lørdag 18. oktober 2014

Snart borte vekk...


...i stedet for å selge,har kommunen vår latt dette huset stå og forfalle.Et gammelt,nydelig hus - og nærmeste nabo til mitt barndomshjem!Nydelige detaljer på hovedhuset,et uthus og en hage med gamle,stolte og gedigne trær er nå snart en saga blott!
Ut i neste uke jevnes det med jorden,her skal det bygges ny barnehage.(Hvilket er idiotisk i seg selv,siden en tom skole står bare noen meter unna og kunne blitt pusset opp og brukt)
Tenk så spennende det kunne vært for barna i den nye barnehagen og hatt dette eventyrhuset implentert i barnehagen,og kanskje brukt både uthus og hage til litt dyr?Min mening!!!!


Men når jeg fikk snusen i at huset likevel skal vekk,ble hjertet mitt som alltid i slike tilfekker veldig lei seg!Og hodet begynte å jobbe.Tenk om noe av husets detaljer kunne brukes til noe?Aller helst hos meg selvsagt,hihi!Det ble grublet lenge og vel,egentlig kunne jeg tenkt meg å bruke det på vårt eget hus,men det står liksom ikke helt i stil med selve huset her synes jeg,og grublet videre i påvente av at en fantastisk idé skulle til meg på et vis



Og mens grublingen pågikk syntes jeg ihvertfall jeg måtte være rask på labben og komme meg ut og ta bilder,forevige huset,fange de fantastiske detaljene og håndverket som en gang var!



Og det var etter forevigelses-episoden en idè kom dalende!


Tenk om...jeg kunne få bruke inngangspartiet her med overbygg til hønsehus?Jada jeg er gal.Men inni hodet mitt blir det verdens vakreste hønsehus!!!! Jeg tenker å kle innsiden av overbygget med netting slik det blir ute-delen av buret,og bak dørene blir innedelen! Slik kan det gamle nabohuset mitt bli "nabohus" i hagen vår,og ihvertfall bevares pittelitt!
Det er da virkelig for fint til å ødelegge for all fremtid!


Og noe jeg synes er litt morsomt oppi hele denne elleville deilige idèen,er at Elisabeth som bodde her med familien sin da jeg var barn,fortalte meg da jeg ble voksen at jeg hadde sagt til henne når jeg var liten at når jeg ble stor,da skulle jeg være tjenestepiken hennes i dette huset!Nå må jeg innrømme at jeg personlig ikke har noen sterke minner om akkurat det utsagnet,aller mest husker jeg vel den galne hanen som løp etter oss og ville hakke tak i oss!!!Eller var det en kalkun?
Så sånn sett synes jeg dette blir litt av en tilfeldighet,- jeg gjør om ikke annet kanskje huset en tjeneste,og jeg selv får meg høner, og det er helt klinkende soleklart at den ene hønen skal hete Elisabeth!Hadde jeg skulle hatt hane skulle den fått navnet Cornelius,som var navnet på mannen til Elisabeth,men av hensyn til naboer skal vi ikke ha en levende vekkerklokke ;)




Nesten enda tristere enn at huset bare står og forfaller er at det blir herpet med i tillegg!Og ser enda tristere ut.Så jeg må jo bare prøve å ha forståelse for at det er bedre å ta det vekk.
Men se det for dere i sine glansdager,med blomstrer og bed,nydelig stakittgjerde rundt!




