onsdag 21. januar 2015

Takknemlige tanker...


...selv om det har begynt å bli noen dager uti Januar nå så er jeg liksom ikke helt ferdig med nyttårstankene mine.
Jeg pleier liksom å reflektere litt over hva som gjorde meg glad og livet rikere i året som gikk,og så langt har jeg enda ikke kommet!
Men i dag skal jeg dele med dere noe av det aller viktigste - riktignok kom det mange fine ting og tang til heimen her i fjor men det aller,aller fineste var vel den store overraskelsen Raffen!


Tre Afghanske Mynder var truet med avliving,dersom ikke noen kunne "redde" dem,og det fort!!!!!
Alle var ca 1,5 år og bodde hos en dame som fant ut at hun ikke ville ha dem likevel!
Jeg som alltid satt og tenkte for meg selv hver gang jeg fikk se afghanske mynder som skulle omplasseres i utlandet at  jeg var glad de ikke bodde nærmere,for jeg hadde sikkert skulle reddet dem alle!
Plutselig var en slik situasjon nær meg,og jeg måtte følge hjertet siden ingen andre gjorde det! Men hele MyndeNorge var i aksjon og behjelpelige med det puslespillet det var å få Raffen hitover.
EN dugnad fra Sverige til Dombås,hvor jeg møtte en knakande snill kar som hadde tatt med Raffen på veien mot Trondhjem.
Jeg hadde hele uken lovt Martine at denne Lørdagen i April skulle vi på shopping på Moa,men som jeg slet med å holde pokeransiktet!!!!
For vi skulle slett ikke på shopping.
En utmagret,nedklippt og ruskete men glad afghanergutt møtte oss og ble med hjem,- det var ikke få sommerfugler i magen da vi kjørte opp oppkjørselen hjemme og skulle vise hva vi hadde "shoppet"!
Godt jeg har verdens snilleste samboer som behersket registrerte at her plutselig var en hund til!


Jeg er også veldig stolt for at jeg hadde en finger med i spillet når det gjaldt de andre to afghanerne - en jente fra Ålesund som hadde kontaktet meg angående rasen fikk et hint fra meg om at her var en mulighet og dagen etter hentet hun vakre Dagmar.
Navnet ble endret like fort,for en Afghansk Mynde kan virkelig ikke hete Dagmar!Destiny ble det nye navnet,meget passende!
Endelig var det flere enn jeg som hadde Afghansk Mynde i Ålesund :)
Den tredje ble Bergenser og det går forhåpentligvis bra med den også,- det er ihvertfall to stykker som har fått et nytt,bedre liv og også beriket våre liv!


 Pisty og Talisa har tatt imot rakkaren helt uproblematisk og har mye moro sammen.Ekstra kjekt er det når vi av og til får møte "søsteren" som egentlig ikke er søsteren men de bodde jo sammen så da var hun på en måte søsteren lell....hele bølingene av langhårete langsnuter løper rundt som om de hadde fått en rakett stappet opp i rompa si!Det er ikke mye som er bedre å se på for sjelen!!!

Destiny var helt barbert og var helt rar når hun kom,men pelsen vokser ut igjen som bare det og hun kommer til å få den pelsen etterhvert!!!!Nydelig flott dame.Jeg kunne valgt henne om jeg ville,men frøken Talisa som er min første tispe har for all fremtid skremt meg fra å ha flere tisper i hus,for hun er den rareste hunden jeg vet om,og har noen primadonnanykker jeg kunne klart meg meget godt uten!Men snill,glad og god er hun,og det er Destiny også :)


Primadonna´n Talisa ;)


Raffen er også snill,glad og god - i tillegg til en energibunt av en apekatt! For en livsglede denne karen har,det er ike vanskelig å skjønne han er glad for at han er her hos oss!
Og selv om han av og til kan være litt vel energisk og crazy,er vi jammen glad han er her hos oss også!
Godt å vite at vi faktisk reddet livet til desse skjønne skapningene!!!I ettertid har jeg funnet ut litt mer om Raffen,selv om det er meget sparsomt med opplysninger for han har visst bodd mange steder,vært under mattilsynets oppsyn og styr og stell stakkaren.Men i alle fall har jeg fått kontakt med oppdretter som var helt sjokkert over at han var i Norge,hun hadde lenge prøvd å få kontakt med dem hun solgte han til og var helt fortvilt.Og tenk,Raffen er faktisk født i Ungarn!Stamtavlen hans er særdels fjong og fin,mange gode,kjente navn på den var en av grunnene til at jeg tok sjansen på å redde han for jeg visste litt om gemyttet som lå bak!Men man kunne jo aldri vite etter en slik bakgrunn hvordan han ville være og om han var preget,- men vi har bare en gladgutt som elsker sitt nye liv :)


Destiny er så glad at hun bare vil ha kos,- klø meg,kos med meg!!!!!


