fredag 9. august 2013

Rips tips....


...neida,det er ikke en rime-konkurranse i kjømda,
kun ei husmor med aaaltfor mye rips,og aaaaltfor lite idéer om hva hun skal gjøre med den!!!Min erfaring med rips,selv om jeg igrunnen har vokst opp med det fra barndommen av,er ripsbær med sukker og vaniljesaus.Mmmm....kjempedeilig.Men,det er begrenset hvor mye ripsbær med sukker og vaniljesaus man makter å fortære samme hvor godt det er.Ripsgèlè er jeg ikke vant med,ikke er vi noen vin-mennesker hverken jeg eller Gubben så da er det lite vits å lage....hva gjenstår da mon tro?Det er jo litt for gale at all bæra bare henger der og råtner,muligens til glede for en og annen fjærkledd skapning som benytter seg?Ungene er visst mest interessert i ripsbær når de er grønne...for da er det jo ulovlig å spise og dermed blir de ekstra god når de sniker ei og to og tre bær inni munnen når de tror mamma´n ikke ser det!



 Så det er nå dere andre superduperhusmødrene rundtomkringsen i blogglandia kan få briljere med deres fantastidske oppskrifter...
jeg trenger ripsbærtips!!!


- og om du bor i nærheten av meg sier jeg her som jeg "sa" på Facebook :kom og plukk om du vil ha :)


7 kommentarer:

  1. Rips gele...
    namnamnam
    har akkurat laget selv, for noen dager siden. åtte glass ;)
    Funker som syltetøy men du trenger ikke renskje ;)
    Hehe
    2 dl vann pr kg rips kokes og presses gjennom sikt slik at det blir "saft"
    kok opp igjen med 400 gr sukker pr liter "saft"
    kok i ca ett kvarter eller noe sånn. test geleen på en tallerken med en skje om den tykner når den blir dradd utover...
    Vips , ferdig.

    Prøv gjerne Baguetter med Brie, Sprøstekt Bacon og Ripsgele. Fantastisk Kombo, selvom det høres litt merkelig ut ;)

    Lykke til !

    SvarSlett
  2. Hos meg har ungene plukket ren 3 ripsbusker stappet med rips. Mye ripsspising i sommer. Hva med rips saft eller rips likør...

    God helg til deg og dine.
    Klem

    SvarSlett
  3. Hihi synest alltid det er litt verre med rips enn dei andre bærene men ripsaft er godt men hadde nok ikkje begitt meg ut på det Hihi!
    Igår skulle eg plukke litt rips hos mormor og eg klarte jo å komme bort i noko som stakk,eg tenkte det var ei stikkegrein men når smerten ikkje gav seg så måtte eg undersøke og så klart der var det ei brennesle,godt det var meg og ikkje Milla som kom bort i,verre når det kommer på dei små!
    Så her blei da lite rips men får ha vaniljesaus på!

    Ønsker deg ei god helg❤
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  4. Rips er mine favorittbær. Rips med vaniljesaus er verdens beste, men er jo begrensa hvor mye en kan spise av det.

    Jeg rører ripsen og fryser den. Har i litt frysepulver og har verdens beste pålegg utover vinteren.

    Fryser også bær hel, og tar opp og har i kakekrem og bruker mye frosset rips i brød.

    God ripsnytelse.
    Klem fra Inger

    SvarSlett
  5. JEG PASSET LILLE PRINSEN SÅ PLUKKET FORELDRENE RIPS
    OG KOKTE SYLTETØY
    SOM JEG OGSÅ FIKK MED HJEM
    HELDIGE MEG
    KLEM ELI:)

    SvarSlett
  6. Ripsgelé er jo så godt på vafler og nysteikte rundstykker. Og Sammen med brigebær blir det veldig god saft. Og så er de gode som fyll, alene eller sammen med andre bær, i sån marengsrullekake. Skal se om jeg får blogget en oppskrift på den :-) Jeg fryser ned litt bær så har jeg til fyll iløp av vinteren. Lykke til!

    SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)