Når jeg endelig hadde fått åpenbaringen om hva jeg kunne bruke "huset" til,tenkte jeg at jeg måtte ringe eller skrive en søknad til kommunen om tillatelse.Den tanken har jeg lekt med lenge og skulle fått ut fingeren og gjort,men i forgårs da jeg satt meg inn i bilen etter en tur med dogsa så jeg en gjeng dresskledde herremenner tusle rundt på eiendommen,de gestikulerte og diskuterte og sprutet litt her og der med en sprayboks.Hmmmm,tenkte jeg - nå er det noe på gang!Hjertet banket raskere,frykten for at jeg var for sent ute kom over meg!Iiik!Jeg måtte handle!!!!! Det var bare å bite i seg stoltheten og føle seg teitere enn teitest,men jeg hoppet i det.Gikk ned til karene og spurte om de hadde fem minutt...fikk vel egentlig ikke noe svar for de ble vel litt overrasket, men da var det bare å kjøre på videre tenkte jeg og fortalte hvor synd jeg synes det er at huset skal rives og at jeg var så glad i deg og at jeg hadde vokst opp ved siden av det og at jeg lurte på om jeg kunne få plukke ned litt av det???Karene tittet litt forfjamset og spørrende på hverandre,før de fikk munn og mæle tilbake!Da kom det for dagen at de var faktisk veldig enig med meg,huset er nydelig og kunne blitt så fint igjen!!!! Og det var ikke noe problem for dem om jeg ville  plukke med meg det jeg ba om - det eneste var at en eller annen helsikes snik hadde vært før meg og spurt om selve døren - blæ!
Men de skulle ringe meg opp igjen når de hadde fått undersøkt litt nærmere!Tror dere jeg var nervevrak den dagen?Timene snek seg av gårde,jeg var knapt nok i stand til å gjøre noe vettugt,telefonen forlot aldri min side!!!Og sånn i tre-tiden ringte den.Og den kjekke karen på andre siden av "tråden" kunne med glede meddele meg at jeg kunne bare gyve løs!O lykke!
Men presiserte han - det hastet.Det skal ned neste uke!!!!


Siden jeg nå også fikk tilgang på nøklene,var jeg ikke sen om å snike meg inn!Måtte jo få ro i sjelen og sjekke om her var noen skatter på innsiden også!Men huset er ganske så tomt!
Flott tømmer på veggene riktignok,og mange koslige rom som jeg bare måtte stå og fantasere litt om hvordan jeg ville gjort det visst jeg helt plutselig fikk frie tøyler og masse penger!
( og en kropp som fungerer;)


Men altså,en ting skapte hjerteproblemer!Nesten våt truse også!Sjekk den trappen!!!!!Noe så vakkert!!!!!!
Jeg fantaserer allerede om den...


 Den er plassbygget og passer perfekt her,men skrullehodet mitt lurer jo likevel på om at det får an å flytte trappen til oss?


Stakkars pappa Andersen,kommer til å segne om når han hører hva datteren tenker!Samboer har ikke segnet om,men heller ikke sagt så veldig mye.Knis.Men så har han heller ikke vært så mye hjemme da,det er nok derfor!!?? Og heller ikke har han sett trappen.
Når han ser den tenker jeg det blir fart i den Gubben også ;)


Det kan vel ikke konkluderes med annet enn at noen er gale,og denne noen er visst meg!
Som påstår at ingenting er umulig...ihvertfall til det motsatte er bevist!Og når det gjelder utbygget har jeg begynt å tenkte om jeg skal "klaske det på " fremsiden av uthuset vårt i stedet???
Det kunne blitt koslig,og om jeg engang kanskje starter en liten butikk der slik jeg også fantaserer om kan det bli en skjønn inngang til den og videre herligheter.Uansett,påbygget/inngangen er ihvertfall mitt og Martine lurte på om jeg hadde vunnet i Lotto eller noe da hun så hvor glad jeg var...


..det føles nesten slik :)

14 kommentarer:

 1. Ja, det er ikke uten grunn jeg kaller deg skjønne, herlige, gale deg!!!!
  HERLIGHET så heldig du har vært, modig også, som spurte synes jeg!!!
  Så HERLIG at noe av huset skal få leve videre hos dere!!!
  Og så mange fine detaljer her, det blir kjempefint både som hønsehus, eller inngangsparti!
  Også den fine trappen, den kan du ikke la gjevnes med jorden!!!

  DU HAR RETT OG SLETT VÆRT UTROLIG HELDIG!!!

  Og forstår godt, at dette føles som å vinne i LOTTO!!!!

  HURRA FOR HERLIGE; GLADE DEG!!!!!

