torsdag 7. august 2014

Åpent hus...


...det har vært mye farting rundt omkring i nærområdet i ferien,og i forgårs gikk turen innover mot Valldalen og ned igjen Trollstigen - en tur vi fant ut ungene ikke hadde opplevd til tross for at vi bor ganske så nære.Det var vel på tide?


Og noe annet som også var på høy tid i følge kjerringa ihvertfall,var et innlagt stopp i Stordalen og fotografering av dette skjønne,men stakkarslige huset!
Tror de fleste som kjører forbi det får nakkesleng,og beundrer fantastisk arbeid fra hine,hårde dager! Men utover det ser det ikke ut til at noe som helst blir gjort for å bevare denne perlen
-  fy skam seg Stordal Kommune (som muligens ikke eier huset men likevel burde ta ansvar for å bevare det!!!)


Tenke seg til hvordan de har styrt på med det pirkearbeidet og laget utskjæringer i det uendelige,og fått det så fint - helt uten maskiner og nymotens teknologi!
Burde ikke det bevares for all ettertid?


Tenk hvor stolte over alle utsmykningene på huset de som har bodd her har vært - med all grunn til å være!


Det har nok vært et fornemt hus i sin tid,nå roper det desperat etter hjelp!Alle ser meg,ingen gjør noe :(


Og for frekkaser som sniker seg innpå huset  (meg med andre ord) så er det åpent hus og det mangler ikke på utlufting akkurat!
Her er huset enda tristere,og man undrer seg over at det i det hele tatt står enda!Hvor mange stormer,vintrer til mon tro?


Det ser nesten ut som huset har blitt forlatt i full fart...gryten står klar på kjøkkenbenken,krydderet på hyllen ovenfor!En saks for den som måtte trenge!
Hadde dere ant hvor lyst jeg hadde til å være enda frekkere og snike meg inn,få se enda mer!!!!

Og selvfølgelig ville jeg gjerne være så frekk at jeg lurte med meg både gamle dører,den koslige hyllen på kjøkkenet,og all den fine utstmykningen  - men jeg har en grense jeg også faktisk ! (Den egentlige sannheten er vel at et par unger i en viss bil ropte "Heng i da mamma" opptil flere ganger,mer og mer utålmodig for hver gang må vite!)Dere som har blitt litt kjent med meg gjennom Sammensuriumet vet jeg brenner for å bevare alt gammelt,hus inkludert!Men visst det i dette tilfelle likevel er sånn at huset skal bare få stå slik til det detter sammen,kan man ikke heller gi bort eller selge utsmykningene slik noen andre eventuelt kan bruke det - sikker på det er mange som kan tenke seg det (meg inkludert!)
Da hadde huset blitt bevart littegrann ihvertfall!
Jeg håper inderlig at noen tar ansvar og barmhjertiger seg over huset og får det i stand igjen - slike hus fortjener det!

Stordal Kommune våkn opp!Stakkars Gubbelubben min og kidsa våre...det er ikke greit å ta med seg denne damen på tur!Plutselig må det stoppes,snues,rygges...hus må takes bilde av!!!! Før de "dør" liksom!


Man kan vel trygt si at dette også var i en nokså stakkarslig stand og ser ut til å gå til grunne,men stigen opp på taket gir meg et pittelite håp.Kanskje er det noen som faktisk har våknet her og skal prøve lykken ? Håper!!!!
Nydelige utskjæringer på dette huset også,synd at pynten oppe i mønet holder på å dette ned - arbeidet ser virkelig delikat ut!!


Dette huset kan bli en drøm av et hus spør du meg,og vi får håpe at det er det som er i ferd med å skje.Jeg må nok be Gubben som av og til kjører denne veien i jobbsammenheng om å rapportere slik jeg får ha kontrollen på situasjonen - som om jeg kan gjøre så mye fra eller til haha!Men jeg må bare vite likevel.

Skjer det noe? Noe skje!9 kommentarer:

 1. Hi hi, kjekt du stakk innom :)
  Du måtte stoppe der du også ja ;) Er det ikke fascinerende vel? Hadde lyst å gå inn der jeg også....men gjorde det ikke ;) Tenk så spennende det hadde vært :D drøm drøm....

  Nå MÅ jeg lalle ;)

  Natta skatt <3

  Klem Bente

  SvarSlett
 2. Tenk at et falleferdig hus kan være så uendelig vakkert. Får helt vondt i meg når jeg ser slike hus som, noen må ha vært veldig stolte av en gang. Men samtidig vet jeg hvor mye jobb og hvor dyrt det er å ta vare på slike hus. Hadde jeg hatt tid å rå skulle jeg ha reddet alle sammen :-) Merete -smil :-)

  SvarSlett
 3. A very beautiful house, restored will be spectacular!!

  SvarSlett
 4. Akk så mange slike perler som står til nedfalls rundt omkring i Norges land.
  Hjertet mitt stikker når jeg ser det. Selvsagt koster det tonnevis med kroner å
  redde dem, så det er sikkert ikke bare å kjøre på for så mange. Skulle imidlertid
  ønske lommeboka mi var utømmelig, Da hadde jeg nok bodd i noe sånt. Herlig med
  blonder rundt vinduer og tenk deg hvordan huset ville smile igjen med lys bak vinduene.
  Klem fra Marit (også husgal.)

  SvarSlett
 5. Det kunne blive et flot hus - rigtig flot hvis det blev sat i stand <3
  Smukke billeder du har taget.
  Jeg fik dejlige minder fra min barndom frem, da du skrev om troldestien. Der har jeg også været <3
  God dag søde.
  Knus Birgitte

  SvarSlett
 6. Good morning Tove! OHHHH! It's good to see you! First of all, thank you for coming to my blog several times before your comment took! I too am having difficulties leaving comments and I even could not get into my blog this morning! Oh, and I am going back to school, BUT I am a TEACHER....I've been teaching for 12 years - I teach FRENCH!

  THIS IS A GREAT HOUSE! Wow, this home has a history and such great details. There must be so many wonderful places like this where you live! And that wonderful place that I photographed and put on my blog? That is the American Swedish Institute and you should see the wonderful Scandinavian designs through out the mansion. There was even a museum exhibit on the Finnish artist, TOVE Jansson (I thought of YOU because of the beautiful name TOVE!)

  Thank you my friend for coming to visit me! Have a magnificent day! Anita

  SvarSlett
 7. For en perle dette huset kunne ha blitt...med et par millioner til oppusssing....trist å se at et opprinnnelig staselig hus som dette går helt til grunne. Huset burde vært gitt bort til ildsjeler som kunne ha satt det tilbake i sin opprinnelige stand:)

  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 8. Hei på deg! For et sjarmerende gammelt hus!!
  Sånne hus burde absolutt taes vare på spør du meg!!!
  Så mange fine detaljer!!
  Tenk om huset kunne fortelle sin historie, det hadde vært gøy å høre.
  Nå ville det nok ropt: HJELP, HJELP!!!!

  Ha en fin sensommerhelg!!!

  Klem fra Anne-Marit

  SvarSlett
 9. Så fine bilder av et gammelt hus :-)
  Det er synd at sånne flotte, gamle hus står og forfaller, og ikke blir tatt vare på.

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)