mandag 1. desember 2014

Enhver Langevåger...


...har blitt mer eller mindre hobbyfotograf nå når Devoldfabrikken glitrer i fantastisk julestas og etter all sannsynlighet lyser opp langt oppi sfæren!Ikke bare er alle Langevåger både stolte og glade over den fantastiske julebelysningen som får de fleste til å måpe av beundring,både "innaføringer" og folk fra by og bygd rundt oss er på Devoldfabrikken både å shopper og tar bilder!
Jeg kunne vel ikke være noe verre?


Samme hvor mye man prøver har jeg funnet ut,klarer man ikke å fange magien med et kamera.For man må gå rundt,oppleve atmosfæren,miljøet,og sanse inn alt det fine som i tillegg til belysningen gjør Devoldfabrikken til et eventyr.
På innsiden har det "dessverre" i mine øyne forvandlet seg mer til et helt vanlig kjøpesenter,men utsiden den er helt spesiell!Enda mer spesielt er det å gå der i fred og ro,helt alene,en vakker søndags morgen!
Desse bildene ble tatt da,akkurat tett før dagslyset kom gjennom.Burde egentlig fotografert på mørke kvelden,men der melder kameraet mitt pass!Skal ikke skryte så voldsomt over kvaliteten på desse bildene heller,men jeg må få unnskylde meg litt med at jeg ikke var helt alene på Søndagsturen min...mine tre hunder og trofaste turvenner var selvsagt på plass!
Og syns det var helt greit å dra i båndene akkurat når jeg skulle ta bilder,selvsagt til hver sin vei!Bra jeg var eneste tobeinte på området ihvertfall,for det kom noen gloser ut av munnen min som slett ikke sømet seg en søndagsmorgen!
Men litt lovprising det var ihvertfall lov å komme med på en søndag,- og man kan ikke annet når man står i lyshavet og beundrer!


Fantastisk stemning,bare snøen som mangler!En million koster visst en slik fornøyelse!Vel anvendte penger?
Ja det tror jeg faktisk!
Det store det spørs er om de er lysene er godt festet - det blir nok testet i løpet av det neste døgnet med storm i vente!


Som vanlig når jeg er på Devold måtte jeg ta bilder av denne bygningen,bare fantaserer i villelse om et butikklokale bak denne fasaden.Vinduene,døren...sukk og sukk så nydelig og sjarmerende!


Devoldfabrikken har gjort Langevågerne stolta av bygda si!
Før var Langevågen en kjedelig utpost man ikke kjørte til med mindre det var noe man absolutt måtte her,mens det nå strømmer til med folk - jeg blir like paff hver gang jeg kjører forbi og skal videre og ser parkeringsvakter som vifter med armene og vil vise meg vei til næremste ledige parkering!Med Devoldfabrikken har Langevågen fått sin første rulletrapp attpåtil,skal si vi begynner å bli internasjonale gitt!Vinmonopol attpåtil,hvem hadde trodd det - ihvertfall ikke de av oss som for evigheter og åresvis siden var med på folkeavsteming om Ølsalg i kommunene...motstandsbevegelsen kom trillende på rullestoler med det som var av slektninger som det kunne være et snev av liv i,akkurat nok liv til å avgi stemme om ikke annet!For noe ølsalg skulle vi da ikke ha,for en skam!;)


 jeg synes nå Devoldfabrikken lyser opp i bygda vår både med og uten julelys jeg...det har blitt så fint i hele området!!!


Men at det lyser litt ekstra i desse dager er knallsikkert - pipen,selveste monumentet på Devoldfabrikken kan sees fra alle kanter og visstnok helt borti Ålebya´

Jeg har forresten gjort mitt for å lyse opp til jul selv.
Tatt ned utendørsbelysningen,hengt på granbar på hele verandarekkverket før julelysene kom på!Hva finner jeg så ut?
En av lysslyngene (må ha fire for å rekke over hele altanen) reagerer ikke på innstillingsknappen og står og blinker hele tiden.
Jaja,jeg får vel sette resten på blinking også da tenkte jeg...og blinket gjorde det!Det var nesten som man skulle tro man var på disco!Og like nesten ble jeg fyllesyk!Det var forferdelig å se på,så jeg trykte over på null blinking...unntatt det ene da!
Jeg har sagt til meg selv at det får bare være sånn til neste år,vi får kjøpe ny belysning da - men merker det kan bli en tålmodighetstest!Kanskje skrur jeg av hele belysningen?
Devoldpipen lyser jo opp for hele Langevågen ;)
9 kommentarer:

 1. danke für die tollen inspirationen!!! einen schönen abend wünscht angie

  SvarSlett
 2. love it when the little lights get all over town. just magical.
  have a good week my dear tove,
  hugs
  Stína

  SvarSlett
 3. Oh Tove, you have captured the colors and moods of Scandinavia that I LOVE! Bright and happy, moody and mysterious, it's all here. MUCH LOVE! Anita

  SvarSlett
 4. Wow...for en flott julepynting!! Synes du har klart å skape flotte bilder, jeg!! Tenker det er et fantastisk syn når mørket faller på:) Alle lysene har den fine varme fargen jeg liker så godt. Mange av de nye lyslenkene med led lys har alt for kaldt lys synes jeg.

  Ha en fin kveld!

  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 5. Ser jo flott ut, og ja, den bygningen er bare praktfull!
  Fin advent!
  Klem fra Signe.

  SvarSlett
 6. Fy søren for et herlig bygg med tusenvis av lys.
  Her hadde jeg også gått amok med kamera. Har ikke sett innlegget ditt før nå, da jeg fortsatt
  ikke har nett tilgang... Bittelitt frustrert bare kjenner jeg, NOT!!! Stor frustrert er vel heller ordet.
  Fælt å ikke få fulgt med på bloggene til dere andre. Men veldig koselig når jeg får sniki meg til fatterns PC når jeg er innom han.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 7. Skikkelig Jule land dette, er det her nissen kommer fra? Fabrikken til nissen :-D :-D
  Jeg var hobbyfotograf ifjor, var litt snø da husker jeg? Fikk skikkelig julestemning da jeg var der *** Sikkert noen som lager julekortene sine med dette som bakgrunn :-)
  Flotte og stemningsfulle bilder, koselig ♡
  Jule klem til deg fra meg ♡

  SvarSlett
 8. Så flott :) Tusen takk for at du tok oss med på denne omvisningen, helt fantastisk. Skulle gjerne opplevd det selv, men bor for langt unna. Kos deg på morgenturene dine her :)

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)