søndag 5. januar 2014

Drømmer,planer,mål...


...det er ikke helt fritt for at man gjør seg noen tanker om hva man har for forhåpninger og planer i løpet av det nye året!En liten gulrot som frister er det alltid godt å ha i tankene!
Jeg hadde bestemt meg for å sette med ned og tenke etter alt jeg er så glad for skjedde i fjor-året,synes det er viktig.Men nå som det er unnagjort skal jeg jammen drømme i vei.Jeg tittet inn på fjorårets liste over ting jeg drømte om i 2013 og kan konstatere at mange av tingene faktisk kunne hakes av - jippi :)
Det er vel viktig å være littegrann realistisk også,de helt elleville drømmene får man bare lagre på innerst inne og heller fokusere på det som er gjennomførbart...så kan det kanskje skje?
Et av de tingene som skal komme i år er helt klart et

*plantebord


Et sted å tusle med planter og sånt,rote med mold,kjekt å ha og jammen fint å se på også:)


*hagen

Begynte grunnarbeidet i fjor,og det er enda veldig enormt mye som gjenstår,men det skal bli kjekt å komme seg enda litt lenger i "prosjekt drømmehage"!Som jeg gleder meg til våren!!!!

I fjor fikk jeg endelig laget med et peon-bed og i år må det jo bare helt pokka nødt til å komme roser!!!Gjerne i mangfold!Fylte,velduftene,rosa...en fryd for øyet - vi snakker:

*David Austin Roser!


Av en eller annen grunn fikk jeg i fjor en åpenbaring ute i hagen  og fikk det for meg at jeg bare må ha en 
*snirklete hvit hagebenk 
under plommetreet,med en lysekrone over.Lysekronen har jeg,så i år bare må jeg fullføre tanken og skaffe meg en sådsn benk!


*Flere bed,hvite gruslagte stier!
Det blir nok litt av et arbeid - men gleder meg til å få vekk gjørme og skitt og heller kunne gå mens det "knirker" under bena

*Vinterhage!
I fjor fikk vi tak i vindu men kom ikke så langt at vi fikk dem opp,håper snille pappa har lyst å hjelpe oss med dette prosjektet også slik vi får ferdig vinterhagen vi har drømt om under altanen 


*Søyler 
Og nå som platen under altanene er støpt,hallelujah for det,så kan vi endelig bestille søyler fra Kloppen-søyla og kle inn de stygge røde bærerne som er der nå!Blir stilig;) 


 Og når søylene er på plass,skal jeg endelig få begynne å plante ut klatreplanter...som kryper romantisk bortetter og oppetter:
*Wisteria
(Hadde ikke hatt noe i mot den lekre fontene på bildet heller men det vente ;)
*En liten sjarmerende nydlighet

Jada,galskapen lenge leve...men jeg gjør det.Drømmer om en.Daglig.Ett nytt lite familiemedlem,afghansk of course;)


Og så var det noe mer levende da....
*Høner

Det er selvfølgelig ikke bare utendørs jeg har planer.Vi må jo bare helt nødt til å begynne å skifte ut "trekkplasterene" våre!
*Nye vindu (sprosser et must!)
Og til hovedstuen vil jeg gjerne prøve å få tak i
*Gamle,franske skodder
som kan stå på siden av vinduene :)


*Ny sofa,ny peis!
- lenge etterlengtet og i år måååå noe skje!Sterke abstinenser.Lurer litt på om de er livsfarlige rett og slett.Så av helsemessige årsaker anbefales investering i dette snarest!


Og noe jeg har sett for meg kan bli driiitlekkert en stund i taket på ytterste delen av stuen er
*Bjelker i taket!
 Skulle jo uansett ha malt opp igjen taket her og fått på nye lister,og da synes jeg jammen det vi kan klaske oppi noe bjelker i samme slengen - helt logisk synes denne noe ulogiske kjerringa!

Ting og tang er jo alltid kjekt,men jeg kjøper meg egentlig veldig lite sådant.Men det er noe jeg virkelig kan tenkte meg:
*Fransk Kirkestake
*Gammel Gine
*HattbokserHatteboksen har jeg forøvrig en tanke med,for noe jeg må gjøre så snart som mulig er å lage meg et fjuskeskap ute i gangen.Før man går ned trappen henger sikringsskapet vårt,og der har jeg bygd hyller også hvor ungenes brettspill etc står stablet.Siden dørene fra stuen og kjøkkenet oftest står åpent har jeg lyst å dekke dette til med en skapdør,og lage det til slik det ser ut som der står et gammelt skap.Så kan man lukke igjen "all elendigheten" som egentlig selvfølgelig er veldig kjekk å ha - ungene elsker brettspill!Opp på dette "skapet" er det jeg tenker jeg skal ha b.l.a hattebokseri stabler!
Da blir det fint å se på da tenker jeg...kanskje skal jeg til og med ha litt farge på skapet,en lekker pastell???Lyseblått??


