fredag 8. mai 2015

En liten utflukt......eller skal vi si det som det er,- jeg rømmer fra virkeligheten ;)
En virkelighet preget av lettere kaos,hvor det skjer noe nesten overalt i og utenfor huset føles det som.
I dag maler jeg om igjen de aller siste rutene på kjøkkengulvet og da kan jeg puste lettet ut,det er bare snakk om en fire-fem stykker men de skal jo ha noen strøk så da blir det adgang forbudt der inne frem til kvelden!Og endelig kom det litt regn!
Det var da noe til utsagn,men meg passer det helt perfekt i dag!
Har prøvd å fått malt litt småtteri rundtom ute de siste dagene hvor solen ikke har vært helt fremme,men jeg sitter jo her kokrød rundt halsen lell jeg,og bare for å ha prikken over i´en har jeg hvite malingsstriper i luggen!For et skue!Men i dag må jeg ta livet langt mer med ro,så nettopp derfor passer regnet meg slik jeg ikke må benytte meg og gjøre unna ting ute mens jeg kan.Har i grunnen plenty å hive meg over inne,men det blir slow-motion kan jeg love.Har i tillegg vært våken siden halv fem så gjett om energinivået er på topp.....
Men samme hvor utladdet og sliten man er så er det jo noe med den herre fredagsfølelsen.Blir jo så glad inni meg når det er fredag og selveste kose-dagen,at jeg nesten får litt energi av den tanken :)


Det er jo så koslig å vaske og rydde og putle til i heimen og lage det trivelig til kvelden!Og være samlet rundt bordet til den vidgjetne fradagstaco´n  (forhåpentligvis vel og merke,det er slett ingen garanti i dette huset med en viss kar som tror livet består av å bare jobbe fra morgen til sene kveld - men i dag satte ho mor her ned foten i gulvet og ga klar beskjed med sin strengeste stemme: 
Siste frist for taco-servering fredagene heretter er klokken 19.00!
Basta Bom!For hvem er det som til stadighet har måttet løpt mellom idolene og talentene som briljerer med sangstemmer og såntslags for å servere i siste liten,stresser på for å få mat i folket sitt og går glipp av kosen som egentlig skal nytes i fred og ro - etter maten?Mens resten av gjengen sitter på ræva og venter? Dere vet svaret på den intrikate gåten tipper jeg på,hihi!


Flere eksempler på at kjerringa i huset kan være streng og lage regler ble det også i går.
Unge frøken Martine som later til å tro at all fritid skal brukes foran pc og se på Netflix med "seriøse,lærerike" tv-serier som The Kardashians,The Vampire Diaries og såntslags fikk seg en liten preike hun også!Strålende solskinn og sitte og flane på skjermen,når hun kan finne på alt annet!Jeg var ute med hundene og fikk øye på nabojente litt lenger borte i gata som går i samme klasse som Martine,som stod og puslet litt ensom for seg selv i hagen sin.Hmmm,tenkte jeg - dette går da ikke an!Martine fikk klar beskjed om å ha seg en tur bort på besøk!Men nei,det var hun ikke mye innstilt på!Martine liker å kose seg alene,og trenger litt fred og ro men det er to måter med alt!Så dermed ble hun truet på det groveste...da ble det ingen tv,ingen data og ikke fikk hun gå på Junior til kvelden heller sa jeg!Haha,for et ansiktsuttrykk jenta fikk!Døren smalt igjen,og det ble en lang stille stung før hun kom inn igjen og sa at hun skulle visst gå på besøk likevel.
Og en god stund senere kom frøkena hjem og hadde hatt det så kjekt!
Mamma-samvittigheten fikk det litt bedre da.
Av og til må man være fæl for å være snill!
Men nå går visst fingrene over tastaturet sånn nesten helt av seg selv,for det var da slett ikke rapporter om hvor streng jeg kan være eller hvor mye jeg skal male jeg skulle skrive om!Jeg skulle jos krive litt om dette lille,vakre,nydelige stedet !
Både utenpå og inni!
Med opptil flere kakkelovner,sukker jeg av misunnelse! Utrolig sjarmerende innredet -  huset er til salgs,- jeg hadde villet hatt det med innbo for å si det slik,hihi!Slagbenken var virkelig et prakteksemplar!


