mandag 13. juli 2015

En mamma har ferie...


...å du syn! For en følelse.Bare meg i fem hele dager.Bare jeg som roter, jeg kan lage mat og spise hva jeg vil når jeg vil,gjøre akkurat det jeg vil!Dette er luksus,og en ferie-følelse jeg ikke kan huske å ha hatt på mangfoldige år!!!!

For en fæl mamma jeg er tenker du kanskje,burde jeg ikke hatt litt dårlig samvittighet? Jeg har bestemt meg for at om den dårlige samvittigheten kommer og banker meg på skulderen fordi jeg har det så godt nå så skal jeg koste den av meg like fort.For dette fortjener jeg rett og slett!Ferie!Og når man har ferie kan man ha late morgener,og kose seg med Mac´en som er ledig hihi! Og endelig lage nytt innlegg på bloggen...skulle egentlig gjøre det i går men plutselig var klokken altfor mye - selv om det ikke er noe som heter det når man har ferie men kroppen var i allefall trøtt etter den deiligste dagen på lange tider!Været var perfekt,- jeg kunne gå litt ut og inn og styre med små og store prosjekt, og midt i alle desse små og store prosjektene så begynte jeg å skue store,flotte seilskuter uti havgapet og dermed ble det til at jeg med jevne mellomrom måtte på altanen og nyte det eventyrlige synet...nå braker det straks løs for Tall Ships Races i Ålesund og de første båtene har begynt å komme - hadde eventyrlige,fantastiske,herlige dager sist gang det var her så jeg merket det kriblet i meg av forventninger når av dette synet :)


Man skulle sannelig hatt en skikkelig Paparazzikamera slik man fikk ta flotte bilder på lang avstand,det var så fantastisk å se i kikkerten og dere må vite det kjerringa danderte seg en egen seilskutekikkesitteplass hihi ;)


(På denne kanten av den deilige altanen vår har vi nemlig ikke møbler stående vanligvis,det blåser nemlig slik at det nytter ikke!
Derfor har jeg funnet ut at vi må anskaffe oss tunge møbler som står på stedet hvil...noe av betong muligens?Enn så lenge flytter vi litt frem og tilbake på de møblene vi har)

Må vite det at bildene her ble tatt klokken ti om kvelden - tenk at vi skulle få sånn temperatur og sånt vær for en gangs skyld ... for en nytelse! Kveldsmaten ble luksus den også, Julibrød hihi ;)


De firbeinte som heldigvis er igjen i heimen hos meg hadde også en forholdsvis super dag.Alle dører stod åpne og det var bare å tusle ut og inn som man ønsket!Raffen synes riktignok litt synd på seg selv deler av dagen,for jeg hadde meg noen runder med børsten og det er ikke noe gøy synes han,og gjør alt verre enn det egentlig er fordi han makker som en sprellemann!Pisty storkoste seg derimot og laget god-lyder,og Talisa hun var som vanlig ganske så bevisstløs ;)
Deilig å kunne børste så mye jeg ville uten å tenke på klokken og at man skulle noe straks..lage middag,hente unger,kjøre unger etc!
Måtte bare inn og ut og kikke uti fjorden hihi:)


Elsker utsikten min!Moreller og sommerblomster fra grøftekanten.......og barbeint i gresset!Er det rart jeg var fornøyd?
Kjekt å styre så smått i hagen,og kose seg med å se at ting vokser.


