mandag 20. januar 2014

Vips....


...så satt man visst plutselig foran Mac´en igjen.Det var slett ikke meningen.Jeg skulle egentlig sitte på bussen på vei inn på Moa jeg,for å handle littegranne,og sitte på med Gubben hjem.Men siden dette kvinnemennesket ikke tar buss så forferdelig ofte så visste ikke hun at man ikke var up-to-date på de lokale bussene,slik at å tro at det gikk an å betale med bankkort - det var nesten en frekkhet å innbille seg,kunne det virke som på bussjåføren!
 Han var nemlig ikke slik en bussjåfør skal være....med godt humør!Den sangen hadde visst han aldri hørt!Rett og slett måtte jeg be han hisse seg ned,for det går jo faktisk an å si det med helt vanlig toneleie,ja til og med går det an å dra på smilebåndet når man informerer om såntslags!?


Så her sitter jeg igjen da,og venter på at Gubben skal komme hjem med bilen - må handle fra meg i dag siden han visstnok skal langt avsted andre dager denne uken og den andre bilen her har i likhet med x antall Tesla-biler i Norges land fått forfrysningsproblemer og batteriet er flatt.Nå er ikke den andre bilen vår en Tesla -  enda,men jeg har jo hørt en viss en fantasere høylydt om sorten!
En bil som ikke starter fordi det er kaldt er ikke mye hjelp i...


Når jeg først sitter her og syter og klager og venter på en og samme tid kan jeg jo få ut av meg enda litt mer eder og galle til!For jaggu ble jeg ikke offer for nok et menneske som hadde en dårlig dag på jobben.Selv om jeg egentlig tror hun mistrives stort sett hver dag og det skinner veldig godt igjennom!Jeg skulle nemlig i banken for å ordne noe.Jeg kom inn,fikk øye på den omtalte damen som satt et par meter bak skranken og jobbet med noe papir innimellom kundene sine,og det er jo selvfølgelig fornuftig bruk av tiden :)
Hun kastet et forsiktig blikk til siden og registrerte at noen kom,uten å kikke på hvem det var eller nikke eller å si hei!Det kan man jo ikke når man er travelt opptatt....eller??? Hadde det ikke vært kosligere om hun så hvem som kom inn dørene og sa hei og et "bare et øyeblikk så skal jeg hjelpe deg" istedet for å stikke nesen nedi papirene igjen og jobbe videre som om jeg rett og slett ikke var der.Jaja,jeg tenkte jeg skulle nå holde tåta og stod der og ventet.Og ventet.Det kom en kunde til.Vi tittet på hverandre og lurte på hva som skjedde,men heldigvis oppdaget jeg til slutt en ringeklokke på kassen hennes.Jeg trykte inn knappen og ding-dong sa det,og da spratt kjerringa opp som om knappen skulle være direkte koblet til henne en slags mystifistisk,særdeles følelsesladdet plass!Hva i all verden hadde jeg innbilt meg?Komme her busende inn i banken "hennes" og tro at det var bare å vente på hjelp så kom den sånn uten videre??? Takke meg til tenkte sikkert kjerringa - kundene må da jaggu meg gjøre det på rett måte,ringeklokken er ikke akkurat til pynt da!!!Rett måte er da selvsagt hennes måte, som du sikkert skjønner men jeg altså var for dum til å forstå!


Av og til kan man undres hva som gjør at folk gidder å ha slike jobber hvor de faktisk må snakke meg folk,og i verste fall smile,være blid og hjelpsom!Noe som egentlig følger med service og offentlige yrker!Av og til kan man lure på om arbeidsgiver har peiling på hva de betaler lønn til...og om de i det hele tatt er interessert i kundenes ve og vel og hvordan de blir mottatt?


Nå skal det sies at når damen endelig våknet så hjalp hun meg ihvertfall etter beste evne,for nå man spiller på hennes lag og med hennes regler er alt bare fryd og gammen ;)
(Best å huske det til neste gang!)


