lørdag 27. desember 2014

Juledusker og såntslags....


...så var Mac´en ledig noen øyeblikk,og da gjelder det å benytte seg!For jul og mer fritid betyr data,ipad,spillling og sånt for ungene!Men heldigvis,som bestilt så begynte det å dale vakre snøflak lillejulaften!Går det an å være så heldig liksom?Og man kan trygt si det ble mer snø etterhvert,i går var det nesten ufremkommelig,ihvertfall på morgenkvisten!Hundene fikk bena fulle av snøballer,og gangen de fikk kunne lett ha medvirket i Monty Pythons Silly Walks! 


Ikke så lett å løfte på desse labbene!


 Etter turen var det bare å begynne å måke, og hele familien ble satt i arbeid.Herlig å se ungene med deilige røde vinterkinn,og som lekte seg i snøen!Og omgivelsene ble eventyrlige rundt oss - herlig!


Bedre julevær kunne vi ikke fått!


Innenfor veggene har det også blitt litt jul her og der,men jeg har ikke gått amok med julepyntingen akkurat!
Fremdeles står her esker med julepynt som venter på å komme frem,men det ble liksom nok merket jeg!
I julegave fikk jeg b.l.a dette nydelige settet med bokser - nesten som bestilt,jeg som har gått og sagt til meg selv lenge nå at jeg må investere i noe rødt Green Gate!Kjempekoslig å pynte med i julen,men også resten av året!Nå må jeg jo bare kjøpe enda mer :)


 Ved kjøkkenvasken henger desse to nissene og litt juletekstiler skaper stemning...passer bra siden oppvaskmaskinen holder på å takke for seg og jeg vasker opp på gamlemåten akkurat nå for tiden inntil et nytt teknisk viduner er på plass.Da er dette koslig å se på :)


Oppvaskmaskinen fikk seg et lite "skjørt" - slike kapper er jeg så glad i og nå når den ikke er i bruk daglig så syntes jeg det var like greit å dekke den til!Juletrepynten er litt hummer og kanari hos oss, fine ting ungene har laget og er like kry for å ta frem hvert år,noen ting jeg har kjøpt,og i det siste har jeg begynt å henge tags på treet også - synes det gir den nostalgiske følelsen jeg liker.I år fikk jeg helt fnatt og mer enn nok av vår gamle juletrefot også,da var det å finne en løsning i farten der og da...hvilket ble en gammel,stor kasserolle - funket det ;)
Ser så mange lekre trær på nettet,alt er så gjennomført som om det skulle være rett i fra et utstilllingsvindu! Noen er nesten for perfekte synes jeg og lurer på hvor det personlige blir av,men samtidig må jeg innrømme at jeg er pittelitt misunnelig og tenker at jeg skal nok ha meg et juletre i hver etasje etterhvert som det lager seg til her,og da skal jeg ha et sånn som jeg pleier nå,og et som er litt lekkert-smekkert!


Vi var flere ganger ute i går,til tross for at vi voksne ihvertfall kanskje heller burde lagt oss ned og blitt friske,vi er syke på snart fjerde uken!!!! Blir ikke bra,like forundret hver morgen vi våkner og er like elendige!Og sånn tenker vi hver kveld,blir sikkert litt bedre i morgen og sånn går no dagan´og legebesøk utsettes og utsettes.Men nå må vi nå vel bli bra snart???? Eller,eller?
Ihvertfall ble det en deilig kveldstur med akebrett for ungene og jeg med hundene,og alt som kunne ligne på en nedoverbakke måtte testes!Vinteren må jo nytes mens den er her,det sies regnet skal komme etterhvert? Vel hjemme igjen laget vi lys-fjell og koslig stemning i snøen ved inngangen,før vi løp inn,kastet klærne og hoppet i boblebadet!Skal si det er en fantastisk følelse og synke nedi varmen og sitte og nyte utsynet.Martine derimot hadde visst synet fokusert helt andre steder,for plutselig utbrøt ut:
"Pappa - he du duska under armane?"

Det var visst en stund siden hun hadde sett papsen i bar overkropp,og et samtaleemne ble skapt.For hadde han,så hadde kanskje jeg også?Og derfra var det enkelt å fortelle henne at det slett ikke var så altfor lenge til hun fikk dusker både under armene og andre steder selv...

   ..for en gjeng med apekatter ;)
     

7 kommentarer:

 1. Flotte bilder :) god jul videre.
  Klem :)

  Ellen S

  SvarSlett
 2. Oh Tove, your home is like a sweet little doll house! Your kitchen is cozy and the snow....we too have snow and it is insulating us so lovingly as we stay home and enjoy our fireplace, our books and writing. Much love to you as you welcome in a new year! Anita

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder både ute og inne, Tove! Det er virkelig vakkert ute nå med all snø og frosten som ligger i tykke lag. Den røde GG serien er lekker og så passer den inn så fint til jul! Huff, ikke greit å være Afhganer i snøen nå, det var litt av noen snøklumper de hadde på bena. Koselig med forheng foran oppvaskmaskinen din også! Ønsker deg og dine en fortsatt god jul!
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 4. så koselg og julefint :) jeg bli også sjalu av alle de flotte julepyntede husene og nydelige trærne rundt om.. så mange kreatve, flinke folk :)

  ønsker deg en fin romjul :)

  SvarSlett
 5. HALLO HALLO :)
  gOD JUL TIL DEG OG DINE TOVE VENNEN
  SÅ MASSE FINE BILDER BEGRENSET MED JULEPYNT HER OGSÅ...ØNSKER DERE GOD BEDRING
  OG FORTSETT Å KOSE DERE ALLE 4
  KLEMMER I FLENG FRA ELI:)

  SvarSlett
 6. Ja fy søren så heldige vi var i år med snøen. Den kom som bestilt til julaften her på Østlandet også.
  Det ble så rent og fint ute, så naturen tok ihvertfall rundvasken til jul. Det har IKKE jeg gjort nemlig...
  He he. Mye bedre å vaske til våren når det er litt lysere. Håper dere snart kommer dere skikkelig på beina igjen. Veit hvordan det er for jeg var dårlig i tre uker før jul. Godt å være på beina igjen.
  Ønsker dere fortsatt fine romjulsdager.
  Romjulsklem fra Marit

  SvarSlett
 7. Så koselig hos deg Tove og du skriver så koselig blogginnlegg. Når det kommer til Green Gate er jeg blitt helt helt frelst. Dessverre er det ingen forhandlere her. Har smått lurt på å starte selv, men jeg tror jeg hadde endt opp med å ha alt hjemme i skapene. Men det nytter jo ikke med Green Gate om ikke stemningen ellers er til stede, men jeg tror at du må ha de perfekte omgivelser for ting fra Green Gate. Ønsker deg ellers en riktig fin dag og at helsen etterhvert blir helt tipp topp :-)

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)