torsdag 2. januar 2014

Listen er uuuuendelig......når man er i startgropen av et helt nytt år,med blanke ark og fargestifter til, og har sine tanker og planer om alt man vil gjøre og drømmer om skal skje!!!Jeg tror nok min liste ihvertfall er bortimot uslåelig,prosjektene står i kø!!!Men....
selv om det er viktig å ha visjoner from fremtiden er det minst like viktig å sette seg ned og tenke etter for alt man er takknemlig for.Så før jeg begynner å svinne hen i dagdrømmer og planer for dette året har jeg lyst å fokusere på alt som jeg er så uendelig glad for har skjedd på interiørog husfronten i 2013!


Hvor mange år jeg har drømt om en Mora-klokke aner jeg ikke.
Det føles ut som for alltid.Jeg har tittet innom Finn´ern med jevne mellomrom men aldri gått 100% inn for å anskaffe meg en.
Helt til at jeg helt tilfeldigvis kom over en i fjor.Som ikke kostet all verden,og som det gikk an å få fraktet hit i tillegg.
Jeg kan med hånden på hjertet si dette er årets beste kjøp,og jeg er sååååå glad for at jeg hver dag,mange ganger for dagen kan kaste mine forelskede blikk på den og sukke tilfreds!
I tillegg må jeg takke det små-koko topplokket mitt for de idèer som kommer dalende,riktignok med ujevnt kvalitetsnivå og gjennomføringsevne men en og annen er steikandes god om jeg skal si det selv!SOm for eksempel at jeg fant på at jeg skulle male gulvene i heimen,i påvente av nye gulv.Enda er det bare lille-stuen som er malt og det i rutemønster,men Hallelujah for en åpenbarelse!Forskjellen er som natt og dag og det er så deilig med lyse gulv etter 10 år med mørk laminat!Takker meg selv hjerteligst og inderlig for akkurat det påfunnet :)
Og rekkverket som du ser under vinduet er også en kjær,kjær skatt.Takk til Gubben som plukket det med seg til meg,jeg elsker det selv om det er så vidt det henger sammen så gjør det så mye av seg og er så fint - er så fornøyd og glad for det!På kjøkkenet har det skjedd saker og ting og det er enda ting på gang der,men jeg er ihvertfall supertakknemlig for at jeg fikk overta denne gamle svartovnen fra mine foreldre som har hatt den stuet vekk i garasjen alle år.Den står bare til pynt men det har sin nytte det også:)
Godt for øyet og jeg kjenner det er godt inni meg også å ha slike ting som man er sååå glad i og glad for.Det gir en deilig,varm og fornøyd følelse som varmer godt!


At jeg kom på at jeg kunne bruke Gubben sin gamle bardisk til kjøkkenøy er jeg også særdeles fornøyd med.Kappet litt av høyden på den,malte og sydde kappegardin på den ene siden mens den andre fikk knagger.Mye ny og god oppbevaringsplass....av og til litt midt i veien men likevel så kjekk å ha!Takker Gubben for tillatelse til nok en gang å herpe eiendelene hans :D
Ellers er jeg jo i gang med å male kjøkkenet,fra eggehvitt til hvitt og ny tapet skal på plass etterhvert.Merker at det er godt med den lille forandringen som blir på kjøkkenet også og takknemlig for det som har skjedd så langt :)


Samme hvilke akrobatiske øvelser og vridninger jeg gjør med kroppen eller kameraet i dag så blir bildene gørrkjedelige.Været er grått,juhu for at det ikke regner men det blir liksom litt triste bilder på denne tiden.Og et gørrandes kjedelig murgulv gjør vel heller ikke mye for at bildene skal bli så veldig mye mer spennende,men dette har virkelig vært årets store,og unedelige prosjekt har det føltes ut som!Men...nå er vi omtrent i mål.Huuuundrevis av tunge,store steiner har blitt hentet en for en,og fylt opp under her hvor et gedigent hull ble gravd ut for å komme til fast grunn.Slik stod det lenge,før ting begynte å skje!
Og etter alt slitet Gubben og jeg har strevd med med alle steinene var det flinke Pappa sin tur å jobbe, og med litt hjelp fra Onkel Øyvind støpte de hele platen for oss!
Nå står den her og venter på at boblebadet skal flyttes opp på,og på de røde soklene i fremkant kommer det søyler i vår :)
Så godt å ha kommet så langt i prosessen!!!
Dette året har jeg merket at jeg er "så på plass" i hodet med hvordan jeg vil hagen skal bli etterhvert.Fatter ikke hvorfor vi ikke har gjort mer før,samtidig som jeg er veldig glad for at jeg nå er så sikker og fokusert mot målet.Det var nok en mening med det at vi ikke har fått ut finger´n før!
Jeg har ikke bare plukket steiner til det o så store hullet,men også massevis av steiner til bedene jeg har begynt å forme.Et av de største skimtes bak hekken her.Endelig har jeg fått laget meg et peon-bed lenger opp i lia her og i det store og hele har det blitt gjort en del,men mye gjenstår.Det hadde helt sikkert vært kjedelig om man ble ferdig med alt på en gang også tenker jeg,deilig å ha et mål å jobbe mot men samtidig så deilig å være ferdig men den aller tyngste prosessen :)


