tirsdag 18. september 2012

en krevende oppgave... 


...ja jeg snakker faktisk bare om morsrollen!Som ikke bare innebærer å være hotelldirektør,ha døgnåpen kantine,drive vaskeri,være privatsjåfør,bedrive leksehjelp,gi moralsk veiledning og mere til.Et av desse mere til'ene er jobben som tannfe!Slett ikke noe å knusle av...en oppgave med livet til låns har jeg erfart!Gubben i heimen har visst aldri følt seg kallet til å påta seg rollen som fe...man kan vel til en viss grad forstå hvorfor når man ser denne mannlige varianten ;)

Det har seg nemlig slik,at samme hvor mye en "stakkars" mamma prøver å lære ungene sine gode vaner - deriblant å holde rommene sine ryddige så er det ikke alltid det glir inn i hjernebarken.Derfor kan jeg ikke skryte på meg at ungene alltid har det like ryddig og fint som på desse flotte barnerommene du kan nyte synet av i innlegget her:/
Du bør forresten ha god tid...det ble maaange inspirasjonsbilder fra Pinterest...det er jo bare det at det barnerom er så herlig og gøy:)

Tidligere i dag når Martine kom hjem fra skolen hadde hun med seg en biiitteliten pakke til meg.Jeg skjønte fort hva som hadde skjedd,og var sjeleglad ei viss hulltann hadde forsvunnet fra gapet til frøkena!Som håpte at tannfeen kom i løpet av natten,for skal sant sies er det ikke alle dager tannfeer jobber.Søndager for eksempel...nei det kunne moren fortelle en mandags morgen for en stund tilbake at da har tannfeen fri!De kan jo ikke slite seg helt ut heller,stakkarene slik de flyr frem og tilbake mellom alle verdens tannløse barn!Sannheten var selvfølgelig en helt annen...rødmende må jeg innrømme at det ikke var tannfeen som hadde tatt fri,men hjernen min,som hadde glemt alt om både tenner og tannfeer og penger i glass denne ene gangen!Men i kveld har det heldigvis vært litt aktivitet mellom ørene og jeg har fått utført mine plikter og puttet penger på glasset!Men det var ikke helt ufarlig.For når man skal liste seg stille inn på soverommet og dermed fester blikket dyyypt konsentrert på den tannløse i håp om at hun ikke våkner så får man ikke med seg så mye av hva som ligger på gulvet.For der skal jo det egentlig ikke ligge noe!!!Men neida...baaang sa det i det jeg først kræsjet med Littlest Pet Shop esken hennes!Heldigvis sov offeret videre....mens jeg sirklet meg inn mot glasset med tannen i.Jeg følte meg snarere som fakiren Benifax mens han gikk på spikermatte eller brennende kull,aner ikke hvor mange Pet Shop'er og Polly Pocket dingser jeg trakket på!Jeg klarte heldigvis å holde bannord og au'er inni meg,så endelig kunne jeg få putte noen kroner i glasset helt ubemerket også denne gang.

Tidligere har jeg strødd glitter i glasset og på gulvet mot vinduet...men denne gangen brukte jeg aluminiumsfolie å pakke pengene inn i..og med mye velvilje eller ytterst trøtte øyne som jeg ihvertfall hadde så kunne faktisk aluminiumsfolien se ut som en rose må vite!
Kanskje kan det gi enda litt mer magi,og forhåpentligvis veie opp for en noko slunken donasjon fra tannfeen,som i likhet med meg til stadighet er tom for småpenger og leter febrilsk huset gjennom for å finne noen slanter!
Men nå må jeg rett og slett skjerpe meg på det området,for det var nemlig en gutt til som begynte å glede seg til tannfe-besøk..
Linus har lenge vært den eneste på sin alder som ikke har mistet tenner, men nå hadde han faktisk funnet en tann som var løs.Ja han trodde faktisk at det kunne bli klin umulig å få sove så løs som den var...han kunne jo komme til å miste den i løpet av natten mens han sov.Jeg måtte jo forklare han at det skjer ikke så fort,-
men guttens spenning og glede over at det endelig var hans tur forhindret all fornuftig prat å ha noen som helst virkning!!!Jeg får vel snakke mer om saken i morgen,og da må jeg jammen huske å fortelle han at tannfeen er livredd for rotete gutterom....så kan jeg kanskje gjøre tannfe-jobben min neste gang i litt tryggere omgivelser ;)
Heldigvis har jeg gjort unna plikten for i kveld!


