tirsdag 21. september 2010

Eplemuffins...og litt til!

I helgen prøvde jeg en ny oppskrift....det er gøy å teste ut noe nytt innimellom,ikke sant? Denne gangen ble det eplemuffins,og de var ikke så verst etter sigende fra ungene ihvertfall....jeg selv synes det er kjempegøy å bake,men spiser heller lite kaker og sånt!Neste jeg skal prøve er Snåsamannens Romkake!! Jada:)

eplemuffins:

200 g hvetemel
100g sammalt hvete,fin
2 ts bakepulver
4 ts natron
100 g brunt sukker
1/2 ts salt
3 ts kanel
2 egg
2 dl melk
2,5 dl eplejuice
2 dl olje(nøytral,f.x raps)
en håndfull rosiner
5 ss hakkede valnøttkjerner
2 epler

glasur
100 g kremost
250 g melis
50 g smør
1 ss sitronsaft
litt kokosmasse

Forvarm ovnen til 175 grader.Bland sammen det tørre i en bolle først.Så blander du sammen egg,melk,eplejuice og olje i en annen bolle.Tilsett det våte i det tørre,litt etter litt,mens du blander forsiktig.Tilsett etpler,nøtter og rosiner til slutt.Fyll så i muffinsformer,ca 2/3 av formen.Stek på midterste rille i 15- 20 min. Pisk kremost og smør til det får en kremet konsistens,og tilsett sitronsaft og melis.Pisk til det blir en luftig glasur som du smører på muffinsene når de har blitt kalde.Strø over revet kokos,eller evt annen pynt.Nam,nam :)


Under en av mine surfe-turer her en dag kom jeg over et sted med desse artige kakeformene,denne med Cookie var kjempesøt.Og med tanke på guttefanten vår Linus som nærmer seg 5 år,var desse Star Wars formene midt i blinken så jeg lurer litt på å bestille dem og lage småkaker med stilig glasur til selskapet hans...artig å begynne å tenke ut litt og planlegge,-stompen våra fortjener det beste må vite:)
Synes omtrent jeg kan høre jubelbrølet når,hvis,om at han finner Star Wars kaker !
For dere som lurer på hvor man kan få tak i desse formene,sjekk ut Williams-Sonoma - og nå har de fått inn utrolig masse fint tilHalloween også forresten:)

1 kommentar:

  1. Yum, det så godt ut! Kakeformene var jo bare råtøffe. Hvor i alle dager fant du de? Er det en norsk nettbutikk? Tar så absolutt meget gjerne imot tips, for både sjokoladekakeformen og Star Wars formene hadde vært supre her i huset også. :)

    Har bladd meg nedover og sett sjarmørene dine også. :)

    SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)