Og tenke seg til at jeg endelig har fått på plass tørkestativet jeg har fablet om i åresvis!!!!For en glede.Har ikke fått brukt det så mye enda,men likevel har det gjort uendelig nytte for seg for jeg smiler inni hele meg hver gang jeg går forbi det og det er mange ganger for dagen,eller når jeg kan titte ned på det fra vinduet!Takk til flinke Pappa igjen som hjalp meg :)


Ja jeg er knakandes heldig som har en så flink og snill Pappa,som stort sett gjør det dattera hinter om.Har i mange år vært inne på tanken på å snekre opp en slags vegg her,og i fjor skjedde det altså.Pappa skrudde opp på kryss og tvers og jeg malte til det ikke bare var veggene som gikk på kryss og tvers,men øynene mine også!Bak denne veggen står bossdonkene og lenger bak der skimter dere garasjen,dette blir litt på baksiden på huset men ka farsken tenker kjerringa,vil nå ha det fint her også!!!Så nå håper jeg eføyen jeg plantet i sommer fortsetter å vokse i samme stil som den har gjort så langt,er jo litt spent på hvordan det går med den når vinteren og kulden kommer for den skulle idèelt sett hatt en større krukke men vi får krysse fingrene om at den overlever og kommer til å fortsette klatringen slik den kryper over veggen som et grønt teppe etterhvert!!!Veldig glad for denne også jeg:)

Ellers har det jo blitt pjasket med både det ene og det andre i året som har gått og om det ikke har blitt så mange nyanskaffelser er jeg veldig glad for de som har blitt.Det gamle franske skapet jeg ventet så lenge på,endelig et antikt papirholder som foreløbig står på kontoret..kanskje en dag i butikken jeg drømmer om?Har den ihvertfall nå :)

I det store og hele er jeg veeeeldig,- enormt takknemlig faktisk for alt som skjer rundt meg,litt etter litt.Jeg er faktisk ganske fornøyd med meg selv som til tross for en motvillig kropp holder meg i sving og forvandler interiør og hage med museskritt.
Det er så deilig å være så trygg på hvor man vil,og så fantastisk å se at det man tenker blir bare enda bedre i virkeligheten enn i hodet!!!Hva mer kan man forlange?
Og så godt det er da,og sette seg ned og tenke på alt man er takknemlig og fornøyd med!Det anbefales :)

Takk til meg selv og takk til gode hjelpere!

Lykkelig er den som ikke sørger
over det man mangler,
men gleder seg over
det man har!!!
6 kommentarer:

 1. Thanks for visiting, your blog is absolutely beautiful!
  . I will follow you too :) Hugs

  SvarSlett
 2. Det er så godt når alle tanker og ideer kommer ut av hodet og det faktisk ser utrolig bra ut :)

  SvarSlett
 3. DU TOVE DU TOVE<3
  DU FÅR JAMMEN MEG SAKT DET DU
  HERLIG LESNING SOM ALLTID
  Å SÅ MASSE GØYE BILDER
  OG JAMMEN HAR DU /DERE FÅTT UNNA TING
  GLEDER MEG TIL
  Å FØLLE DEG I 2014 OGSÅ
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 4. Dette var kjekt å lese Tove :) :) Viktig med slike takknemlige tilbakeblikk :)
  Jeg ramset opp forskjellig idag jeg også til de jeg bor sammen med og jammen var det MYE å være glad for i 2013 :) :) Johoooo

  Du har fått et supert hjem Tove og finere blir det,gleder meg til å følge med på dine
  sammensurium :D

  God klem

  Bentemora

  SvarSlett
 5. Å dette var flott altså!
  Javisst må vi være glade for alt som vi har ❤vi er jammen heldige!
  Ser jo ut som våren er kommet utenfor hos deg.... Syns jeg hører fuglesang.... Og vet du hva den synger på ???? Feliz navidad.... Ha ha ja jeg vet jeg er en ramp, for nå er det vel på'an igjen med DEN sangen i hodet ! Ja ja da tenker nå du på meg om ikke annet ;)))))))
  Jeg et overtrett..... Knis.
  Natta skatta ❤❤❤

  SvarSlett
 6. Veldig godt skrevet, Tove! Den Moraklokken din er vakker, håper å få en en dag, jeg også:) Jeg ser vi har samme dør (den du har ved siden av klokken) bare at jeg har min hengende på veggen på tvers.
  Ønsker deg en flott helg!
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)