fredag 18. mai 2018

Shame on me....


...endelig var den store dagen til Martine her,jeg og Gubben hadde styrt på i lengre tider med å shine huset,og Martine og jeg hadde vel styrt enda lenger på med idéer og tanker om hvordan vi ville ha det. Og kanskje enda lenger hadde jeg selv styrt på oppi hodet - i mange år visste jeg akkurat hvilke fine krukker etc jeg skulle bruke til de skjønneste blomsteroppsatser. Men hva skjer?Mor og datter leter frem tomme syltetøyglass!!!
Hørt på makan??? Slike festdager skal vel det fiiiineste man har frem,det er da man har anledning til å bruke det i all sin prakt,men neida...Orrefors krystall for tusenvis av kroner stod like langt bakerst,innerst i skapet som sjeldent blir åpnet også denne dagen!

I stedet fikk Martine bestemme litt,- og ikke minst være med på å forberede ved å lime på koslige pyntebånd og blonder,velge servietter selv og ikke minst blomster som måtte være Peoner (som slett ikke var mamma´n i mot for Peoner er vidunderlig vakre)

Skal sant sies synes vi begge det ble skjønt alt sammen!

(En idè å stjele om man vil pynte festbord på lavbudsjett forresten,- tomme sylteglass,hermetikkbokser - det er mye gøy man kan gjøre og rett og slett forvandle gråstein til gull - bruk fantasien og det du har for hånd - ute kan man plukke blomster eller dekorative kvister)


Peoner i lange baner,sukk! 
Jeg tror vi må ha konfirmasjon oftere! Jeg hadde lyst å skape en sommerlig,lett og uhøytidelig stemning, gjenspeile litt personligheten til oss her i huset forhåpentligvis!
Til våre to Ektorp sofaer kjøpte jeg inn pent brukte hvite sofatrekk og med litt rosa puter i så ble det så skjønt at jeg holdt på å dåne!Har i alle år vært misunnelig på folk med hvite sofaer,vel vitende om at her i huset er ikke det liv laget!Men akkurat denne ene dagen,da var det min tur med hvite sofaer...jippi !


Til den brune lenestolen hadde jeg begynt å sy skjønt rosa slip-cover...men kom jeg i mål?Neida.Da var det bare å slenge over et teppe...det hjalp litt på da ;)


Ja tepper ble i grunnen slengt over det meste. Alt virket så mye lysere,det var helt herlig.Men kunne ikke bare takke teppene for det,- vegger gulv og tak var nymalte,og det gjorde seg gitt!


Ingen ble vel videre overrasket og falt i gulvet av sjokk over at jeg innimellom det rosa klarte å lure til litt mint/turkise/grønne farger,som tross alt er yndlingsen.Men søren tutle,rosa steg høyt i gradene etter denne dagen altså!!!Og se så fint rosa passer til grått!I fjuskebibliotek-kroken min malte jeg faktisk over den ene veggen med "bøker" - kom frem til at det var nok bare med denne lille biten!Fornøyd med det også jeg :)
Det "ekslusive" bordet fikk mange kommentarer...er nok ikke alle som ville hatt en kabeltrommel på stuen men her bor vi og vi vil det:)


Et fuglebur helt uten fugler var visst også litt rart...hihi,jeg kniste i skjegget mang en gang - godt å vise at det finnes litt mangfold eller hur? 

For det skarpe øyet,ja muligens for det uskarpe også er det enkelt å se at her er det noe som mangler. For Gubben og kjerringa kom slett ikke i mål med enkelte av prosjektene sine.Og egentlig ville vi det ikke heller,når det ble som det ble.Lister mangler både rundt vindu og i tak - vinduet skal skiftes så den saken er grei,- og i taket har kjerringa fått det for seg at hun vil ha gips lister / stukkatur og fant i siste liten tilfeldigvis en leverandør på dette i siste liten - såpass i siste liten at det ikke var tidsnok å begynne å bestille det før konfirmasjonen og ikke vil jeg stresse heller for jeg vil vite med sikkerhet hva jeg (øh,vi) vil ha.Så da ble det som det ble dere...ble nok en del neserykninger på enkelte men for oss var det viktigste å være sammen med familien i godt selskap så fikk det bli som det ble med enkelte andre ting.Vi hadde jobbet som helter det skal være snickers og twist og hovedgrunnen til det ser du over spisebordet...taket hadde vi slått ut i fjor en gang,og nå fikk vi endelig hatt på panel og bjelker slik jeg hadde sett for meg så lenge.Og prikken over i´en er lysekronen som henger og dingler!For et blodslit...men det kan jeg fortelle om en annen gang!


Det er heller ikke bare,bare å ligge på alle fire og tape gulvruter i en hel etasje....men man har vel bare seg selv og takke når man vil ha det slik,godt med nymalte gulv igjen ihvertfall!


Dette var noen glimt fra pyntingen her i heimen,kvelden før den store dagen så ikke alt er elt på plass enda her på bildene men det kan jeg love vi brukte hele natten på! Gjesp !! På merksnodig vis holdt både jeg og Gubben øyenene åpne under hele konf´en og skrotten holdt også koken...noe den ikke gjør nå for å si det mildt.
Men hva gjør man ikke for barna,spesielt en sånn dag?


Uten listverk,uten krystall...men likevel en vellykket dag !
Oppfordrer alle om å senke skuldrene og ikke sette for høye krav til seg selv - det blir både konfirmanter og annet lell!


Og her er vår konfirmant som vi er så stolte av , som ønsker velkommen ved inngangsdøren som selvfølgelig også måtte få litt pynt.Et dårlig bilde da men pytt pytt...

..gratuler kjære Martine!

4 kommentarer:

 1. Såå fint og lyst det ble! Etter alt slit dere har lagt ned så må dere jo være veldig fornøydewmed resultatet. og kjempefint pyntet til den store dagen.
  Konfirmanten er jo bare skjønn i flott bunad.
  Håper du får hvilt skrotten din og kan nyte den vakre tiden som er nå.
  Vh. Anne-Mari

  SvarSlett
 2. Kjære søte Tove. Dette synes jeg var helt fantastisk fint. De glassene med peoner var nydelig. Det er sånne ting jeg også liker. Nydelig konfirmant som står i den vakkert pynta døren.
  Ha ei flott helg
  Klem

  SvarSlett
 3. Underbart vackert! Ditt hem är som en dröm...
  Ha en skön dag!
  Kram Titti

  SvarSlett
 4. i want my room to be like these pictures can you please suggest me the reference. thanks
  Offer On Kids Clothing

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)