fredag 13. mars 2015

Tryll,trylll....


...når man har hunder å lufte,får man med seg mye rart langsmed veiene!Jeg har i minst ett år gått og skult bortpå en oljetank som har lagt i veigrøften!Den kunne man vel gjøre noe med???
Her en dag bestemte jeg meg for at nå hadde den lagt så lenge uten at noen hadde leet en finger,så da var det nok opp til meg å gjøre noe med den saken!Tanken ble med meg hjem,riktignok med en liten stopp hos min flinke pappa som delte den i to for meg!
Nå skulle det lages blomsterpotter!


Men jeg ville pynte litt på fasaden.Da ble det nok en sjablong - en snerten måte å forandre ting og gjøre det litt mer personlig rundt deg.Det er bare å tegne eller kopiere et motiv du liker,klippe ut...en god,liten og spiss saks er nødvendig,og det er også lurt å bruke fotopapir.Når du skal male på,er det greit å lime motivet fast slik papiret ikke beveger seg når du er midti arbeidet og alt blir ødelagt!.Det finnes en veldig kjekk sraylim å kjøpe i hobbybutikker,jeg var tom men klarte meg fint med vanlig limstift!
Jeg bruker en svamp som jeg dupper i litt maling,og så trykker jeg forsiktig ned der motivet skal komme.Det må gjerne bli litt ujevnt,dess bedre er det!


Sjablonger kan brukes både inne og ute,og på nesten hva som helst! Her ser dere noen av de tingene som har blitt sjablongisert hos meg - ved inngangsdøren et "Welcome" (mnå jo være litt internæsjonal ;) Postkassen har  også fått seg en liten krans,og under ser dere at jeg har pyntet litt på murveggen ved porten...ikke bare til pynt men også til informasjon om at ALLE må lukke porten så det ikke blir hunder på flukt over hele Langevågen!Og sånn ble oljetanken seende ut!Litt trist og grå krok enda dette her,men det blir nok bra når eføyen vokser seg oppover taket,og jeg får diverse andre krukker med blomster også i denne kroken!Enda så er det bare ut og lufte seg litt om dagen for sommerblomstene,litt for tidlig å plante ut enda så de har provisoriske "krukker" de bæres ut og inn av!Men snaaart :))


Iallefullefall har jeg forflyttet litt og begynt å gjøre meg klar til det braker løs ute,- plantebordet mitt sto så fint der det stod så det var litt vemodig å flytte det,men det måtte jeg siden den gamle inngangsportalen jeg fikk redde fra et hus som ble revet her i høst skal komme opp der bordet stod før,så da hadde det blitt skjult bak den.Og det vil jeg jo ikke,så fint som det er!


 "Ka det e me dej og døre mamma?" lurte Martine på!Det er ihvertfall noe,for jeg setter dem overalt.Døren her fikk visst ikke verdens beste plassering,for allerede etter noen timer hadde den blåst overende.Ikke noe som kan få stå i fred for vinden her ser det ut!
Men jeg har festet den med streng nå så da får vi se om det holder..av en eller annen uforklarlig grunn bare mååå jeg ha den der.Gleder meg til enda mer blomster med farge på i potter og kar rundtom - her har Pelargonium fra i fjor fått komme ut og smake solen og snart får vi kanskje nyte de første blomstrene på dem???
I tillegg har jeg tatt maaaange nye stiklinger,for å si det som det er så har jeg ikke mye kjøkkenbenk for tiden da den er dekt av dem!
Hva gjør man ikke,ti-hi!Gøy å få til selv...

..både det ene og det andre :)

(Prøv du også!)


9 kommentarer:

 1. Great inspiration :)
  Thank you for that :)

  SvarSlett
 2. hva en god idé !!! de er veldig kreativ !!! angie ønsker en fin fredag fra Tyskland

  SvarSlett
 3. Så flott den ble. Ser nesten ut som en dyr potte fra H&C eller noe. Tenk å bare få idèen. Ønsker deg en fin helg.

  SvarSlett
 4. HEI HOPP :)
  Å SOM DET SPIRER OG GROR
  EN GLEDE Å TITTE INNOM HER
  KOS DEG I SOLA
  HÅPER IKKJE VINDEN FARER MED PLANTENE DINE
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 5. ÅÅååå, så fint du gjør det med sjablongene!! Kjempefin denne oljedunken da, slike saker liker jeg også. Og så ELSKER jeg plantebordet ditt!! Ha en strålende fin helg! Klem og smil fra Berit

  SvarSlett
 6. Så kjempe fint og så kreativt! Det ble også veldig fint med sjablong - da blir det liksom en personlig vri, og det er bra :) Og du er jo så flinkis med planter og planting, du har jo reine gartneriet! Jeg kunne ønske jeg også hadde litt av det genet, men man kan vel ikke regne med alt heller ;)

  Døra var forresten veldig dekorativ der den sto!

  Ha en fortsatt fin helg. Klem fra Line :)

  SvarSlett
 7. Så fint du laver det med skabeloner til at male efter. Hvilket maling bruger du, når du maler det på udendørs? Her har vi murstens vægge så det er ikke så let at male på. Så flot olietønden blev. Kan godt forstå at du tog den med dig hjem. Og dører ja, jeg har kun en enkelt med kunne let have købt mange flere. De pynter så fint.
  God weekend til dig kære Tove.
  Klem Lonni

  SvarSlett
 8. Så fint det ble med å bruke sjablonger! :)

  SvarSlett
 9. Du herlige flinke du! Og jeg tror helt klart at det var meningen at du skulle ha den tønna!! Tenk for et flott liv den har fått nå. Den må jo tro at den har kommet til tønnehimmelen :-)

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)