søndag 10. april 2016

Jeg tar sjansen....


...det var faktisk helt klin umulig å la være å plante litt sommerblomster i dag.Plantasjen ropte på meg fra tidlig morgen av,og det var umulig å stå i mot selv om man innerst inne vet at det kan komme mange runder med snø enda.Faktisk var det frost i veikanten på skyggesiden da vi kjørte innover mot rope-butikken så jeg tenkte nå mitt der jeg suste avgårde.Men...jeg tar sjansen!
Blir det frost så blir det frost! Fiolene tåler heldigvis en støyt og ellers så var det bare i denne gamle vasken jeg spanderte på meg noen planter...bare for å få smaken på det søta liv.Her bak i kroken ved plantebordet mitt hadde solen passert slik jeg kunne snike meg ut litt og jeg virkelig storkoste meg med å plante i både dagens innkjøp og ikke minst så masse frø.For en følelse - går det skeis med plantene var det likevel verdt det faktisk! Noe annet som også var verdt sjansen det var å dra på "Ramsløk-slang" i fjor! Jeg skulle egentlig til skogs for å finne Ramsløk et sted den vokser vilt her på øya,men gikk meg tilfeldigvis på en liten tue i en veigrøft nesten midt i sentrum (!) og da var jeg ikke mindre frekk enn at jeg drog opp en rotklump - et skikkelig blodslit faktisk spesielt siden det var bare med hendene,men jaggu meg gikk det bra!Herlig å finne knallgrønne,flotte Ramsløk-blad på vei opp av urtekassene mine (etter x antall mislykkede forsøk med frø)!!! Gressløk,Løpestikke og Persille er også på vei,samt rød Basilikum.Så får vi se om noe annet har overlevd vinteren,og noe nytt skal der vel få komme i år også.Gøy å prøve seg frem. Perleblomstene titter også såvidt opp - nydelig blåfarge men veldig lave...eller er det jeg som har plantet dem for dypt??? 


Gubben har fått status som superhelt etter han endelig fikk den opp! Den helsikes Kristtorn-roten altså! Som han har slitt med den men det gjelder å ikke gi seg!Så nå er det nesten klart til noe lass med grus utenfor vinterhagen,og siden en viss utålmodig sjel ikke klarte å vente til den er på plass så har hun kost seg med å sette ut både en benk og annet styr og stell...

..skal si man fikk smaken av sommer :)


6 kommentarer:

 1. Så fint det ser ud i din have med forårsblomsterne.
  I denne weekend har vejret her været flot, så mange af naboerne har været ude i dag, har jeg set.
  Desværre må jeg selv vente lidt med at at komme ud og plante blomster, da jeg fortsat ligger syg. Nu er der snart gået 14 dage med sygdom og jeg må sige at det ikke er det der står øverst på ønskelisten. Har en del haveprojekter i hovedet, som jeg gerne vil i gang med.
  Håber du har det godt og trives.
  Klem Lonni

  SvarSlett
 2. Sommerblomstene er bare nydelige.Håper de klarer seg fra frosten. Ja, nå klør det i fingrene etter "hagelivet". Jeg har fått sådd et par slags blomster, men skulle gjerne sådd mer.Det er plassmangel her! Perleblomstene mine er også veldig lave, vi har nok satt dem for dypt.
  Ha en fin hageuke, vi satser på opphold og plussgrader!
  Vh.Anne-Mari

  SvarSlett
 3. Ja nå fikk jeg også smaken av sommer
  for en tid vi går i møte
  fantastiske bilder fra hagen din
  og innleggene under
  jeg hjelper min mamma i hagen

  så kommer jeg sterkere til bake med min...
  kos deg søte Tovevennen
  klemmer i fleng fra Eli:)

  SvarSlett
 4. Hei:)
  Her hos deg likte jeg meg:)
  Ikke lett å styre unna blomsterbutikken når det er skikkelig vårvær ute,man får liksom et volsomt behov for å friske opp med sommerblomster da;)

  Kikket på det innlegget med buksbom,mange HERLIGE bilder til inspirasjon!
  Å ta stiklinger av buksbom er superenkelt,å superbillig!
  Jeg har og gjort det de siste årene,å i år skal jeg og slå til,for utvidelse av hagen står på programmet,å da er det greit med litt egenprodusert;)
  Selv om jeg ikke er ny i hagen,så har jeg lånt en bok på biblioteket som heter"ny i hagen-fra drøm til virkelighet",å oppi den står det mange tips til billige løsninger i form av stiklinger,avleggere,frøsåing o.l. Utolig mye man kan ta avleggere og stiklinger fra,man må bare prøve å våge,kan jo ikke gå verre enn at man må kaste forsøket;)
  Gøy er det hvertfall når man lykkes:)

  Klem Caroline

  SvarSlett
 5. Åh jeg kender det bestemt alt for godt Tove. Jeg har også så svært med at vente med blomsterne. Men så smukt det ser ud hos dig. Rigtig forårs blomster.
  Men her i Danmark har vejret artet sig så fint at vi nu kan begynde at sætte en del ting ud. Jeg har faktisk slået græs for første gang i år. Så smukt det bliver.
  Jeg husker tydeligt din smukke hvide vask. Jeg ønskede mig en til jul efter jeg så din.... Jeg fik en og nu skal den snart ud.
  Åh jeg glæder mig...

  Rigtig skøn aften
  Charlotte

  SvarSlett
 6. Nydelige bilder. Jeg plantet ut stemor for lenge siden. Klarer bare ikke å vente, jeg heller. Vi har hatt mange frostnetter, men blomstene har klart seg de. Herlig. Neste helg blir det nok plantet ut andre sorter, for da mååå det vel være slutt på frostnetter.
  Klem

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)