Og når vi er inne på temaet hunder er jeg helt klart absolutt like takknemlig for at klumpen Pisty hadde i rompa si,som etterhvert vokste seg stor og var vond for han,bare var en brokk og kunne fjernes,og at det gikk bra!Det var skrale greiene jeg plukket opp hos dyrlegen litt før jul - 
neddopede hunder er aldri noe kjekt,det minner meg om døde hunder og jeg har dessverre bært litt for mange døde hunder så tankene på dem kommer automatisk når jeg bærer neddopede hunder,i tillegg var såret grusomt,blodet rant,Pisty klarte ikke stå på bena på et døgn grunnet epiduralen og ropte og skrek og syntes livet var forferdelig.Som om ikke det var nok hadde han fått lampeskjerm på hodet!
Men...litt etter litt gikk det bedre og bedre dag for dag - jeg sov ved siden av han første uken,bar han ut og inn slik han fikk tisse,hadde han ved min side hele tiden slik han slapp lampeskjermen og samtidig ble passet på slik han ikke slikket sårene sine!
Hva gjør man ikke !!!
Nå er Pisty så glad,og jeg har begynt å tenke om den brokken kanskje har plaget Pisty mer enn jeg har lagt merke til.For han har blitt så mye mer leken,og løper runt og tøyser og fjaser med de andre to mens han tidligere var mye mer passiv!Det negative er at han måtte kastreres da det ville minske sjansene for tilbakekomst av brokk betraktelig.Det skulle jeg ønske jeg hadde sluppet,men helsen kommer først og da må hjernen regjere over hjertet!
Viktigst av alt er en frisk Pisty!
Og når jeg først er i det takknemlige hundehjørnet så må jeg avslutte med å si hvor glad jeg er for at jeg har desse tre!
De får meg ut hver dag,uansett hvordan formen er,og jeg får luftet og bevegd meg på deilige turer i allslags vær og vind!Uten dem hadde jeg nok resignert i sofa´n og det er ihvertfall ikke bra for helsen samme hvor stiv eller støl man er,hvor trøtt man er,hvor vondt det er eller hvor mye det verker alle verdens plasser.
Det er bare å slå fast at hund rett og slett er helsebringende...

...ihvertfall for meg :)


6 kommentarer:

 1. Oh my dear, what beautiful dogs. My best friend has the blond version, or rather had. She just died. These dogs are SO BEAUTIFUL, TOVE!

  SvarSlett
 2. Så vakkert et innlegg om disse fantastiske hundene :-) Hvis jeg blir hun i mist neste liv vil jeg bo hos deg. Tenk det gode stellet og omtanken og ikke minst det nydelige huset med masse Green Gate og annet snadder!
  Spøk til side - en hund er så mye mer enn en hund og de er der enten du er trist, sur, trøtt eller glad.
  En blir så glad i dem at det gjør vondt. Når min hund ble veldig syk for 4 år siden, så fant de ikke ut hva som feilte henne og eneste mulighet var å få henne i MR røntgen. Så jeg tok hunden i bilen, som var så syk at hun kunne ikke stå og kjørte hele natt til Gjøvik ca 100 mil og i røntgen. Deretter hjem igjen med en hund som fortsatt var syk og fikk i tillegg lungebetennelse så jeg måtte holde henne opp på natta for at hun skulle få hoste. Heldigvis virket medisinen og etter 2 år på kortison (dyreplageri...) så kunne hun slutte med det. I dag er hun 11 år og så sprek og glad, men jeg begynner rett og slett å kjenne på litt "angst" for at hun begynner å dra på årene. Hun var hos meg og fulgte meg ut på utallige turer i noen år som var de vanskeligste jeg noen gang har hatt. Å nei nå må jeg slutte å skrive ellers så begynner jeg rett og slett og grine!!! En riktig fin dag til deg Tove. Så glad for at du er i Blogglandia :-)

  SvarSlett
 3. Nydelig innlegg, Tove! Det er en velsignelse å ha en hund i huset, det betyr mye mer enn all verdens interiør og ting og tang. Så mye glede og kjærliget de gir oss og så usigelig vondt det gjør når man må ta farvel. Deilig å høre at Pisty har det bra nå etter operasjonen, det er et smertefullt sted å operere. Bildene i dagens innlegg er vakre, så skjønne hunder alle sammen og godt at de kom til dere og får et godt hundeliv!! Jeg skulle gjerne hatt flere hunder selv, men det går desverre ikke. God helg, Tove!
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 4. Det er helt og aldeles nogen nydelige hunde du har. Så godt at du fik reddet hundene kog givet dem nye hjem. Og så godt at et af disse nye hjemmene blev dit. Kan kun forestille mig hvordan alle hundene stor trives hos dig. Man siger også at hundeejere får mere motion end uden hund i hus, med alle disse gå turene man må ud på. Det må være dejligt når man er nød til det og så kommer afsted ud.
  Så fine og flotte billeder du viser her under fra Green Gate. Man får jo helt lyst på at shoppe til foråret og sommeren.
  Rigtig god weekend til dig kære Tove ven.
  Klem Lonni

  SvarSlett
 5. For noen nydelige og glade hunder du har! Jeg blir så glad av å høre om hunden du har tatt til deg, og som nå har et godt liv, det er så fint! Hunder skulle faktisk vært på blå resept i noen tilfeller, for de lyser opp enhver dag, for både syke og friske! :)

  Tusen takk for fin kommentar inne hos meg, forresten! :)

  God helg! Klem fra Line ��

  SvarSlett
 6. Næmmen.. Gratulerer så mye med en firbent til! :) -Også så godt å høre at de to andre også fikk nye hjem, og at kulen kun var et harmløst brokk. Det høres ut som du har fått en god start på året, selv om jeg så du har feber og migrene i dag. Alt som kan lindres er greit, men det er såvisst ikke godt når det står på. Gleder meg til å følge den sorte skjønnheten hos deg også :)

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)