onsdag 22. mai 2013

Jeg fikk blod på tann....

...da jeg i helgen lagde min egen lille urtehage/grønnsakskasse!
Et par pallekarmer ble stablet opp på hverandre og fylt med jord,før rabarbra-avleggere fra "gamlefolket" fikk ble de første som fikk komme i jorda og forhåpentligvis skal få glede oss med rabarbrasuppe og annet godt i årene fremover :)Men jeg har plass til mye mer opp i kassene mine,og en gressløk holder enn så lenge rabarbra´n med selskap!


Typisk nok utarter det seg for meg,og nå ser jeg plutselig for meg egenforsyning av urter og gudene vet hva fra egen hage!!!


Vi kjøper jo av og til ferske og har på kjøkkenet,men de fleste av oss vet vel hvor lenge de står der....da er det vel
greiere å kunne gå uti hagen og plukke inn det man trenger?Og med den påtenkte urtehagen min gikk det selvfølgelig slag i slag - nå ser jeg for meg bakst og retter med urter og deilige smaker i det uendelige!Troen kan ingen ta fra meg ;)

Og allerede før den første kassen er fylt opp,ser jeg for meg utvidelse av prosjektet!Det mangler ikke akkurat på inspirasjon på nettet,som dere ser via desse bildene fra Pinterest!


 Akkurat i dag sørger naturen selv for vanning,men jeg ser for meg at det skal jammen bli koslig å tutle litt med både vanning og luking og det som følger med når det begynner å vokse litt:)
Er det ikke så at det er sunt å jobbe i hagen,for både kropp og sjel???Og godt for sinnet å vite at man lager mat av egne urter?Jepp...fruen har en plan!!!

Enda en (bombe!)
6 kommentarer:

 1. HEI PÅ DEG KJØNNE TOVEMOR:)
  Å SMELTE DÅNE KLASK I GULVE FOR NOEN BILDER
  GLEDER MEG TIL Å SE DET SPIRE Å GRO HOS DEG
  NYT KVELDEN
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 2. He, he, he, planleggingen og drømmene om alt man kan få til er jo kanskje det morsomste, så får det nå bare være slik at vi ikke får til alt, vi har nå kost oss den stunden vi drømte :o) Det var helt fantastiske bilder du viser fram, det er jo ikke rart man blir inspirert :o) Krydderurter i høybed i hagen er langt enklere å få til enn inne på kjøkkenbenken, så det er håp :o) Ha en strålende dag i morgen! Klem fra Nina

  SvarSlett
 3. Herligalondon for noen nydelige bilder da❤❤❤
  Snakk om inspirasjon og ideer ja!
  Kom til å tenke på Egon Olsen i olsenbanden.....jeg har en plan.....hi,hi.
  Regner med du har pudder og rosa hansker klar:))

  Ha en flott dag herlige bloggvenn❤

  Kram och klem ,ho,ho

  SvarSlett
 4. Som vanligt är det en fröjd att hälsa på dig och njuta utav alla dina vackra bilder :) var ett tag sedan sist men nu har jag lyckats hitta en stund för att hälsa på mina bloggvänner, vädret är inte det bästa, har varit grått och regnat flera dagar...men vi får hoppas att solen och värmen kommer tillbaka, ha en fin helg, kramar VIOLA

  SvarSlett
 5. Så herlige bilder. Ikke rart planene tar litt av :)
  Mine planer tar litt av også, urtehage, grønnsaker, frukt, bær osv. Noe har blitt gjort, en god del gjenstår og planene de bare vokser og vokser...

  Ha en superduper kveld.
  Klem

  SvarSlett
 6. Så utruleg stilige merke-"lappar". eg er godt igang med grønsakshage, men har ikkje tenkt på urtehage endo. Får sjå om eg får tid og lyst til det og :) her var iallefal mykje fin inspirasjon! god bedring med sol-allergien som du skriv om lenger oppe! ha ein fin kveld!

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)