torsdag 22. august 2013

Smaken av Sommer....


...med deilig Ripsbærsaft kan man få smaken av sommer året rundt!
Her prøvde vi for første gang i år,og jeg sier bare:
Lærum,watch your back!
Saften ble visst etter prøvesmaking konstatert som kjempedeilig,
og det var jammen hell og lykke for hadde den smakt pyton tror jeg jeg hadde klikket...etter alt styret det var å plukke og sile
- tålmodighet er ikke min sterkeste side skjønner dere ;)


 Og for en gangs skyld var det faktisk bra å ha noen cola-holikere i huset også...ingen navn nevnt,men i alle fall var det godt litt tomflasker på lager som jeg kunne fryse saften ned i!

Tante Ellinors Rå Ripsbærsaft:

1 kg ripsbær
8 dl vann (kokt,kaldt)
16 gr vinsyre(jeg brukte sitronsyre siden butikken ikke hadde vinsyre...lurer på om det er slutt på det eller eller?)
Sukker pr.liter saft 800 gr (minimum)

Knus bæra
Ha i vann + vinsyre
rør godt om og la det stå til neste dag

Sil gjennom duk (saftsil)
Ha i sukker
Rør av og til ,til sukkeret har "smeltet"

Saften kan stå kaldt i noen dager (i inntil en uke)

Ta omhyggelig av skum før du øser over i flasker

Da er det bare å fryse,husk å ikke ta helt fulle flaskene da de utvider seg når de fryses ned!!!

5 kommentarer:

  1. Rips-saft er jo bare så godt:)
    Husker vi fikk det da vi var små hos besteforeldre:)
    Flink du har vært:)
    Ha en god kveld
    Klem Merete

    SvarSlett
  2. Ripsaft er sååå godt og flinke du som lager det sjølv:))heimalaga saft er jo best!
    Nyt kvelden!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  3. JOMMI SÅ GODT
    JEG ER HELDIG Å FÅ FRA MAMMA
    FLINK ER DU TOVE VENNEN
    NATTA KLEM FRA ELI:)
    P.S HERLIGE BILDER SOM ALLTID!

    SvarSlett
  4. Konstigt med kommentaren idag,.tar repris, så fin färg på saften, härligt röd, fler som är colaberoende i vår familj och bara erkänna jag är en, ha en fin helg, här lyser solen, kram

    SvarSlett
  5. danke für das rezept!!! alles liebe und ein schönes wochenende, angie

    SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.