Da fikk jeg endelig en liten utblåsning på den saken også...er litt sånn jeg,hisser meg opp over slike bagateller,men som likevel er et selvfølge for meg...nå skal det vel sies at jeg er veldig nøye da!!!!


Når dette skrives videre har Gubben både hentet og levert meg,kjøleskapet er fylt opp og ny rasjon med maling er i hus og vi sitter begge i stuen og undres på Mammon...ergrer meg hver gang en episode slutter og vil helst se enda litt til!Noe må man jo ergre seg over,hihi :)

 Men det er enda bedre å glede seg over ting.Og det å kunne gå opp og ned i en nymalt trapp som forandret hele gangen...det var sanneligen en etterlengtet lykkestund.Ja jeg var egentlig lykkelig allerede før jeg kunne ta de først skrittene opp,trappen var en glede for øyet også,og ble faktisk bedre enn forventet!!!Så utrolig deilig å være så fornøyd,se at alt slitet gir resultat!!!Nå gjenstår nederste delen av trappen,men pytt pytt - blir nok ferdig med den også etterhvert ;)


De som får flytte inn i hjemmet på bildene,som ligger ute til salgs,kommer nok også til å gå fornøyd rundt og smile både utenpå og inni seg!Sikkert veldig greit å komme til et hus som er klart til innflytting enten det er nyoppusset eller flunkende nytt for den del!


Det høres umiddelbart ut som "music in my ears" og jeg tenker det må jammen være sytalaust - men så kjenner jeg etter litt ekstra og tenker at jammen er det godt å skape og få til ting selv også,- jobbe (slite) hardt,forandre og se hvordan ting faktisk kan bli...

   ...det nytter :)


Og når til og med jeg får det til,med mine små arbeidsøkter om dagen og uten noe videre ekspertise innen oppussing,da klarer alle det :)

Og jeg er ganske sikker på at dersom  "surpompene og viktig-per'ene" som jobber innen servicenæringen smiler litt mer,møter kundene på en annen og bedre måte i enkelte situasjoner vil få en mye kjekkere dag på jobben!Dere klarer det visst dere bare vil!Smil og verden smiler tilbake - amen og godnatt,tusler meg ned trappen og finner sengen..3 kommentarer:

 1. Ha ha ha, er så enig med deg! Det er visse folk som aldri burde jobbet i serviceyrket, enkelt og greit! Håper du har en fin og "sur"fri dag i dag ;) Klem Anette

  SvarSlett
 2. TI HI DU FÅR DET SAKT DU HERLIGE TOVEMOR<3
  ER SÅÅÅ ENIG
  TUSEN TAKK FOR HERLIG SPOR INNE HOS MEG
  TROR DESVERRE IKKJE BLOGGEN ER HELT GOD ENDA ....
  FÅR IKKJE LAGT TIL TEKST:(
  SÅ GØY Å VÆRE INNE I BLOGGEN DIN IGJENN
  DET HAR JEG JAMMEN GLEDET MEG TIL
  ØNSKER DEG EN FORTRYLLENDE DAG
  KLEMMER I FLENG FRA ELI PELI:))

  SvarSlett
 3. Gooood møning!
  Så enig med deg!
  Vet du... Jeg kan føle om energien er bra eller dårlig i en butikk!
  Er den dårlig, ja da stikker jeg altså !
  Så mange som overhodet passer i service .... Alle kan jo ha en dårlig dag, men helt seriøst.... På jobb er man proff og tar seg sammen til man kommer på bakrommet og hyler:)))
  Husker at jeg nesten alltid måtte ta meg av de vanskelige kundene ... De andre dukket pent hodet bak disken og ble redd....Hi hi og som du sier: bare å spille på lag, da er alt topp og alle happy!
  Man blir jammen god menneskekjenner etter som årene går du!
  Du holder vel på med trappa di du min flinke venn.
  I dag er hodet mitt på tur kan man si... Helt normal blir jeg vel aldri.... Ho ho!

  Ha ein fole fin fantastisk flott dag du!

  ❤❤❤

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)