tirsdag 19. mars 2013

Ho mor tar strenge-stemma i bruk...


...både titt og ofte - uten at det nødvendigvis virker!
Men i går når ungene kom hjem fra skolen var planen til en litt lur mamma klar,ikke bare skulle strenge-stemma brukes,den skulle være så streng at effekten kom umiddelbart!!!!
Gru på jord,hva hadde skjedd...stakkars unger,hva hadde de i vente? 


Linus ble den første som fikk gjennomgå..han hadde knapt nok trasket opp bakken til huset før mor beordret:
"No he du dej uti garasja i ei viss fart med akebretet ditt som he lagt her og slengt i fleire daga!!!"
(Lurer litt på om jeg spyttet ild også i stridens hete???)
Gutten tittet blekt på sin horrible mor og lusket seg med halen mellom beina med akebrettet mot garasjen.Lite visste han,at der stod en overraskelse på lur!En ny sykkel.Med gir!
Gledesutbruddet og gliset som kom da gutten fikk øye på den var slikt man husker resten av livet!Ranselen ble kastet av ryggen,og den nye hjelmen som han også fant ble tatt på hodet og gutten var helt klar for sin første sykkeltur på det nye gliset sitt!
Like fort som han med hjelp kom seg oppå,datt han ned.Gleden gikk fort over og neste stopp ut var sengen for å skrike sine modige tårer.Han hadde ikke vokst!Han kom ikke til å få bruke gir-sykkel i år heller!Gutten såg svart på livet.Det er nemlig ganske kjedelig å være med på sykkeltur uten gir,og storesøstra kan suse forbi enten det er oppover eller nedover - storesøstre skal man nemlig konkurrere med om alt her i livet og uten gir er man sjanseløs!Skulle han gjennomgå en sådan nedverdigende situasjon i år igjen?Det var ikke greit å være Linusen! :(
Meeen...en ny dag med nye muligheter kom og i dag var gutten klar for å stige opp på monsteret nok en gang.Mamsen her hadde forklart og muntret opp etter beste evne,og fortalt at i gamle dager måtte vi ungene lære oss å sykle på voksensykler - tenk på det!!!Så vi tok med sykkelen ned på flete veien og startet med nytt mot!Å jada...det tok ikke lange stunden før gutten suste avgårde..mens mora stod og lurten på hvordan dette ville ende?
Det gikk ganske bra,-det var litt vanskelig å komme seg opp på sykkelen men når han først var på plass gikk det lett.Motgang takler han ikke så bra denne karen så det var et par tilfeller med knall og fall hvor han truet med å aaaaldri bruke den idiotsykkelen igjen,men heldigvis gikk det like fort over!Så nå er alt bare velstand og gutten gleder seg allerede til nye turer på trøene i morgen!!!

Så...med strengestemma til ho mor sjøl er det neimen

ikke godt å vite hva som er i vente ;)



3 kommentarer:

 1. Hehe, for et koselig innlegg :) Så bra han fikk det til med litt øvelse :) Skjønn gutt du har :)

  Klemmer fra Lite hi

  SvarSlett
 2. Han ser verkligen lycklig ut med den fina cykeln, kan tro han längtat efter detta, ser att ni inte har snö, här har vi flera dm och idag har det kommit massor och mera ska komma nästa dygn, är så less på denna vinter, våren verkar dröja, ha de, kram VIOLA

  SvarSlett
 3. Å for et koselig innlegg!
  "Slit an med ny flott sykkel" ( som vi sier i Bergen...)
  For en skjønning!

  Kos dere,nå er det vår i luften vel:)

  Tusen takk for hilsen- ble glad!
  Klem klem Camilla.

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)