torsdag 17. mars 2011

tall-trøbbel...

...og leksevansker ble det på Martine-mor i dag.For den minus-skitten er ikke så god å forstå!
Spesielt når man er pittelitt småsyk,trett,uopplagt og lei - da blir korkje motivasjon eller konsentrasjon på topp! Så etter dagens lekseøkt måtte mamsen ta en sjefsavgjørelse og sette standarden for de kommende dagene:
"Denne helgen skal vi ha matte-helg!"


Å beskrive Martines reaksjon som skrekkslagen er vel en underdrivelse...noe verre kunne hun ikke tenke seg og som vanlig er jeg verdens dårligste mamma!Men...vi skal gjøre det på en gøy måte - det er cluet!Så nå koker hjernecellene oppi topplokket her og jeg tenker ut ting vi kan gjøre som er matematisk relatert!Leke butikk,aktivitets-bøker med matte,vi skal ha en matematisk hinderløype med oppgaver både her og der,
hun skal få gå på butikken og kjøpe og betale selv og prøve seg på ekte.....og hva mer vi finner på er sannelig ikke godt å vite!   Hva gjør man ikke?

1 kommentar:

  1. Ja, så roligt! Det gjorde jag med mina pojkar också, först fick de rita sitt drömrum, sen låtsades vi att de fick 10 000 var, sen åkte vi till ikea och de fick " bestämma " vilka möbler de kunde få för 10 000.
    Min stora son kommer fortfarande ihåg detta...
    Det gäller att göra matematiken till något roligt...kram ullamaria

    SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)