onsdag 1. januar 2014

Frem fra glemselen....


...Gubben utbrøt sjokkert:
"Ka ditta e da???" 
da han fikk øye på bordet jeg hadde dekket !Hadde jeg liksom gått hen og investert i nytt service???Sannheten var tvert i mot...en dag jeg tittet inn i skapet med de fiiineste servicene falt blikket mitt på engleserviset mitt.Særdeles lite brukt,skal sant sies.Nå er vi vel ikke den sorten som kan briljere med så veldig mange kaffislabberas eller annet sosialt samvær i julen,så det er vel grunnen til at det har stått i skapet i fred og ro.
Litt synd,siden dette serviset er veldig kjært for meg - 
jeg fikk første gang øye på det for ca 13 år siden i et butikkvindu i Tønsberg,hvor jeg skulle hente valp (Raskoh).
Der og da falt jeg pladask,og når jeg kom hjem var det å begynne detektivarbeid og finne forhandlere på Sunnmøre som solgte det samme.Hadde hellet med meg uti Ulsteinvik faktisk,og etterhvert kom det også på Jacobine på Moa.Glassene er enda gamlere og jeg tror ikke det kunne falt meg inn å kjøpt dem i dag,men det er fine glass og når jeg først satset på gull kunne jeg vel liksom gjøre det til gagns....
...er jo ei lita gulljente,tji-hi :)
Til serviset har jeg også fint tilbehør,skjønne engler og nydelig lysestake!Produsenten er Goebbel!


Jeg må noe sjokkert berømme Gubben for at han i det hele tatt fikk med seg hva kjerringa hadde dekket med,for det er jo unektelig tider hvor man lurer seg på om de får med seg noe som helst desse mannfolka ;) Kan det være alt det deilige søte rundtom som gjorde at oppmerksomheten ble dradd mot detaljene?
Nå har ihvertfall serviset fått luftet seg littegrann og fint er det,men det blir nok en stund til neste gang er jeg redd for!
I dag spiste vi uten servise - her går det fra gull og glitter til lavmål...lette frem papptallerkner og bestilte ferdig pizza og vi syntes alle det nesten var det beste vi hadde smakt hele jula!Så var vi også skrubbsultne etter en dag på veiene,hvor vi besøkte Gubbens bror m.familie som bor på Vestnes!Litt sosiale kan vi slå til å være,en sjelden gang....men der stopper sosialismen for min del i dag...blir ikke noe mer bloggings eller noe for her skal jeg tidlig til sengs - etter gårsdagens rangling føler denne skapningen seg heller tygd og utgjenspytta og ser frem til å våkne uthvilt og helt proppfull av energi til ymse gjøremål i morgen og helt sikkert litt flere bloggebesøk da :)


10 kommentarer:

 1. Sikkert et fint bord du har dækket meget femininitet :) Men det er også dejligt med en færdig gjort mad som pizza. Rigtig godt nytår til dig glæder mig til at følge dig i 2014 ! Kram Diana

  SvarSlett
 2. Så koselig servise Tove.Klart du må lufte det av og til :-):-)
  Du har masse fint på lur synes jeg♡
  Engelen min du spurte om er ikke gammel, den er kjøpt på Kremmerhuset, måtte bare ha, nostalgisk og flott ♡♡

  God klem
  Bentemor

  SvarSlett
 3. Nydelig dekka bord, med koselig service :) det skapet ditt er jo are herlig :) godt nytt år ønskes deg :)

  SvarSlett
 4. Dette ser da helt nydelig ut, Tove!! Det er bra du tar servicet i bruk og glassene med gullkant passet jo fint til!! Noen ganger det herlig å bare kjøre på med engler, gull og glitter...hihihi...

  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 5. Have a great Year.
  HAPPY NEW YEAR!
  Beautifully as always:)

  SvarSlett
 6. Å SÅ HERLIGT BORD
  DU HAR SÅ MASSE FLOTT TOVE
  GØY Å FINNE FREM TING
  SOM HAR VERT STUET BORT
  ØNSKER DEG OG DIN HERLIGE FAM
  ETT KNALL BRA 2014
  KLEMMER I FLENG FRA ELI:)

  SvarSlett
 7. For et skjønt servise:) Tenker det er kjekt å dekke med det selv om det ikke er så mye i bruk. Eller kanskje akkurat derfor:) Lekkert var det i alle fall! Jeg har også et servise lengst bak i skapet, ikke så lekkert som ditt men litt fint er det da, juleserviset som vi kjøpte på Rema for forferdelig mange år siden. Første juleserviset mitt med blått på kantane og sølvtrær med snø på. Det kommer frem en gang i året og ellers står det bare å tar plass. Men det kan ikke kastes heller - bare nostalgien gjør jo at dette er det fineste, selv om det kanskje ikke er det dyreste. Det har en god historie;)

  Jeg tok pastasalat i dag og synes det er noe av det beste jeg har spist hele jula. Det er deilig med julemat men jammen blir man lei til slutt. Godt det er bare en gang i året;) I morgen er det striskjorte, havrelefse og jobb igjen - godt det også men bra det snart er helg. Man blir jammen fort vant til fri du!

  Ha gode dager
  klem:)

  SvarSlett
 8. Bare helt herlig Tove , tenk å vært gjest ved ditt bord...hadde blitt en fryd for mange sanser det :)
  Jeg må også få takke for din heeelt skjønne kommentar på siste del av årskavalkaden min..jeg ble helt satt ut..du er jo bare så god og jeg ble så glad for hvert eneste ord skal du vite...tuuuusen takk!
  God ny start! Klem Vibeke

  SvarSlett
 9. Ja dette kan vi jo like!
  Så herlig og koselig bord......hadde jeg vær der,hadde du ikke blitt kvitt meg FØR sjokoladen var spist opp:)))))
  Hvordan er formen i dag???? Håper den er topp......opp og hopp!
  Her blåser vi vekk i dag......herligasunnmøre altså!
  Casper har første skoledag i dag så mor måtte tidlig opp.....Victor har visst forlovet seg i dag:))))) han begynner i morgen.
  Godt med hverdag igjen også.....merkelig det der.......lurer på hva jeg skal lage til middag i dag....hm....
  Men i morgen er det jo freddan igjen.....da får vi spise opp godis og begynne et nytt og sunnere liv neste uke ......ja.....det tror jeg :)
  Jeg får vel begynne på klesvasken IGJEN!!!!!!!
  Blæ ikkje kjekt.....he,he tok en sunnmørsk.......

  Uansett form og påfunn,må du ha en VIDUNDERLIG dag kjære schnupppppppeluppe❤️❤️❤️

  SvarSlett
 10. Nydelig!!! Godt nytt år!!!
  klem Nataliya

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)