Landlig,lyst og koslig kjøkken..ja igrunnen beskriver jo de ordene hele husets innredning :)
Tenk så enkelt å skifte uttrykk og stemning bare med små detaljer.Hvem sa det er upraktisk med hvitt? (joda jeg har tenkt tanken noen ganger men vi får heller vaske litt ekstra!)


Og mange spennende ting henger og står overalt,- skjønn dåpskole på stigen der i kroken!


 Deilig og tøff sofa - som tåler å bli brukt ser det ut til! Stoffet er nok bare å hive av å vaske,smart!Fin løsning når sofaen og slagbenken står opp mot hverandre i dette lange rommet!Ååå så søt og sjarmerende den lille kles-snoren med kjøkkenhåndklær på var! Those little things sier bare jeg :)Og selvfølgelig har et sånt bedårende hus kakkelovn til og med på soverommet....opprinnelig sikkert grunnet kalde vintre men jeg ser jo mer på hvor fint det er enn hvor praktisk det er ;)


En enkel sengegavl av en gammel dør - slik har jeg også!


Jeg må si jeg liker sofa-valgene i dette huset!Denne ser jo bare superkoslig å krype oppi,særdeles velegnet for for eksempel Fredagskos - kunne tenkt meg en lignende - her ser jeg stort potensiale for amøbe-lignende stillinger for opptil flere familiemedlemmer samtidig ;)


En liten sånn teglsteinsvegg lurer jeg også på hvor jeg skal klare å snike inn!Såååå tøffe!!!
Vinterhagen kanskje???


Må berømme husets nåværende beboere for tapet-valget i inngangspartiet/glassverandaen her!Noe så tidsriktig og perfekt!
For et nydelig rom å komme inn i huset på!At de som kjøper dette huset får seg en perle er vel en underdrivelse.Og angående juveler og såntslags så får jeg vel atter tilbakevende til vår "uslepne diamant" av et hus og jobbe videre mot at det en gang skal få "glitre" så fint som mulig! 

En kaotisk,men spennende prosess!

6 kommentarer:

 1. Rålekkert hus og innredning, her kunne jeg fint ha bodd! Skulle gjerne hatt slik gamme teglsteinsvegg, det er utrolig fint og gir en lun stemning! Skjønne bilder av pusen under her:))

  Ha en fin helg, Tove og kos dere med taco'en i kveld!
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 2. HALLO HALLO:)
  SÅ BRA Å HYØRA AT DET IKKJE BARE HER EN MOR "JAGER"DATRA UT AV HUSET;))
  Å DET FINST SÅÅÅÅ MASSE FINE GAMLE HUS
  TEGLSTEINS MUR ER ALDRIG FEIL NEI.
  SÅ FLINK Å EFFEKTIV DU ER
  KOS DERE MED MATEN KL 19,SKJØNNE DERE
  KLEMMER I FLENG FRA ELI:).

  SvarSlett
 3. åja - dette var et koselig hus. Sukk. Mener jeg drar kjensel på det. Kan det være en medblogger sitt? Uansett har du også et kjempekoselig hjem med masse sjel. Og gulvet ditt er så fint. Herlig tekst som noen og enhver kjenner seg igjen i:)
  Ha en fortsatt fin lørdagskveld. Her skulle vi få lagt inn rikstv i går, men installatøren dukket aldri opp. Så her er sitter vi fremdeles uten TV. Men internett fungerer fint det da:)
  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 4. perfect perfect fried rice, good post for the beginners as well..Super Prema, loved the presentation very much
  Selaput Dara Buatan
  Vimax asli Canada
  Obat Perangsang
  viagra usa
  vimax canada

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)