fredag 12. august 2016

Fra buer til rundinger....

image source
..ja det var vel noe til overskrift,men saken er den at jeg har nedtelling! Forrige helg begynte jeg nemlig å granske litt mer inngående på rose-bue-saken...det planlegges nemlig et par rosebuer mellom to opphøyde bed "ut på tunet"!Tunet det er fremsiden av huset,hvor vi skal lage det litt kosligere enn bae en stor kjedelig parkeringsplass.Garasjen skal få seg låvedør og vi skal sett opp bislag på uthuset.Og så har jeg begynt å sette opp pallekarmer til bed,og i tillegg må vi jo ha litt sittegrupper osv osv - har en visjon og den ser steikandes bra ut oppi hodet ihvertfall! I alle fulle fall har jeg og Gubben styrt litt på og ryddet litt unna forskjellig som har stått der ute og når det var gjort så kunne ikke jeg komme meg i gang fort nok med de videre planene så lrdagen kjørte jeg rundt på hagesentrene o.l i byen for å sjekke stoda men det var ikke mye å rope hurra for! Men fikk hjelp via Instagram så i Ørsta av alle plasser så ligger det to stykker og venter på meg !Det har vært en laaaaaang uke hvor rosebuene har sirkulert oppi hodet både i tide og utide - gleder meg sånn til å prøve ut prosjektet! Og i morgen den dag skjer det,juhu :)
Typisk nok så pøser regnet ned nå...men det stopper ikke en vaskeekte Sunnmøring som har baller i luften...og kanskje kan det til og med stoppe å regne i morgen????

 
imagesource                image source


Det viktigste blir uansett å få rosebuene i hus!
Gleder meg til å se når "tunet" får en ny dimensjon og det blir hage i høyden på sett og vis.Er ikke sikker på hva jeg skal plante som kan vekse oppetter enda...har jo veldig lyst på roser men i prinsippet er ikke bed´ene dype nok (3 pallekarmer oppå hverandre).
Men det spørs om jeg må prøve lell...Klematis er et annet godt alternativ,og de to kan jo også være skjønne å blande.
Det blir vel litt prøving og feiling ;)

image source                 image source


Rosebuene jeg skal ha er av det spinklere slaget,i og med at jeg skal ha to så synes jeg det er penest med et par av metall.
Men hjelpes så mange fine varianyet som finnes,og man kan lage om man er noenlunde flink med hammer,spiker og sag!

image source                      image source


Jge har nok noen små planer surrende i bakhodet for hagen bak huset hvor vi skl ha en liten hønsehage...der mp det gjerdes inn og da må man vel ha en port med bue over eller???? *blunker*

image source                   image source


Denne varianten med benker på sidene var aldeles formidabel,men krever sin plass...gøy ihvertfall å bruke rosebuer og sånt til både portaler men også til å dele opp hagen i rom!

image source                             image source


Så var det det med rundinger da! Ik! Tror dere ikke at jeg har fått sittevansker??? Klarer rett og slett ikke sitt rett opp og ned i en vanlig stol,eller for eksempel i en bil!!! Får så himla vondt i halebeinet når jeg skal reise på meg at det er helt gusomt.
Dette blogginlegget måtte jeg bruke mange etapper på, for å sitte ved Mac´en er visst ikke liv laga for tiden :(
Og jeg som tenkte jeg skulle ha meg en durabelig bloggerunde!
Så mange av dere er så skjønne og skriver kommentarer mer eller mindre trofast...nå skulle det liksom være min tur.Jeg får legge meg på sofaen med ipad´en og se om jeg ikke får knotet noe derifra.
Ihvertfall så bestemte jeg meg for å høre på en Fibromyalgigruppe på FB om det var andre som hadde lignende plager slik at dette også var en av maaaange ting man skal plages med,eller om jeg burde ta meg en tur til legen og sjekke rompestompen? Svaret var enstemmig...helt vanlig visstnok!Videre anbefaling (og her kommer vi til rundingene):
sitte på en oppblåsbar badering (for et syn)!! Eller skaffe Roho-pute fra Hjelpemiddelsentralen! Nei og nei...nå begynner jeg virkelig å føle meg handicappet her...tenk om jeg må begynne å sitte på en badering eller lignende??? Må nesten le for det er ganske tragikomisk! Får avvente situasjonen litt til og se om det går over eller om jeg må til legen...i mellomtiden kommer det merkverdige stønn hver gang jeg reiser på meg!Og stønning...det blir det nok i morgen også når rosebuene er på plass...

...lykkestønning altså ;)


1 kommentar:

  1. Så spennende. Gleder meg til å se rosebuen. Det blir nok kjempefint. Nydelige bilder du viser. Ønsker deg ei smertefri helg
    KLem

    SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)