søndag 21. desember 2014

Lys i mørket...


...tenke seg til at denne kjerringa sitter og klimprer på Mac´en klokken 0100 om natten!Og nyter det,skal jeg love.
Det er så alt,altfor lenge siden hun sist var så lenge våken,helt alene,kunne putle litt rundt med små koslige oppgaver.
Det har med å gjøre en liten middagslur som ikke ble liten i det hele tatt,men jeg unnskylder meg med at den var tiltrengt og blånekter for å ha dårlig samvittighet for den rett og slett!

Regnet pisker hardt mot vinduene,og bare noen få lys er tent.
Og det var i dette øyeblikk jeg kom på at jeg måtte sette meg ned og skrive noe jeg har hatt på hjertet en stund:

Strømstans!

For et par,tre uker siden gikk nemlig strømmen på hele Sunnmøre og vel så det,midt i beste tid en tidlig Lørdag kveld.Selv hadde jeg nettopp hentet en viss frøken fra bursdagsselskap hos en klassevennine og var på vei hjem,da alt plutselig ble helsvart og straks ganske så utrivelig,ihvertfall på veiene!
Vel hjemme derimot,ble alt bare koslig.Maksimalt koslig faktisk!
Tente levende lys overalt,og en helt annen familiekos - alle var tilgjengelige og hadde tid.Riktignok var vi skrubbsultne,for vi skulle jo akkurat til å lage oss mat da det skjedde,men om nøden ble for stor kunne vi alltids spise noen brødskiver.Eller noe annet knask,det var jo tross alt Lørdag!
Etter en god stund kom strømmen tilbaken,og vi ble mette denne kvelden også!Og "toppen av lykke" - internet var tilbake,tenk vi hadde klart oss sååå lenge uten (veeeldig ironisk her!)
Og det er nå vi kommer til poenget i tilfelle noen lurer:
Sjelden har jeg lest så mange fornøyde og koslige statuser på Facebook.Det oste av familiekos og lykke fra den ene til den andre!
En aldri så liten strømstans skulle vise seg å være ganske så sunn!
Og kanskje være til litt ettertanke?
Burde vi "kutte ut" elektrisiteten selv av og til...eller ihvertfall late som?Innføre en time eller to på denne måten hver helg?Eller når som helst ellers?
En tankevekker og oppfordring!


3 kommentarer:

 1. He he ja strømstans er faktisk koselig det. Så lenge man har vedfyring tl å holde varmen med.
  Eller propan til å varme noe mat med. Stearinlys og familiehygge er seltt ikke dumt. Kanskje vi burde ha stømstans litt oftere... Ho ho.
  Julehilsen fra Marit

  SvarSlett
 2. Good morning beautiful Tove! I missed your post yesterday; I was busy cleaning and getting ready for guests! But your kitty cat looks very comfortable! And your little candle here is so beautiful. May the light of the festivities be warm and beautiful. Anita

  SvarSlett
 3. hallo hallo ,ja aldri så gale at det
  ikkje er godt for noe...
  klem Eli:)

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)