*Lekre tekstiler
Føler nå at jeg snart har på plass basen i heimen,dvs malt gulv,vegger,møbler etc...så da gjenstår det å endelig kunne kose seg med å få tak i tekstiler som kan myke opp og sette stemningen.Jeg har veldig lyst å bringe inn litt mer sarte blomstermotiv,romantisk og shabby!Vårlig,sommerlig :)
Desse fra Peony & Sage er vidunderlige,sukk!Drømmene og planene er med andre ord på plass.Og vi er enda bare helt i startgropen av året,så her må det være muligheter!Jeg gleder meg til hver eneste dag,- noen dager kommer det til å skje mye,andre lite...men smått om senn kommer vi stadig ett steg nærmere visjonen,og synes egentlig vi får det kosligere og finere for hver lille forbedring som skjer.Det må ikke alltid store forandringer til for å gjøre meg fornøyd,bare litt skjer blir jeg glad og fornøyd.Jeg gjør heldigvis en hel del selv,ikke alltid kroppen holder tommelen opp til aktivitetene jeg bedriver men tror den hadde blitt ganske misfornøyd om man bare skulle sitte på sofaen og synes synd på seg selv også.Er takknemlig både for alle idèene mine og hundene som holder meg i aktivitet om dagene!
Så kan man heller ta en hvil innimellom og drømme enda litt mer!
Slik jeg har gjort akkurat nå!Altfor lenge.Halve dagen er bortevekk,så nå må vi komme oss ut og nyte en flott søndag!Men jeg har ikke dårlig samvittighet - i går jobbet jeg og Gubben som gale og tømte uthuset for kassevis med retur fra jobben hans - tenk nå fikk vi se igjen gulvet!Deilig!Godt med alt som er gjort,godt med alt som skal bli gjort:)

Godt å drømme!


pictures affari/pinterest/peony&sage

5 kommentarer:

 1. Amen!!
  Det var litt av en deilig drøm-bønn...hi,hi..bildene er så nydelige at jeg nesten glemte å puste her....
  Halve gleden er jo å glede seg sant??
  Alltid en FRYD å snike innom deg min skjønne bloggvenn!
  Herlig lesning og SNOP for øynene...ALLTID!
  Kunne ønske jeg kunne litt mer data.....laste ned bilder fra pintrest f.eks.....må lære meg det i år!
  Har du fått snopet deg blomster nå da?? om ikke.....gjør det i morgen den dag ;)
  Jeg drømmer om hvit hortensia og perleblomster.....

  Håper formen og hendene dine er fine!
  Ha en lovely kveld!
  Tror du glemte noen småting på" to do" listen din....hi,hi......men de kan du tenke deg selv....ho,ho!

  Kiss and love fra Kjell.....ha ha det rimte på selv!
  ;))))


  SvarSlett
 2. Vi trenger å ha drømmer og mål og de var deilig å se på dine:) Jeg måtte le da jeg så bildene av Afghanervalpene (unghunder)...de ser så pussige ut før de får sitt typiske aristokratiske utseende som voksen....skjønne er de uansett!!
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 3. Her var det mye flott å drømme om. Jeg er helt med deg når det gjelder det plantebordet.... Egentlig ønsker jeg meg drivhus, et slikt et med gamle brosteiner i bunnen og og nostalgisk stil. Jeg skulle ikke bare hatt planter der, men kurvstol og gode tepper, en plass til å sette kaffekoppen og boka jeg skal lese mens trønderregnet holder på utenfor midtsommers :o) Det er så mye flott og jeg er så enig med deg, vi må drømme og deretter kan vi glede oss over de tingene vi faktisk klarer å gjennomføre :o) Jeg skal snart begynne å male vinduskarmer i stua, grugleder meg, men nå må jeg igang. Fra trehvite, lakkerte karmer til hvitmalte.... o fryd :o) Ha en strålende kveld kjære drømmersken :o) Klem fra Nina

  SvarSlett
 4. vi har det samme målet i hagen for sommeren ......og så jeg gleder meg :-)
  jeg skal i allefall følge med deg, for dette blir spennende!

  klem tone

  SvarSlett
 5. Hallaisen syvsoveren ❤
  Sikkert godt med litt hvile for bodyen;)))
  Regner med du er i full gang med ett eller annet nå!
  Jeg venter på Victor nå som skal komme fra skolen. Det blåser og regnet slik at hønemoren slo inn og henter med bil ;))) kjørte de faktisk i morges også..... Oj jeg er en hønepøne men det er nå DU og så:))))

  Ha en lovely dag vennen. Husk blomster!! Eller si at gubbedarlingen din kan kjøpe ho ho hoooo! Eller du kan kjøpe til han ❤❤❤
  Har du sett rååååsa perleblomster ??? Dåne og pusteproblemer.... Det VIL jeg ha!

  Smask og klask!

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)