søndag 13. januar 2013

Morrabrød...


Her og nå,og aller helst for en time eller to siden,burde husets kokk vært i full sving på kjøkkenet.Er det ikke på søndagene man virkelig skal slå til med både gourmetmåltid og dessert?
Duftene av urter og saftig kjøtt skal strømme ut av husets fire vegger og gjøre alle forbipasserende sultne?


I dag er det ikke en sånn søndag her i heimen.I dag er mamsen nemlig sterkt nedopet,og synes det er vanskelig nok å holde øynene åpne!De siste dagene har jeg nemlig klødd og hovnet voldsomt opp i ansiktet slik at jeg har måttet spist en og annen allergitablett.Bra for noe...men,slett ikke så bra for energinivået som er langt nedpå minus-siden!
Kunne jeg ha sovet hele dagen tro?


At en maskin med klær har blitt vasket og tørketrommelen satt på,at det er fyr i ovnen,at hundene har fått seg en liten tur -bare flaks og kun grunnet sammenbiting av tenner.Forøvrig burde man hatt i seg et par liter med frostvæske før man gikk ut av dørene i dag,jeg fryser enda!Men fint er det!!!Så fint at man burde benyttet anledningen og svingt seg litt med kameraet,men det gidder jeg selvfølgelig ikke her jeg går i min lille tåke!


 I dag blir det kun sløvings....fra morgen til...????Man kan jo håpe at man våkner til kvelden og får gjort noe mer vettugt?

 Selv om det er en fantastisk følelse å få utnytte dagene og gjøre mangt og mykje så tror jeg alle trenger litt sløvedager innimellom.Våkne akkurat når det passer uten å tenke på vekkerklokken,gjøre akkurat det man vil og ikke det man må! Kose seg litt ekstra rett og slett!Jeg var kjempeheldig og fikk besøk i sengen av Linusen vår i dag tidlig,som helt tydelig syntes det var deilig at det var søndag,fri og ekstra kosetid:) Han krøp under dynen sammen med meg og koste og klemte og kysset og var så skjønn at...helt til han kunne fortelle på sin helt egen måte med skarre-r´er og glimt i øyet:


"Mamma,no he ej morrabrød!"

Huffamegdå,mamsen ble helt forfjamset men prøvde å ta seg inn igjen like fort,de derre "brøda" lever visst sitt eget liv om man er liten eller stor!!!!Guttefanten begynte straks med detaljerte beskrivelser av vinkelen på brødet og hvor sterk den var,mens jeg syntes kosestunden var over og lurte på om ikke han skulle se tv?
Prøvde så godt jeg kunne å late som ingenting,og som om slike brød var det naturligste i denne verden.Rart hva de snapper opp av uttrykk desse ungene..godt han ikke vet alt hva han har i vente med den derre loffen sin sier nå bare jeg;)
Bare han med tiden skjønner at alt ikke er "brød og sirkus"..jeg har i grunnen håp i så måte for se bare her fine diktet han serverte meg i går (mye bedre enn morrabrød må vite ;)

"Roser er røde,smørblomtre er gule.og du er like skinenes som dem min skønhet.vil du bli med på kino?"

Linusen min er ikke bare en liten potet,han er visst en skikkelig poet:)Nå må jeg bare sørge for to ting:åpne øyne og sammenbitte tenner,- ikke det motsatte skal det bli noe etandes av noe slag her i dag!Med desse deilige kjøkkenbildene fra Pinterest kan det jo hende at det blir middag i dag også!Men dessert?Niks!

3 kommentarer:

 1. He, he, he :o) de gutta, de gutta. Kjedelig med allergi og sløve ned medisin. Telfast er en type som ikke skal sløve så mye som feks. Zyrtec. Forhør deg hos lege eller apotek. God bedring! Her er brøddeigen satt og skal bakes ut etter middag, som forøvrig ikke har dessert :o)Fine, koselige bilder, liker å se slikt. Klem fra Nina

  SvarSlett
 2. Så mange flotte bilder du viser!

  Håper du er bedre av allergien.

  Så koselig at du ville være med på trekningen av billetter til messa og for like til kjolesiden, kanskje vi sees!
  Det er jo så utrolig mye fint der.

  Ønsker deg en nydelig uke!

  Klem fra Marianne

  SvarSlett
 3. Hei! Så fin blogg jeg plutselig fant her. Mange fine innlegg og et trist. Legger meg til som følger. Ha en fin kveld :)

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)