  Stor klem fra Anne-Marit

  SvarSlett
 2. This house is great, no words to describe its beauty ... Old houses have a soul, history and something we do not have today's homes .... :) stairs, porch, door ... they are gorgeous !! I really like the look you :)
  I wish you a sunny weekend :)
  Marta

  SvarSlett
 3. Jeg hadde akkurat skrevet innlegg og så bare forsvant det da jeg trykket på publiser...ja, ja...da skriver jeg på nytt:) Fy søren så heldig du er!!!! Dette er juleaften flere år på rad, jeg kan tenke meg hvor lykkelig du er over dette....en ønskedrøm for oss som liker det gamle og gjenbruk. Trappen, inngangspartiet og dørene er helt nyyyydelige ♥♥♥ Så trist at dette huset skal rives, det hadde blitt vakkert igjen! Jeg ser det for meg i sine glansdager :) Gleder meg veldig til å se hva du får med deg og hva du finner på etterhvert :) Gratulerer, Tove!!!
  Ha en flott helg!
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 4. ❤Å så herlig å lese!!'
  Du er bare helt rå du Tove ! Tenker som det knaker stadig vekk noen ideer oppi toppen din;))
  For en herlig energi du har ( oppi toppen hvertfall) kansje ikke alltid i kroppen;)) håpet du får med deg ALT du vil og at Karlos er snill❤❤❤
  Her bøtter regnet ned i dag.

  Suss på deg❤

  SvarSlett
 5. Fantastisk bra Tove!! Jeg synes virkelig at Det er HELT TRAGISK at huset skal rives!!! Hvorfor ikke bruke det som barne hage??? Hvor er antikvaren i dette tilfellet? Er ikke dette historie??? Det gått ikke an å jevne et slikt fint hus med jorden. Jeg har ALLTID likt det huset og sett den fantastiske skjønnheten ved det og hagen. En riktig perle! Hvorfor er det ingen som har kjøpt det og pusset det opp??? Det er jo en drøm for alle som er interessert i gamle hus!!! Nei det er bare trist! Gratulerer med det du får med deg! Stå på Tove!!!!

  SvarSlett
 6. De kan jo ikke rive dette?????? Er de GAAAL.....uff og uff :(
  Meeeen så er det utrolig at du får plukke med deg,det er jo en drøm, heldiggris :D
  Akkurat slikt jeg har drømt om å få komme inni et gammelt hus men med inventar å plukke med meg alt jeg vil,hihi ;)

  Lykke til Tove!

  Benteklem

  SvarSlett
 7. Bra skrivet och vackra bilder! Fortsatt trevlig helg! Kram Anna

  SvarSlett
 8. Jeg er helt enig at det er stor synd og skam at så mange fine gamle hus bare forfaller. Kan tenke meg at dette var et syn i gamle-dager:-) Men så utrolig flott og gøy hvis DU får overta noen deler av dette huset!!! Jeg heier på deg og håper alt går i orden!!
  God klem, Berit

  SvarSlett
 9. Tack nälla för den fina kommentaren om mitt hem!
  Vilket fantastiskt hus!! Man kan ju inte annat än bli upprörd när ett sådant hantverk bara får stå och förfalla! :(

  Ha det gott! Klem Sanne

  SvarSlett
 10. Jeg blir både matt og imponert over det du får til!!! Tenk at de skal rive et slikt hus, jeg får frysnigner her jeg sitter. Alle de vakre detaljene.... Jeg er så glad for at det finnes slike som deg som ser verdien og hiver seg rundt og får tatt vare på et stykke vakker historie. Jeg skjønner inngangspartiet er bankers, men jeg er sannelig spent på hva det blir til med den trappen..... Vakkert! Ha en herlig ny uke! Klem fra Nina

  SvarSlett
 11. This is really a good article, I really like


  If you want to buy cheapest lol boost
  Place open http://lol.vipmmobank.com/

  SvarSlett
 12. Så utrolig gøy=) Jeg måtte le da jeg leste innlegget, og tenkte at det kunne vært meg=) For et nydelig hus, og så trist at det skal jevnes med jorden. Håper du finner på noe gøy med det du finner av skatter=) Fin ny uke=) Vibeke

  SvarSlett
 13. Å HIPP HURRRA så bra du Tove kom i grevens tide dette var spennende
  gleder meg til å følle med
  klemmer i fleng fra Eli peli:)

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)