Den nye rosen Maidens Blush var en positiv overraskelse..ikke så veldig stor men så skjønn!Knoppene minner meg om peoner og den er vakker når den spretter ut som her også ikke sant - dufter godt også


Ja hagen byr nesten på nye oppdagelser hver dag nå...knupper dannes,og man venter i spenning på at de skal sprette ut for å se hvordan blomsten ser ut - som på bildet mon tro?En ny Klematis skuffer ikke,og Cosmos´ene som ble bestilt på ebay vokser villig...og danner nye frø etterhvert til neste år!
I urtekassene begynner det å bli veldig frodig,men jeg skal glatt innrømme at å plante ut Basilikumen var det dummeste jeg har gjort - den kreperte på en dag hihi!Deilig med nyklipt plen som Gubben ordnet før han og ungene dro - de er i Tromsø av alle ting og spiller Bridge og har det visst minst like fint som meg :)
Så da har jeg ingen grunn til å ha dårlig samvittighet ihvertfall!I krukkene rundtomkring er det også liv,men det trengs enda mange flere varme solskinnsdager før alle blomstrene er fornøyde og viser seg frem på sitt vakreste!


Pisty i kveldsol er ihvertfall vakker!Hortensia´er har jeg litt her og der,og er det ikke noe av det vakreste som finnes? Har til og med klart å holde liv i en over vinteren,og den spretter snaaart ut!Litt stolt over den da!
Surfinia´en og den med små lilla blomster som jeg ikke husker navnet på  har jeg drevet frem fra frø og nå begynner de å bli flotte begge to - jeg har prøvd og feilet litt med frø i år og det er så kjekt å se det som gir resultat og da vet man til neste år hva man skal satse på og ikke!!
Kryptimian er visst ikke noe for meg...får det aldri til og det kan jeg ikke fatte for den skal jo være så enkel,noen gode råd? Naboen har et prakt eksemplar jeg skal få tatt bilde av en dag,jeg får spørre om råd der kanskje?


Dagen i dag er ikke fullt så fantastisk på noen som helst måte.
Ute er det grått og vått,jeg klør og klør og fryser og etter en dårlig natt er energinivået deretter!
Godt man kan få slike dager som gårsdagen for den skal jeg jammen leve lenge på - bra jeg knipset litt bilder rundtomkring for det var så fint at det nesten ikke var til å tro,men her har vi bevisene!

Det skjedde faktisk - en hel sommerdag på Sunnmøre!!


6 kommentarer:

 1. Looks like you had a very lovely day! Jo

  SvarSlett
 2. Vilken underbar utsikt du har! Fotot på hunden som tittar med sina bedjande ögon är helt fantastisk. Trevlig dag till dig!/Helena

  SvarSlett
 3. Så dejlig for dig med alene dage. Det skal du bare nyde, det er jo ikke hver dag det sker. Og ingen dårlig samvittighed. Mand og børn har sikkert heller ingen dårlig samvittighed over at lade dig alene og hvad skal du bruge det til! Bare at nyde det.
  Sikke en nydelig udsigt du har, så dejligt. skønne billeder du viser i dag. Masse fine blomster og dejlig dyr.
  Her er vi netop kommet hjem fra ferie. To dage i Tyskland ved Lübeck ved Hansapark, hvor der blev tilbragt en hel dag til glæde for store og små.
  Nyd det. God dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlett
 4. Så herligt Tove-mor
  kos deg og nyt din vakre hage
  ingen dårlig samvittihet
  dette er noe vi trenger alle
  så heldig du er som har så masse vakkert å sitte å skue utover på havet
  kos deg
  klem Eli:)

  SvarSlett
 5. Hei Tove:-) Ferie og ikke sprekt vær vekket blogglysten i meg. Så koselig å komme på besøk til deg igjen - ja, her på bloggen. Du er jo flittig enda, ser jeg. Alenetid er herlig. Kjenner så godt den følelsen du beskriver. Nydelig utsikt, fine blomster, skjønne kjæledyr og herlig tekst har underholdt meg:-)
  Da må du ha en fortsatt fin sommer - så får vi krysse fingrer og tær på litt varmere vær og mindre regn og vind.
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 6. Mange flotte bilder som alltid, ekstra hyggelig når de 4-bente er med også. Flott utsikt har dere også:) Husmorferie, alenetid....det er viktig, alle mamma'er skulle hatt mulighet til det. Håper du fikk kost deg masse, Tove!

  Ha en fortsatt fin helg!
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)