søndag 28. august 2011

bildedryss fra danmark.........veeeldig sent,men godt? Her er ihvertfall noen glimt fra turen vår,på minnekortet er det nok flerfoldige mere bilder! Etter en dag på Hunderfossen på vei nedover kom vi oss utrolig nok med letthet frem til riktig "ferge-kai" i oslo...er ikke så ofte vi er på de trakter så det er like spennende hver gang man kjører der,og med alle nye veier som har kommet etter operaen kom så kunne det gått galt!
Ikke bare kom vi på rett sted,men tydeligvis på rett tid også!!Etter noen timer i Oslos gater hvor vi kikket på folkelivet,suste innom et par butikker,spiste på Fridays og ikke minst kikket på ødeleggelsene etter bomben i regjeringskvartalet og det fantastisk vakre blomsterhavet ved domkirken så kom vi til innsjekking og ble spurt om vi ville være "family of the day"!Det betydde vip-behandling;først om bord båten,beste bord i restauranten,gratis ny tur(!) etc.Klart vi takket ja...dermed fikk bilen massevis med piratballonger på hver side og ungene gule family of the dayt-skjorter!Stor stas!!!
Takk for den kjekke overraskelsen dette var Stena Line :)

Vel ombord i båten og med masse god mat å fråtse i...helt fremme ved vinduene og flott utsikt!Ikke så verst ....rett etter maten gikk turen til teateret hvor ungene fikk med seg første del av Zita & Zot-piratene,og det var sværendes greier må vite!!! Litt forlystelser inne i taxfree'n gjorde mamma også fornøyd,og dermed kunne vi alle sovne med et smil om munnen!Neste morgen var vi fremme i Danmark i 7-8 tiden og det bar strake veien - bokstavelig talt- til Djurs Sommarland!For noen veier!!! Helt fantastisk å suse avgårde...
det har vel aldri vært særlig deiligere å kjøre bil!!
I sjørøverlandet var våre egne små pirater i sitt ess og storkoste seg!Riktignok var det lange køer på de største attraksjonene og kjedelig ventetid,men det må man vel regne med midt i sommerferien.


Oppi berg og dalbanen skulle vi,og hvordan det går an å hyle/vræle og le som en galning på samme tid aner ikke jeg...men det var det jeg gjorde!Kjempegøy:) Og så flott i hver en krik og krok - imponerende!Videre dro vi til "afrika-land" og heiv oss uti på jungel-safari! En kjempeflott tur i bananbåter og utrolig mange flotte animerte figurerI Tarzan-løypen var det nesten aller gøyest syntes Linus og Martine,som fikk leke apekatter og prøve den kjempeflotte klatre/hinder-løypen som bød på mang en utfordring!

Her koser gutta-boys seg oppi en av karusellene...av den milde sorten
Videre ser dere under her at vi kom til det ville vesten,-toppers ifølge Linusen som fremdeles bærer preg av å ha sett Familien Macahan på video maaaaange kvelder i sommerferien!Gullgraving var spennende!


Etter en lang,varm og særdeles svett dag i Djurs bestemte vi oss for å kjøre tilbake til Fredrikshavn samme kveld slik vi kunne ha en hel dag der neste dag!Vi rakk litt sightseeing før natten kom,og det var ganske spesielt å komme over et mini-blomsterhav på torget der!


                      En fin og koslig by


Det var igrunnen veldig greit å kikke seg litt rundt i byen på kvelden,så visste jeg hvor jeg måtte innom neste dag!
Kronen på Værket var bankers...vinduene var særs lovende syns mor!Vi måtte slukke tørsten og stoppet innom et lite spisested med den nydeligste bakgården!Flotte blomster overalt!!!


Her er en kry liten fante iført sitt nye antrekk...ingen tvil om hva han skulle bruke deler av feriepengene sine på!!!
På ettermiddagen sjekket vi inn på "The Reef" -  et hotel med et fantastisk flott badeland og sjørøver-tema fra a til å!!! Mange spennende basseng og sklier...og selvfølgelig satt vi fast midt inni...og kom ut igjen uten Linusen!!Da ble det fart i floket som suste opp trappene for nok en tur...heldigvis hadde han kommet ut igjen da vi kom til endes,og da var det bare å renne nok en gang!
Kjempespennende å svømme i store-bassenget når det plutselig begynte å lyne,tordne,regne og storme!!!En herlig kveld!!!!Neste morgen var det tidlig opp igjen og vi skulle til Norge igjen...Nysgjerrige Nils kom og ga ungene en god klem ombord i båten.På veien tilbake hadde vi mye bedre tid å utforske båten også,og vi fikk med oss litt av hvert!
Bingo var fole stas synes Martine,for ikke å snakke om andre del av teateret hvor ungene fikk være med Zita opp på broen til kapteiene!Martine og Linus fikk til og med være med på bildet med Zotpiratene etter showet,og det lever de nok lenge på!helt supert for ungene,og jeg ble imponert selv jeg!!!I oslo regnet det som fy når vi kom frem,og det var grusomt å kjøre rett og slett.Det var to ting jeg absolutt skulle gjøre på vei hjem hadde jeg gitt klar beskjed om;
det første var å ta bilde av et nyyyydelig men akk så¨falleferdig blondehus i Gudbrandsdalen...er sikker på det ikke står neste gang jeg kjører forbi og jeg synes det er en stpr skam at det bare står og forfaller år etter år!!!! SÅ skulle jeg absolutt stoppe tett før Otta og besøke "brukt-fyren" som jeg kaller han...et lite hus som selger masse brukte ting og tang og jeg har alltid villet stoppet men aldri gjort det.Men hva skjer....vi kjørte og kjørte...og endte med å kjøre strake veien hjem!Men jammen var det godt å komme hjem også...er ikke det litt av det gode med å reise på tur da...
deilig å reise bort,
deilig å komme hjem :)

2 kommentarer:

  1. Ser ut som om dere har hatt en super tur=)!! Her lige bilder! Ha en kos kveld!

    Klemmer!

    SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)