11 kommentarer:

 1. Å TOVEMOREN!
  JEG BLE HELT TROLLBUNDEN AV DIN HISTORIE!
  DETTE KUNNE DU HA SKREVET BOK OM HERLIGT !
  GLITTER VORFOR HAR IKKJE JEG KOMMET PÅ DET!GENIALT!
  TAKK FOR OMTANKE INNE HOS MEG :)
  ØNSKER DEG EN FIN DAG!
  KLEM FRA ELI:)

  SvarSlett
 2. FLot historie.
  Her mangler vi mindstemanden. Han har endnu ikke tabt en eneste tand. Han bliver 7 år d. 1. nov. så det er vel snart på tide.
  Storesøster er overbevist om at det er os forældrene der har leget tandfe.
  God dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlett
 3. bellissimo blog complimenti!!!!! baci!!!!

  SvarSlett
 4. Hello Tove,
  This is a beautiful post!!!
  Baci, Eva of FANCY WINDOWS.

  SvarSlett
 5. Hej Tove

  Du er helt fantastik MOR, jeg kender den følelse at prøve at gå so forsigtig som mugligt til at de sover mens man træder gennem alt deres rodery :)
  På Island har vi 13 julemand so 13 dage for jul starter børnene at sætte deres sko ud i vinduen til at få en lille gave fra julemanden, og det kunne være svært at vække dem ikke nor man skulle være en "julemand"
  Du har klaret det godt og jeg tro at du er en helt fantastik MOR, heldig dine børn !!
  Kram Diana

  SvarSlett
 6. Så härligt du skriver..och hjälp så många fina bilder, ha en fin dag...här ska snart öppnas butik, kram

  SvarSlett
 7. Nei menn i blonder og rosa sko er jo ikke akkurat dagligdags,så skjønner at du ble fristet inn for å se hva det var. Men jeg må si jeg foretrekker blondene og de rosa skoene framfor en mannlig fe, haha. Skjønner at jobben som tannfe kan være både krevende og snublefarlig =) Det var forøvrig veldig mange kreative og flotte barnerom du har funnet på Pinterest. Sikkert masse inspirasjon å finne for dem som skal til med oppussing, og det er det jo alltid noen som skal...Nyt dagen!

  SvarSlett
 8. Herlig innlegg og masse inspirasjon!
  Magnus mistet første tanna på ferie bare 5 år gammel!
  Den nye tanna er allerede kommet..
  ha en fin dag! klem Hege x

  SvarSlett
 9. Så utrolig gøy og herlig lesing... berikende å lese her på morgenkvisten:)
  Nå er det noen år siden jeg hadde små barn (sukk), med tannfe og rotete barnerom...
  Flotte inspirasjonsbilder:)

  Ønsker deg flotte høstdager:)
  Klem fra Marianne

  SvarSlett
 10. Nämen oj, vad underbara barnrum jag hittar här idag.
  Fantastiska underbara rum, själv har mina grabbar nyss flyttat hemifrån så den tiden
  är förbi.
  Har du några bilder på fina arbetsrum??? Kram Ulla

  SvarSlett
 11. Hei på deg.
  For et herlig innlegg!!!
  Kjente meg så igjen..., heldigvis er mine små blitt store, og ferdige med tannfellingen tror jeg...;))
  Men mammaoppgavene står fremdeles i kø ;))
  Ønsker deg en riktig fin ettermiddag, og en glad ny dag i morgen ;))
  Smil og klem fra Monica

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)