torsdag 10. juli 2014

Agurknytt...…til sommeren hører det vel til litt agurknytt,og gjengen her har selvsagt sin helt egen variant av den saken!Seneste nytt innen agurkverden er det nemlig Linus som proklamerte da vi var på Lekeland for et par dager siden,og han hadde bestilt seg Tacotallerken til lunsj.Når denne gutten spiser taco hjemme er indegriensene enkelt og greit kjøttdeig,tacosaus,mais og ost.Men på Lekeland var det plutselig mye rart som fant veien ned i magen,gutten var nok skikkelig sulten!Og saken den var enkel:


"Mamma,din agurk e´kje så go´ så Leikeland sin!"

JaJaja,man kan ikke ta seg nær av slike bagateller,men man kan sannelig undres på hva Lekeland gjør med agurken som gjør den såååå mye bedre enn min? ;)
Martine var forresten lynrask med å bestille seg det samme som moren nettopp hadde kost seg med mens de løp rundt som tulninger oppe i stativene,nemlig en deilig Club Sandwich!
Martine elsker "brødblingser" og da hun i forbifartet fikk øye på min delikatesse holdt øynene på å sprette ut lover jeg!
En sånn skulle hun også ha,basta bom!Øynene ble om mulig enda større da maten ble servert,dette var lekkert syns trulta!
Og smakte himmelsk!Så mora fant ut at hun kunne ikke være noe verrere og søkte det o så famøse internettet etter oppskrifter på Club Sandwich!Neste morgen stod de lekreste kreasjoner på frokostbordet og ventet...så var det store spørsmålet om mine CS var like gode som de på Lekeland,spesielt var det jo spennende om agurken gikk gjennom sensuren med Linusen ;)
Terningkastet ble fem fra Martine,og tre fra Linus.Godkjent!
Neste gang skal de nok bli enda bedre,øvelse gjør jo mester!

I dag derimot,lurer jeg på om det blir noe frokost i det hele tatt.Klokken er straks 11 og unger sover enda,jeg lurer meg på om de ikke er helt utslitt begge to? Martine hadde vennine på kjekk overnatting i telt natten før og det er vel ingen overdrivelse å si at det ble minimalt med søvn.Stakkars jenta var sviske i hele går!For å få liv i "slaktet" var det bare en ting å gjøre,for den voldsomme hetebølgen som var på besøk gjorde jo ikke akkurat trulta kvikkere,så vi måtte opp til vannet sånn de fikk bade!
Og bade gjorde de til gagns...Linus og Martine debuterte til og med på stupebrettet og var så kry begge to.Nå hadde de prøvd den såkalte "Lille-Døden",og det er ikke vanskelig å skjønne at hoppet med det skumle navnet "Store-Døden" høres forferdelig spennende ut og muligens må testes det også i løpet av sommeren?

Linus var så kry at han måtte gjenta en liten strofe han hadde for et par dager siden da vi stoppet på shoppingsenteret og han endelig fikk kjøpt seg en Nerf-softgun-pistol:

"Ej e fylt av glede!"

Han får så mye rart ut av seg den karen at vi blir igrunnen fylt av både glede og flir vi også!!!Han kunne forresten samme dag på shopping fortelle at no var ikke sannheten vond lenger (hjelpes - skulle tro han hadde et miserabelt liv) for nå hadde han endelig Nerf!Tullegutt!

I dag er det tykk tåke og det tutes om kapp fra båtene uti fjorden her,sikten er lik null.Godt med en pause fra varmen,slik man kan orke å gjøre noe!I går var det klin umulig,og forresten så føltes det ut som jeg satt ved vannet og passet på mine to gull hele dagen lang.Og ifølge unge frøken Martine var jeg visst den eneste mamma´n som var der med sine (på hennes alder vel og merke) men jeg synes ikke det er ok å slippe henne avsted alene!
Er jeg overbeskyttende??Jenta blir 11…jeg selv var nok alene på badestranda mye yngre jeg når jeg var liten!!Jeg får bruke Linus som unnskyldning for å bli med på lasset når de bader,så får jeg heller tusle meg litt til side når de spennende gutta boys er i nærheten slik frøkena får styre seg og ha det gøy!

Ikke alltid like enkelt å være mamma,og vite hva som er best!
ELler lage mat som alle liker,for eksempel perfekt agurk...5 kommentarer:

 1. Dearest Toves! Good morning and what sweet faces await me as I see your page! Happy and healthy, beautiful and bright! I had a hard time opening up your comments page, and I hope that during our Europe party, people won't have trouble entering, but i am so happy you are participating! Have a wonderful day! Anita

  SvarSlett
 2. God kveld, Rart det der med mat borte, det smaker myyyyye bedre enn hjemme. Sånn er det liksom bare. Til og med brød med gulost er mye bedre borte enn hjemme...
  Synes det er fint at du ser etter jenta di jeg. Det er så mye rart som kan inntreffe og så mange slags rare folk som ferdes ute. 11 år er ikke så gammelt. Så veldig greit å følge med ei stund til.
  Hilsen fra "fruktfatet" på Hadeland. He he.

  SvarSlett
 3. Herlige bilder :o) Må nesten le når jeg hører om maten som smaker bedre ute, ja det er vel slik det er. En av sønnene mine nektet konsekvent å spise fisk, men fiskepinner det var greit, så en dag like før han skulle begynne i 1.klassen fikk han en ny oppdagelse.... jeg sa at han måtte spise opp fisken sin, han svarte: "mamma da, nå tuller du fælt, det er vel ikke fisk i fiskepinnene....." Eeeeeh, siden den gang har han ikke rørt en fiskepinne, det ble en sjokkartet opplevelse å finne ut at det var fisk i fiskepinnene, hi, hi.

  Jeg synes det er helt greit at du er badevakt, datteren vår på 12 drar fortsatt ikke alene på bading, det vil jo som regel gå bra, men bading i sjø og vann kan være lumskt, så pass på jenta di du :o) Herlig kveld til deg! Klem fra Nina

  SvarSlett
 4. Hi-hi... så søt :)
  Kanskje han kan så egne agurker?? :)

  Ønsker deg fine sommerdager ♥

  SvarSlett
 5. Dette var såvisst hyggelig agurknytt :D

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)