun fikk mat og stell!
Det var nok så ymse rundtomkring på gårdene før!


Patina,patina hihi ;)Med på turen var også to av hundene,Talisa fikk ligge hjemme i fred og ro siden hun straks er inne i toppen av løpetiden og har det best i ro og fred for seg selv.Pisty og Raffe ble stappet baki bilen og koste seg forhåpentligvis på sightseeing,ihvertfall ligger de rett ut ganske så kaputt nå begge to og bryr seg fint lite om både løpetid og andre fristelser!
Fint ferdig merker man at man er selv,nå skal det bli godt å krype borti sofakroken og slappe av med god samvittighet for at det ble ikke lenger bare var snikk-snakk med oss,nå har vi faktisk endelig besøkt og sett flotte Sekken!

En opplevelse rikere :)9 kommentarer:

 1. Så spennende med utflukt. Og for et sted. Skjønner godt siklinga di på både det ene og det andre på den gården. Morsomt å besøke gamle slektsgårder. Nå må jeg se å få skrudd av Pc'n, tordenvær i anmasj igjen... Hører det buldrer og braker. Søren også, jeg som skal på jobb i morgen tidlig. Ikke lett å sove når det braker som verst.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 2. For en herlig tur! Dette må jo ha vært en opplevelse utenom det vanlige....så utrolig kjekt å se igjen sikkert. Så mange flotte bilder du har tatt! her var jo mye artig å se....tenker mannen din fikk frem litt minner herfra ja .-) Ha en flott uke!

  SvarSlett
 3. For en herlig tur! Dette må jo ha vært en opplevelse utenom det vanlige....så utrolig kjekt å se igjen sikkert. Så mange flotte bilder du har tatt! her var jo mye artig å se....tenker mannen din fikk frem litt minner herfra ja .-) Ha en flott uke!

  SvarSlett
 4. For et fantastisk å besøke og de deiligste bilder:-) g

  SvarSlett
 5. Så skjønne barn du har Tove og lille Aron var jo helt nydelig han også For et flott sted slektsgården ligger på og huset var jo helt nydelig med alle sine utrolige gamle skatter....jeg måtte nok hatt med luktesaltet dit, ja...Jeg så med en gang det lekre nattbordet inne i uthuset..hahaha....synes jeg ser deg der:)) Det er sykt spennende å få gå slik rundt på oppdagelsesferd! Så flott kirke det var på stedet også, litt av et landskap på dette stedet. Nyyyydelig hundebilde!!! Det var veldig moro å se disse flotte bildene!!

  Ja, du har helt rett når det gjelder våre kjære firbente, det eneste som hjelper er en ny hund. Nå har det seg slik at jeg har en veldig god veninne som har et valpekull som er 2 uker gamle. Hun er en kjempeflink oppdretter, jeg har også hjulpet henne med valpepass når hun har hatt kull tidligere. Hun har 1 hannhund igjen, det er ikke bestemt hvem som skal ha hvem enda...men hun ville blitt glad om vi kjøper en. Så da blir det vel en ridgebackgutt i midten av september tenker jeg om alt går etter planen. Humøret har steget betraktelig i løpet av helgen, det vil gjøre oss godt å få litt liv i huset igjen.

  Ha en ny fin uke!
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 6. wow! for en flott tur ....og mange fristelser :-)

  klem tone

  SvarSlett
 7. Good morning dearest Tove! I LOVE YOUR COUNTRY! The little farm houses, the animals, the PATINA! So gorgeous. Anita

  SvarSlett
 8. Hei på deg!!!
  Så mange fine bilder, fra en koselig tur i vakre omgivelser!!!

  Ha en fortsatt fin dag vennen!!!

  Klem fra Anne-Marit

  SvarSlett
 9. Spenstig nettside du har. Jeg blir imponert. Besøk nettsiden min, som jeg tar for meg en del om tapetsering Ha en fin sommer =)

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)