tirsdag 12. januar 2016

Misfornøyd...


via Pinterest/source unknown


...jada,noe må jeg syte og klage over!I dag er det Plantasjen som skal få gjennomgå!For...saken er den at enkelte frø faktisk må såes tidlig på året! Selv har jeg sett etter såjord,torvbriketter etc siden nyttår,uten hell! Jeg skjønner at det er vårvare på generell basis,men jeg synes Plantasjen og gjerne også Hagesentre burde ha dette hele året!Men det er Plantasjen som får skjennepreiken min da!
Og det er fordi det er noe som er helt tullerusk.For er det ikke nesten sånn at man føler knapt nok sommerferien er over før nisser og andre julevarer sniker seg inn i lokalene til nevnte butikk ?
Det er der det blir feil.For heter man Plantasjen bør man på sett og vis leve opp til navnet og sørge for at det som har med blomster og sånt er på plass!Og dersom de er sååå interesserte i å være tidlig ute med sesongvarer (nisser ihvertfall ;)  så burde de få ut finger´n og få på plass både utstyr og frø!Noen av oss er nemlig i full gang med hageplanlegging og hageforberedelser i hodet sitt!!!!Jeg har drøssevis med Blodbeger frø jeg har lyst å se om jeg får liv i!
Hadde planten for første gang i fjor,og sist jeg sjekket var det faktisk en smule liv i den enda der den står nede i vinterhagen men det spørs hvordan det har gått nå etter en liten k-k-k-kald periode?
Forhåpentligvis overlever den,og enda mer forhåpentligvis får jeg til å lage nye planter av frøene for da blir det jo enda gøyere ;)


 via

Vakre Helleborus (juleroser)via

Geranium Appleblossom  -  bare mååååå få tak i i år!Ganske så mange andre lyster og planer surrer også i hodet og jeg gleder meg sånn til man kan lage enda mer hage! 
Og ikke minst blir det spennende å se hva som spretter opp av det jeg plantet i fjor...blir det noe liv?Rai Rai ;)

via                                                      via

Allium prøvde jeg for første gang i fjor,og for en gøy ting å ha! Den lyste virkelig opp tilværelsen,så i år skal det forhåpentligvis komme opp flere og andre typer av slekten!
Masse frø har jeg også tatt,selv om jeg vet de tar langt tid å dyrke dem frem så er det noe med det å få det til.Og dessuten...å skape en hage er ikke gjort i en fei,man må ha god tid :)


Jeg har så lyst på Buksbom i store mengder.Lage kuler,søyler! Men Buksbom er svindyrt å kjøpe altså - så i fjor tok jeg avleggere som står litt her og der ute og det skal bli spennende å se om det er liv laget sånn at jeg faktisk kan starte masseproduksjon ;)

Planene er mange,det gjelder å ta en ting av gangen...og da var det å få gjort det som haster mest da!Få sådd Blodbeger-frø!
Får ta meg en runde på gartneriene rundt om i morgen for da skal jeg likevel til Hudlegen med tullehuden min,- kanskje han også kan "få ut finger´n" og hjelpe meg slik jeg faktisk kan være ute i hagen etterhvert....

...jeg er ihvertfall klar!


6 kommentarer:

 1. ich wünschte ich hätte so einen schönen GARTEN

  habe noch einen feinen ABEND
  bis bald die BIRGIT aus TIROL
  bis bald die BIRGIT aus TIROL

  SvarSlett
 2. Helt enig med deg
  dette var bra du tok opp
  ja nå gleder vi oss til hage
  og blomstring
  klem Eli:)

  SvarSlett
 3. Hoi, her snør det og så serverer du de vakreste hagebilder! Tusen takk! :)

  SvarSlett
 4. Jeg lengter til våren og hagesysler. Merkelig at ikke Plantasjen har såutstyr hele året.,det er jo endel som skal såes eller settes allerede i februar. Håper du får tak i det du skal og kan komme igang. Gleder meg allerede til neste blogginnlegg!
  Anne-Mari

  SvarSlett
 5. Får håpe det kommer på plass snart ;) For noen lekkerheter du deler. Ja Allium er helt rå :)
  Må fatte meg kort- for om jeg skriver for mye så forsvinner hele siden din for meg, så må jeg inn på nytt, osv... Så vet du det :)

  God kveld klem fra Monica

  SvarSlett
 6. Jeg har ikke så mange planer endnu, men det kommer nok snart.
  Dejligt er det i alle fald at det bliver lysere og lysere udenfor.
  Så det er jo den veien det går, hvilket jeg kun glæder mig over.
  Har du modtaget min mail? Husk at det er også lov at sige nej,
  hvis det ikke er noget for dig.
  Håber alt ellers står vel til hos dig i det norske.
  Klem Lonni

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)