onsdag 26. november 2014

"Ka slags tullkjerring...


...d e som kommer gående nedi hagen"? tenkte sikkert dette husets beboere,dersom de i det hele tatt la merke til henne da??
Og egentlig var det vel ikke akkurat hagen tullkjerringa krøp rundt i - med kamera rundt halsen som den reneste paparazzi!
Hennes nye karriere?


 De som kjenner meg har vel allerede gjettet seg frem til at tullkjerringa selvfølgelig måtte være meg - hvem ellers liksom ?
Men jeg må forklare grunnen til oppførselen min!
Det hadde seg nemlig slik, at på Lørdag så skulle Martine spille kamp i Brattvågen.Siden det var bare en kamp så ble både jeg og Gubben med,Linus´en likeså, det kunne ligne en koslig familie-biltur
I Brattvågen var det veldig lenge siden jeg hadde vært.Altfor lenge siden rett og slett,- i barndommen var turene hit litt hyppigere - mine oldeforeldre bosatte seg nemlig her da de flyttet tilbake fra USA (St,Petersburg,Minnesota) i hine hårde dager,med seg på lasset hadde de blant annet min mormor som var 9 år da hun ble "norsk"!
Om jeg ikke husker helt feil var de familie nummer 8 som bosatte seg i Brattvågen,- iallefullefall en av de første!
Og det gule huset her,det var huset deres!!!

Utsikten de fikk i Brattvågen var upåklagelig,og jeg ser for meg idyllen da Brattvågen ikke var fullt så preget av industri og kanskje litt "vakrere" enn den er nå.Huset/hagen har nok også sett bedre dager,etterhvert har det blitt solgt ut av slekten og tar jeg ikke mye feil så bor her nå noen fra det store ytlandet!
Frekkheten min har faktisk grenser - jeg kunne jo egentlig tenkt å sneket meg inn og gått fra kjeller til loft,men jeg var likevel storveges fornøyd med å få tatt bilde av "slektshuset"!


 En liten bonus ble det også!For på vei opp til huset gikk jeg forbi den gamle slakterbutikken som slekten drev i mangfoldige år,jeg får umiddelbart store siklende vannmengder i munnen når jeg tenkter på den deilige fenarullen mamma pleide å komme med når hun hadde vært i Brattvågen på besøk og også kjøpt med seg gode kjøttvarer her :)I vinduene var det utstilt ting og tang nettopp fra tiden da lokalet var slakterforretning,- plansjer,en gammel vekt,,bokser,kassadagbøker etc! Veldig artig!!!Best av alt dette bildet !


Håper inderlig gjenlevende slekt i Brattvågen fortsetter å ta vare på desse flotte kulturskattene og slektsklenodiene!
(Visst ikke kan jo jeg få det hihi - her kastes intet!)


 Etter å ha forgapt meg i i både hus og utstillingsvindu begynte tidspresset å inntre - håndballkampen nærmet seg og det var bare å pile tilbake til bilen så fort jeg kunne! I forbifarten gikk jeg forbi dette utrolig flotte huset i Jugendstil - litt morsomt siden det var akkurat dette huset jeg husker fra sist gang jeg var i Brattvågen og det er vel omtrent minst 15 år siden (???) og da var her en kjempekoslig butikk og jammen kunne det se ut som her var en enda!Men jeg hadde ikke tid å titte innom,men huset måtte jeg jo bare knipse noen bilder av (kvaliteten vitner vel om tidspresset )!


Da jeg kom tilbake til bilen fortalte Martine at hun hadde glemt igjen håndballdrakten hjemme...hallelujah altså,enda mer stresset ble man for jeg hadde jo lagt den frem til henne rett ved inngangen slik hun skulle huske den men det var visst vanskelig! Litt surt å kjøre såpass langt uten å få spille kamp,men heldigvis ordnet det seg - oppmannenkvinnen hadde reserve med seg og kamp ble spilt,og her fikk vi enda en bonus - jentene vant så det suste og spilte knallbra!Det var ekstra gøy,siden jentene egentlig spiller i 11års-serien,men har i tillegg meldt seg på 12års-serien bare for treningen sin del,- så langt har de tapt alle kamper men i Brattvågen slo de til!Jippi :)

Dermed ble famile-bilturen en suksess for oss alle,
hvem som var mest fornøyd på tilbaketuren vites ikke ;)

Kjekt med biltur og sightseeing ;)4 kommentarer:

 1. Oh Tove, another gorgeous view of your world! The Nordic touch is so appealing, and I lOVE where I live because we can see it here so clearly where Scandinavian immigrants settled here in Minneapolis, Minnesota. LOVE THIS!

  SvarSlett
 2. For en fin dag, og det gule huset ser jo veldig koselig ut.

  SvarSlett
 3. Så koselig!
  Dette var jo en idyll ♥

  Supert at det gikk bra med håndballen også da :)

  SvarSlett
 4. oooh, ich liebe die alten teile!!! tolle bilder, danke für die inspirationen und einen schönen mittwoch wünscht angie

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)