...med deilig Ripsbærsaft kan man få smaken av sommer året rundt!
Her prøvde vi for første gang i år,og jeg sier bare:
Lærum,watch your back!
Saften ble visst etter prøvesmaking konstatert som kjempedeilig,
og det var jammen hell og lykke for hadde den smakt pyton tror jeg jeg hadde klikket...etter alt styret det var å plukke og sile
- tålmodighet er ikke min sterkeste side skjønner dere ;)
Tante Ellinors Rå Ripsbærsaft:
1 kg ripsbær
8 dl vann (kokt,kaldt)
16 gr vinsyre(jeg brukte sitronsyre siden butikken ikke hadde vinsyre...lurer på om det er slutt på det eller eller?)
Sukker pr.liter saft 800 gr (minimum)
Knus bæra
Ha i vann + vinsyre
rør godt om og la det stå til neste dag
Sil gjennom duk (saftsil)
Ha i sukker
Rør av og til ,til sukkeret har "smeltet"
Saften kan stå kaldt i noen dager (i inntil en uke)
Ta omhyggelig av skum før du øser over i flasker
Da er det bare å fryse,husk å ikke ta helt fulle flaskene da de utvider seg når de fryses ned!!!
Rips-saft er jo bare så godt:)
SvarSlettHusker vi fikk det da vi var små hos besteforeldre:)
Flink du har vært:)
Ha en god kveld
Klem Merete
Ripsaft er sååå godt og flinke du som lager det sjølv:))heimalaga saft er jo best!
SvarSlettNyt kvelden!
Klem fra Lillian
JOMMI SÅ GODT
SvarSlettJEG ER HELDIG Å FÅ FRA MAMMA
FLINK ER DU TOVE VENNEN
NATTA KLEM FRA ELI:)
P.S HERLIGE BILDER SOM ALLTID!
Konstigt med kommentaren idag,.tar repris, så fin färg på saften, härligt röd, fler som är colaberoende i vår familj och bara erkänna jag är en, ha en fin helg, här lyser solen, kram
SvarSlettdanke für das rezept!!! alles liebe und ein schönes wochenende, angie
SvarSlett