torsdag 28. januar 2016

"Bare" en "ting" ......
...er en ting bare en ting?
Sånn rent materialistisk sett på saken altså?
For meg er svaret helt klart nei,- en ting er så mye mer enn det man ser og kan ta på - det ligger så mye mer bak mange av tingene mine.
Dette var tanker som slo meg i forrige uke da nabo´n kjørte ned postkassestativet vårt,- tror ikke han helt skjønte hvorfor jeg ble lei meg da han fortalte om uhellet! Alle synes helt sikkert at det er trassig når slikt skjer...men føler alle at de mister en del av seg selv,som om innsiden blir vrengt og filleristet?
Det er da jeg lurer på om jeg legger for mye følelser i såntslags?

Men sånn er det nå engang. Ikke bare hjertet,hodet,hud,hår og negler er involvert...hver eneste pittelille celle i meg har et stormende kjærlighetsforhold til tingene som har blitt til litt etter litt her på Utsyn!Ting har blitt drømt om i lange tider før de har blitt realitet.De har blitt planlagt og tenkt ut i lange tider,eller kommet som et lynnedslag i hodet helt sånn plutselig når man minst har ventet det,og vært så riktig der og da!
Ingenting er tilfeldig.

Hvor mange år drømte jeg om altan med rekkverk med kryss på? Spesielt svenske interiørblad hadde mange bilder på slike,og hvert og et ble sett på med lengsel og smerte."En vakker dag" skal det bli, sa jeg til meg selv!
Og en dag ble det,og sannelig passet det helt perfekt på huset her!

Tørkestativ med utskjæringer på drømte jeg også om i årevis,jeg hadde sett et i Hem & Antik som bare traff med en kraftsalve rett i hjertet og jeg fablet om det titt og ofte til pappa!Kom så langt at jeg kjøpte inn store pappark som jeg skulle tegne maler på,men så fant jeg fiks ferdig utskjærte som jeg bestilte og endelig hadde jeg drømme tørkestaivet i hagen her - ikke bare til nytte men for en fryd for øyet,året rundt!Det samme gjelder porten,- fant et bilde i et svensk blad for sikkert snart 15 år siden og tenkte at kanskje jeg skulle ha en slik en dag om jeg fant plassen,og det gjorde jeg selvfølgelig!Både port og tørkestativ synes jeg er stemningsgivende for stilen og stemningen jeg prøver å skape i hagen.
Og så heldig jeg er som har en pappa som har laget alt dette til meg,da blir det jo bare enda mer verdifullt!!!

Huset var rødt når vi kjøpte det.Jeg som aldri skulle bo i et rødt hus - ikke fordi jeg synes det er stygt men rett og slett fordi noe i meg protesterte vilt og det føltes helt galt!
Det tok nesten ti år før vi endelig fant og ikke minst ble enige om ny farge.Men der har du meg i et nøtteskall.Får jeg det ikke slik det føles riktig så venter jeg heller bare litt lenger.
Så derfor ble det sånn med stolpene under altanen også! 
I noen år (altfor mange faktisk) har de stått der og sett stygge ut,- bare noen røde jernstolper som stakk seg ut,men måtte selvfølgelig være der. Lenge surret tankene om å kle dem inne med søyler fra Kloppen-søyla,men det var inntil jeg fikk se noe i et Jeanne D´Arc Living blad.Der var søylene som var helt perfekte hos oss,dere kan tro jeg jublet,hoppet og spratt av glede !
Pappa ble satt i sving og i fjor kom de opp! Såååå fine og såå perfekte!Og bare jeg tenker på dem hopper hjertet rundt som en sprettball inni meg av lykke!

Og i fjor skjedde det mer.Den leeeeenge omtalte vinterhagen kom opp.Den er slett ikke fiks ferdig hverken på utsiden eller innsiden enda,men oppe er den ihvertfall  og perfekt blir den.Jeg som lette i et par år etter den perfekte døren klarte til og med å finne den i fjor - det viser seg atter en gang at 
den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

Sånn er det med de fleste tingene her.
Kjerringa i huset er tullete som få,og legger hele seg selv i hvert et prosjekt.Kanskje for mye av seg selv?
Neeei,det går vel ikke an tør jeg påstå ?For når man kan gå rundt og glise,kjenne på lykkefølelsen av at tingene blir akkurat så perfekte som jeg synes de skulle bli da er livet godt!
Og godt er det å ha den pasjonen  i livet som ellers er ganske så lite spennende -  da trenger jeg å gi hele meg selv til det jeg brenner for å få til!Jeg trenger å elske alt jeg elsker i og rundt huset,jeg trenger å drømme om mye ting jeg skal elske like mye!
For drømmer er sannelig deilige de også.Drømmer om ting som slett ikke bare er en ting.

Spesielt når de blir virkelige !6 kommentarer:

 1. Det har noe med tankens kraft og gjøre også. Tenker du på noe og ønsker deg det med hele hjertet, så blir det jo ofte slik :)

  Håper naboen kommer å fikser etter seg.

  God Kveld klem fra Monica

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner meg igjen i noe av det du skriver her :-) Jeg har også fått oppfylt mange av drømmene og ønskene mine, nå har jeg både litt stakitt og en hagedam! Dessverre er jeg av den litt utålmodige sorten, så noen av blomsterbedene og andre ting har jeg måtte gjøre to ganger - fordi jeg først var så ivrig, og senere fant ut at det var best på en annen måte likevel... Du har skapt et nydelig hjem Tove, skjønner godt du er knyttet til det du har rundt deg :-) Sier som Monica over her, håper naboen ordner opp.
  Klem fra Berit

  SvarSlett
 3. ja sånn er det Tove<3
  det er så godt å høre at det er flere som tenker sånn
  det er flere år siden jeg fikk drømme gjæret mitt ute
  og pergolaen
  og jeg går å titter på sånt og gleder meg stadi over det
  kos deg
  klem Eli:)

  SvarSlett
 4. Toves Hei!
  Jeg går aldri lei av å beundre sine hunder!
  ah hva en vakker ting!
  kysse for deg
  Pri

  SvarSlett
 5. hei på deg Tove vennen
  håper alt er bra med deg<3
  klemmer i fleng fra Eli:)

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)