fredag 17. april 2015

Det var da måte på...


...til ufyseligheter!!!!


Å begynne Fredagen med slike bilder kan vel ikke akkurat kalles en knallstartpå dagen,men jeg skal prøve å gjøre opp for vederstyggelighetene senere i dag.Alt i livet er tross alt ikke alltid like fint,eller hur?

Men dette er altså meg om dagen.Hater bilder av meg selv,og enda verre å publisere de offentlig,men dette er jo så på trynet  (haha bokstavelig talt) at jeg skiter i det. Uredigert direkte fra mobilkamera...redigering er bare å gi blaffen i for ikke kan det bli hverken bedre eller verre likevel ;)

Som noen kanskje har fått med seg har jeg ett og annet å streve med helsemessig.Huden er et stort mysterium,og i hele April nå har jeg klødd veldig,svidd,og denne uken hatt et stort utbrudd i ansiktet!
Hva som gjør det,om det ligger en sykdom bak...ja jeg og hudlegen jobber med saken men blir fint lite klokere.
Lupus har vært hovedmistanken,men prøvene har enda ikke vist at det er det.Nå kjørte jeg direkte til Hudlegen i forgårs da jeg våknet som dette,ja var vel faktisk enda verre før på dagen men her har jeg begynt å få opp øynene ihvertfall.Fik heldigvis komme inn ganske fort og det var bra jeg kom tydeligvis.Han ville først ta nye biopsier,men kom frem til at sist jeg var der for ca en mnd siden så hadde vi tatt biopsier da også og da hadde jeg også et hissig utbrudd i ansiktet så vi droppet det likevel denne gangen.I stedet ble jeg satt på en knallsterk Prednisolon-kur,som ser ut til å virke heldigvis.Ihvertfall har hevelsene gått mye ned,men enda er jeg god og rød,og straks jeg kommer meg ut for dørene så svir det i hele ansiktet.Av og til lurer på om jeg innbiller meg dette,- at jeg reagerer ute på lyset/solen...men så får jeg stadig bevis på at det gjør jeg ikke.For eksempel den dagen jeg var med legen så kom solen på ettermiddagen,og jeg hadde lagt meg litt ned på sofaen både fordi jeg frøs slik (kroppen fryser mye siden den jobber på høygir med alt styret som foregår og klarer ikke holde kroppstemperaturen oppe) og fordi ryggen min må legge seg ned litt innimellom skal jeg klare å hangle meg gjennom dagen)Under teppet ble jeg god og varm heldigvis,oppå teppet var det enda verre!Der kokte det!For solen traff det eneste som stakk oppom teppet,nemlig overflaten av hendene mine og dere kan tro det sved!Ble full av prikker som var røde og med litt hveleser,så da var det bare å smøre med kortison og stappe hendene under pleddet også!Med andre ord så må jeg være forsiktig med lyset til og med gjennom vinduene,og muligens få nye vindu med UV-filter.Jau jau,galskapen lenge leve!
Rare greier sier bare jeg,men prøver å gjøre det beste ut av det.Men det er utrolig hvor preget man blir av å ha det slik i ansiktet som jeg har hatt det siste dagene,orken har vært lik null og nada!
Prikken over i´en er at Talisa har begynt på løpetiden og en viss ung kar er sprengklar til litt hompetitten-hompetatten!
Liv i huset med andre ord,kjerringa her har nok å passe på!
Så dagene blir liksom ikke helt slik man tenker men sistnevnte "problem" går ihvertfall over om en god uke eller så,og huden ...ja det er jaggu best det går over det også!!!!!

Det var ukens statusrapport,nå skal jeg gjøre noe mye gøyere....

...male litt (sa hun med sterner i øynene)


12 kommentarer:

 1. Oh Tove, I can't find the translator here but I am worried about you! What happened? I simply cannot find the translator! Are you OK? Anita

  SvarSlett
 2. Dear Anita - I am ok but have the last 2-3 years Had problems with sunlight and Get reactions like this! The doctors can't figure out what it is just yet,probably Lupus but time Will show!Better now,thanks for your concern sweet Anita ! I hope You are Well,happy weekend! Tove-Hugs :)

  SvarSlett
 3. Huff, Tove! Det der så ikke godt ut, jeg føler med deg. Håper dere kan finne ut av hva som forårsaker disse utbruddene, dessverre med allergi så tar det ofte så altfor lang tid før man evnt finner ut av hva årsaken er. Jeg krysser alle fingre for deg!! Jeg leste om et nytt stoff MI som har forårsaket veldig mye allergier (finnes i bla Zalo), du har sikkert lest om det selv, men her er link til artikkelen
  http://www.vg.no/forbruker/nytt-farlig-stoff-funnet-i-norske-butikkhyller/a/23393679/

  Heller ikke greit med løpetid og en sprek hannhund i huset heller, håper du får en fin helg til tross for alle utfordringer.

  Stor godbedringklem fra Jorunn

  SvarSlett
 4. Are you alergic to sunlight?
  That's horrible :(
  I hope you're ok right now :)

  SvarSlett
 5. Allergic reaction, this happened earlier to me but way worst when I tried a new makeup line. Take an antihistamine for it, it will help reduce the allergens.

  Xx
  Dore

  SvarSlett
  Svar
  1. Antihistamines doesn´t help me I´m afraid Dore,but thanks anyway :)
   Tovehugs :)

   Slett
 6. Hei. Det så ikke godt ut!!
  Finnes det noen i ditt område som analyserer blodprøver? Jeg har hatt mye hjelp for mageplager, av ei som ser på blodprøver i mikroskop.

  SvarSlett
 7. Stakkar deg da ...
  Det så nemlig ikke noe godt ut .
  Håper på snarlig bedring .

  Så må jeg bare takke for all glede og inspirasjon du deler på den herlige bloggen din .
  Du er fantastisk !
  Klem Anne

  SvarSlett
 8. ojsann, høres ikke greit ut nei, jeg føler veldig med deg nå som det er så vakker sol og alt.Håper virkelig dere snart finner ut av det, veldig god bedring til deg!
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 9. Kjære deg! Så vondt og frustrerende å slite slik med helsa! Håper du finner noe eller noen som kan hjelpe deg til å finne svar og løsning på problemene. I mellomtiden sender jeg deg en helbredende god klem! Blir alltid glad av å titte innom bloggen din og takk for all inspirasjon som du deler :-)

  SvarSlett
 10. Det ser ikke godt ut. Skjønner du er frustrert- det å sitte ute i sola og lyset er jo viktig for humøret og oss som har fibro er jo den varmen som balsam. Jeg har ikke sånne utslett som deg- men når jeg er på de mest dårlige dagen kan jeg se ut som kjøttdeig i ansiktet og halsen. Som om det er masse dritt som på renses ut. Noen røde prikker har jeg hele tiden. Foundation er min venn.
  Håper virkelig du finner noe som kan helbrede og at du får gode dager, du trenger energi påfyll ikke noe uttak.

  Ønsker deg en fin ny uke :)

  Klemmer Monica

  SvarSlett
 11. Huff og huff Tove!!...
  Veit du slite og er jo berre så fortvilande at det værste er lys og sola som stort sett alle er så glad i.
  Skulle gjerne komt med gode råd, men beklageligvis har eg ingen...men, håpe inderlig at dei finn ut kva det er som gjer det for det gje det nok lettere og ikkje minst kanskje få nåkke som hjelpe deg litt.
  Men, diverse snasne hatta må du nok investere i!! ;)
  Ønska deg ein fin dag med god betring!!
  Klem -Anja-

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)