søndag 14. august 2016

Pass dere nå...
...ekle edderkopper,for i dag har kjerringa store planer om å sanke frø når alt har tørket opp etter det voldsomme regnværet som har vært i det siste - nå er naturen særdeles nyvasket!
Den oppgaven gjør jeg helst uten å gå uvitende inni ekle spindelvev som har poppet opp høyt og lavt...Marihøner derimot liker vi :)Og Søndag får være akkurat så mye Søndag det vil - tørkestativet nesten roper om å bli brukt igjen så første maskinen med klær står allerede og surrer og går - og ut og opp skal det!
En ting er gressklippere som jeg er helt og holdent voldsomt i mot (det inkluderer alle motoriserte hageredskaper og motorsager og sånt også) - det vil vi ikke ha noe av i dag men klesvasken er stille av seg og de som ikke tåler synet om de skulle få et glimt av den gjennom hekken får heller snu seg vekk!


Den første rosebuen er oppe (det kunne jo ikke skje fort nok så regnet ble trosset og vonde fingre likeså...må vel lide litt for "skjønnheten" - for skjønne var de virkelig! Jeg må ha på Hammerlakk og feste den før jeg kan si meg fornøyd og kan begynne å tenke på hva jeg skal plante nedi kassene...og der den andre rosebuen skal stå må jeg var smøre meg med tålmodighet jeg forøvrig ikke har når det gjelder slike ting - der er nemlig den ene kassen fylt opp m´til randen med mold og minigresskar er under produksjon - forhåpentligvis??? Foreløbig bare masse grønne,frodige og flotte blad...synes snart det kan dukker opp en liten knert av et slag slik jeg kan få forhåpninger om at min aller første gresskarproduksjon til pyntebruk er vellykket.Det gjenstår å se...og blir det ikke noe av dem så tenker jeg kaninene blir glad for det grønne om ikke annet
- ihvertfall så kommer nok ikke den andre rosebuen opp før det prosjektet er avsluttet siden buene festes et stykke end i kassene for de skal tross alt ikke ruve maaange meter oppi luften!Noe som endelig ble vellykket var blomstrene i verandakassene.Jeg som inntil få år siden aldri skulle ha det,men ombestemte meg og har så prøvd med diverse typer hengende blomster som aller helst skulle falt i kaskader nedetter rekkverket.Dengang ei! Masse dårlig vær og ikke minst vind akkurat midt frempå altanene her hvor de henger har gjort at blomstrene enten har råtnet eller knukket. Det trodde jeg skulle skje med desse Pelargoniumene også,som jeg fant ut at jeg skulle gi et forsøk etter at jeg så noen prakteksemplar i fjor. Kjøpte meg stiklinger tidlig i år på Plantasjen...de vokste så fint men da de kom ut begynte de å knekke desse også - og desse stilkene er jo veldig "kløkne" i utganspunktet.Men se på dem nå da.Det begynner nesten å ligne kaskader gitt.Kjekt :)
Ikke bare frø skal sankes fremover...nye planter skal lages av stiklinger fra både ditten og datten så kan blomsterfloraen bare utarte seg..

...blomster får vi aldri nok av :)


5 kommentarer:

 1. wunderschön.ich liebe solche ROMANTISCHE GÄRTEN

  wünsche noch einen schönen ABEND
  bis bald die BIRGIT aus TIROL

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder fra hagen din. Det blir spennende å se hva som skal vokse i rosebuen.
  Klem

  SvarSlett
 3. Bei uns setzt der Altweibersommer auch seine ersten Zeichen.
  Spinnennetze in allen Größen kleiden Ecken und Pflanzen.
  Wunderschöne Einblicke von deinem romantischen Garten.
  Hab eine schöne Woche,
  Manuela

  SvarSlett
 4. Åhhh så dejlige sommer billeder. Og ja vi har fået rigeligt med regn, og endelig kom solen i weekenden ☀️ det var herligt, og her kørte vaskemaskinen også hele dagen. Så skønt at kunne tørre alt tøjet ude.
  Ønsker dig og dine kære en rigtig dejlig dag 💕

  Knus Lone

  SvarSlett
 5. Vilken härlig och ljuvlig trädgård du har...underbara bilder du bjuder på!
  Ha en fortsatt skön vecka!
  Kram från Titti

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)