søndag 17. mai 2015

Stolt og nasjonalromantisk...


...følelsen kom allerede på Fredag.Det var nesten som om hjertet svulmet over og øynene spratt ut,at jeg i det hele tatt holdt meg på veiene når jeg kjørte til Stryn var et mirakel i seg selv.Man følte seg nesten beruset....på naturen i seg selv eller var det "duften" av kugjødsel nyspredd på markene? Eller rett og slett varige men i form av løsemiddelskader etter diverse male-prosjekt i det siste?
Grunnen spiller forsåvidt keine kasserolle for uansett var alt bare fantastisk flott og fint og helt til å miste pusten av!

Små,skjønne og livsglade nyfødte lam som løpte rundt på markene.Fjordhester og kyr med ferskt gress i kjeften ute på grønne marker.Løvetann og engkarse så langt øyet kunne se.Frukttrær i full blomstring.Knallblå himmel.Skjønne hus,hager,gårder,hytter.
Fjorder,fjell.Snødekte på toppene.Ja vi leker ikke akkurat butikk når det er snakk om fjell her på disse kanter ;)
Kjøreturen var en fryd!


Og på veiene var denne kjerringa med fotoapparatet på lur.
Kunne stoppet bak hver en sving i grunn og bunn,men da hadde jeg jo ikke vært hjemme igjen enda!


Aller helst skulle jeg helst fått snike meg inn i alle søte hus ...blir så nysgjerrig på hva som er inni desse forseggjorte,skjønne,gamle perlene!


Ihvertfall må jeg av og til stoppe og ta bilder av de fine detaljene husene er pyntet med!Til og med de forfalne,folketomme er vakre på sitt vis - men jeg blir jo litt lei meg da når slikt flott håndverk står og forfaller!
Folk på Grodås wake up - å kjøre gjennom den koslige lille bygda blir snart ikke like koslig lenger - her er noen virkelige kulturskatter som må reddes før det er for sent!!!!


Ærverdige Raftevolds Hotel er heldigvis i gode hender!


Det samme kan dessverre ikke sies om Hotel Grodaas :(
Har dere sett så fantastiske detaljer dette huset har! Og det ligger rett ved hovedveien...en skam i nåværende tilstand - dårlig reklame!
Utsikten må også nytes - hildrande du !Er det rart man er glad for å bo i vakre Norge? Og så heldige vi er som bor her - vi har all grunn til å feire dagen i dag!Her begynte dagen i like fin stil som helgen begynte med Stryne-turen min...tiiidlig oppe,stod og strøk bunadsskjorter mens både salutten smalt og de flinke korpsene gikk rundt og spilte i bygda - solen strålte så flott og viste finger´n til værmeldingene så her var dørene åpne og musikken kom helt inn!


Så tok jeg med meg hundene på tur oppi skogen (mindre sol for ansiktet mitt) og fikk meg en aldeles nydelig tur,helt mutters alene i løypene kun akkompagnert av vakker fuglesang.Til og med gjøken hadde kommet og sang ko-ko,da er det mai dere!Og når jeg fikk plukket med meg både hvitveis og eplegrener hjem da var lykkerusen fullkommen :)
Og så fikk jeg nok en registrering på "Stikk Ut" som er et flott og gøyalt tiltak for å få folk ut i naturen.
Gøy  være med på for store og små!


En flott følelse å heise flagget...vet dere,flaggstangen har lagt nede siden selveste Dagmar herjet men nå har vi endelig fått fikset den igjen og jammen er det flott når flagget svaier stolt og flott!


Og når man får ha på ungene sine bunader så blir det ikke bedre!
Så glad de fremdeles vil ha bunader...Martine blånektet bunadsko da men det fikk så være - jeg må være litt medgjørlig en sjelden gang jeg også,hihi!!! Og en stolt mamma tar selvfølgelig bilder av ungene sine når de er så fine...maaange bilder hihi!Litt vanskelig å stoppe rett og slett!
Jada - jeg sa maaange ;)))


Etter toget og plikter i forbindelse med 17.Mai feiringen så ble det disket opp med deilig mat hjemme hos mine foreldre her.


En liten photo-session sammen med flotte besteforeldre måtte vi selvfølgelig også ha:)


Til slutt tok vi turen på kirkegården og en tur på gravplassen og tittet på forskjellige familiemedlemmers graver. Her er ungene ved oldemoren sin.En lang,flott,begivenhetsrik dag og kjempeflott 17.Mai er over og vi håper alle hadde en like flott feiring som oss!

Hurra for Norge!4 kommentarer:

 1. Høres ut som dere har hatt en flott feiring! Kjempefine bilder av flotte unger så jeg skjønner du måtte ta mange. Ja, tenk alle de fine husene som står og forfaller. Det er kanskje dyrt å sette i stand disse trehusene... Her hvor jeg bor er hele bysentrum fredet. Trehusbyen, Levanger, mange har restaurert sine hus, men det er sannelig ikke billig når det stilles strenge krav. Litt støtte er det mulig å få, slik at vinduer og dører kan byttes ut i rett stil. Det er flott det finnes slike verneområder, men kanskje burde det vært mer støtte til fasade restaurering til de som ønsker å bevare slike hus. :) Ha en flott ny ukestart! Klem fra Nina

  SvarSlett
 2. Hurra for deg også Tove:)
  som tar så masse fine bilder
  og herlige innlegg du deler med oss
  koser meg sånn med bloggen din
  klem Eli:)

  SvarSlett
 3. Beautiful, children and family. Loved the area, my family to is from Norway. Jo

  SvarSlett
 4. Du bor jo så nasjonal romantisk mellom bakkar og berg ut ved fjorden osv - så det blir jo ikke bedre enn dette :) Nydelig vakre bilder av alle mann og hus og hytter :)

  Har sagt det før men sier det igjen- du er en meget dyktig fotograf !

  Ønsker deg en fin uke

  Klemmer Monica

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)