fredag 10. oktober 2014

Sjele-bot...


...når gårsdagen var bob-bob av diverse årsaker som slett ikke egner seg på trykk og man følte seg som en tygd og ut-igjen-spyttet sviske når man hoppet i sengen,var det fantastisk å våkne i dag etter en hel natts søvn uten oppvåkninger - sjelden vare!Tidlig,før noen andre hverken to eller firbeinte.Mørkt ute,fyre på peisen,vaske gulv.Den følelsen!


Og bare for å toppe det hele,sitter jeg nå med en god frokost og et uvisst antall bilder fra fantastiske Peony & Sage!Vi snakker altså skikkelige kvalitetstid og nytelse - ungene sover enda,og Gubben har dratt på jobb!Den følelsen enda!
Så godt å vite at man har en ny og ubrukt dag foran seg,og allerede er godt i gang med noe av alt det man har lyst å gjøre.
Det makter jeg jo ikke uansett,så jeg er glad for hver ting som faktisk blir gjort!Bra å fokusere på det heller.


Og så er det deilig,på flere måter,at det er siste dagen i høstferien for ungene.For det er unektelig deilig å få dem tilbake på skolen og i litt fastere rutiner,samtidig som det er deilig å tenke på at vi enda kan kose oss i dag og resten av helgen.Fredagen har begynt å våkne,jeg hører fly som suser over hodet,biler som starter.Fugler som kvitrer og himmelen lysner - og været er like fantastisk.Dette må være tidenes høstferie!

Takknemlig!


Tenk at jeg til og med kom meg opp på fjellet en dag.Det mest fantastiske høstvær,flinke unger!
Utenfor husveggene har flinke pappa,ingen ungdom lenger men et arbeidsjern uten like gravd opp mange meter med asfalt,steiner og grus slik vi har fått lagt nye kloakkrør.Endelig!
Godt å kjenne på følelsen av at ting skjer,ting som har stått på vent så altfor lenge.Nå er det snart vinterhage,yeeeah!

      

Og den berømta vinterhagen som har blitt omtalt på Sammensuriuemt sånn ca en trillion ganger,der drømmer man om lekre tekstiler og tapeter. Tapeten er forsåvidt avgjort allerede,men puter og pledd og slikt kan man sagtens fantasere mye om enda.Og det klør skikkelig i fingrene akkurat nå.Eksemen er selvsagt en av grunnen,som vanlig er,men jammen klør det godt av lysten til å sy littegranne merker jeg når jeg ser alle de lekre tekstilene her!
Reisekløen er også på plass;en aldri så liten Londontur med besøk på Peony & Sage med et sprengfullt Visakort hadde ikke vært dumt!


Synes det er veldig trist at det er så vanskelig å finne butikker med metervare lenger,ihvertfall her i Ålebyen er det manko!
Skal ikke snart Stoff & Stil våkne opp og åpne her også?
Nå er det ferdige gardiner overalt,vel og bra er det,og visst kan man bruke gardinstoff til mye,men jeg savner likevel.


Egentlig er det ikke veldig mange spennende butikker i Ålebyen lenger.Klær,klær og atter klær,mest kjeder.Fint lite utenom,spesielt til barn.Interiør og sånt? Not my cup of tea :/


Tekstilene med roser i skjønne rød og rosatoner får meg i utganspunktet til å tenke på sommeren.Men noen slike puter hadde jammen vært fine å blande inn i julen også.
Fy skamme seg - der skrevet ordet jul.Jeg som har lovt meg selv å holde meg langt unna det ordet på lenge,lenge enda!Ser på forskjellige steder i sosiale media at enkelte allerede er helt klare for den,men det er altså ikke jeg.Jeg vil ikke ha julen for tidlig,og bli lei og kaste den ut 1.juledag!
jeg vil ha jul når det faktisk er jul,så derfor skal jeg ikke skrive det ordet på flere ganger på lenge enda!
Ihvertfall ikke når man har en sånn nydelig høst å nyte!
Og en helt ubrukt fredag:)Best jeg snart letter på stompen og fortsetter på agendaen.Sånn mens jeg virker.De små,viktige pausene mine har det blitt knapt med denne uken - det merkes. Men i dag skal jeg være pittelitt flinkere har jeg bestemt meg.Kjenne på skrotten når den vil ta en time-out.Så blir man jo så mye bedre når man er i gang!


Og desse bildene gjør at jeg vil i gang !Får inspirasjon og energi,masse kreative lyster og ulyster.Det bobler neste over!Bake,snekre,sy,strikke,vaske,koke,male,hage!
Alt surrer rundt i topplokket!
Det var det å ta en ting i gangen da...
 Må bare avslutte med en deilig dose sommerbilder først.klarte ikke la være - dere skjønner nok hvorfor.Alt er bare nydelig!

Og nydelig - det må dagen din også være!9 kommentarer:

 1. Masse nydelige bilder hos deg i dag. Så deilig med den følelsen da. Koser meg med å gjøre litt om på bloggen i dag jeg og så har jeg fått åpnet meg konto på Pinterest. Litt treg sånn jeg!!! Der inne er det jo fort gjort å bli fanget. Så utrolige mengder av flotte bilder. Dåne... Får vel brekke meg vekk fra PC'n og gjøre noe fornuftig vel, skal ha besøk i morgenkveld så bør vel vaske litt tenker jeg.
  God fredag til deg, håper du bevarer godfølelsen i hele dag.
  Klem fra Marit

  SvarSlett
 2. For en herlig beskrivelse av en tidlig morgenstund! Og SÅ mange fine bilder :) God helg til deg også!

  SvarSlett
 3. ❤❤❤Gledelig helg sweet pumkin❤❤❤Nydelige bilder;))))

  Kiss and love fra Bergen i dag
  XXX

  SvarSlett
 4. danke für die tollen bilder, ich liebe die farben und das muster!!! ein schönes wochenende wünscht angie

  SvarSlett
 5. For en koselig hilsen på bloggen=) Jeg har hatt en lang bloggpause nå, for dagene er for fulle.. blir ikke tid, men i dag er det fredag og ro=) Håper alt står bra til, og ønsker dere ei flott helg=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Nydelige inspirasjonsbilder! Morgenstunden din hørtes kosleig ut, Tove....ja, kanskje ikke gulvvasken..hehe....Nå om dagene må jeg ta gulvvask og støvsuging når lille Pinto sover...han er skikkelig rampete og henger seg på alt han kan..haha...
  God helg til deg og dine!
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 7. Takk for de vakre bildene du har funnet frem, håper søndagen blir en riktig fin dag for deg og dine :-)

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder, som alltid fra deg!
  Er så enig, vil ikke ha julen pådyttet meg så snart høsten kommer.
  Nå er det høst, la oss nyte den!
  Hva med å krype opp i sofaen med en god bok?
  Det er giveaway på bloggen min nå! Jeg lodder ut tre forskjellige bøker. Velkommen til å prøve lykken! :)

  SvarSlett
 9. Beautiful fabrics and works made with them :)

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)