torsdag 11. juli 2013

Lite gulv.....


....men stor glede!


For noen dager siden fikk jeg med meg Linus på et aldri så lite prosjekt.
Noe måtte gjøres...den lille gangen mellom hans og Martines rom hadde verdens ekleste gulv,etter at diverse kattunger hadde misforstått totalt og trodde av en eller merkelig grunn at her var det ok å gjøre fra seg.
Og selv om kattungene er borte vekk for lenge siden nå,og det har blitt kloret og salmiakkifisert gang på gang,følte jeg lukten satt i enda.Og dessuten hadde vi snudd litt dører og satt opp en ny vegg,så gulvet var uansett helt feil i forhold til resten.Med andre ord,dobbel grunn til å gjøre noe drastisk.Bevæpnet med tapetkniv skar jeg i vei på gulbelegget som var der,mens Linus testet muskler og rev av så det suste,riktignok med litt hjelp av ho mor med brekkjern av og til.Heldigvis virket muskulaturen til Linus overraskende godt,og gutten fikk fjernet hele rukkelet og syns attpåtil det var fole stas å være sånn en flink arbeidskar!Planen var i utgangspunktet bare å fjerne gulvbelegget,men etter ikke bare ett men faktisk to lag med gulvbelegg kom vi rett og slett ned på en aldri så liten bit med tregulv!!!Jeg trodde knapt mine egne øyne - tregulv her?
For en glede!Hvor mange ganger har jeg vel ikke siklet i strie strømmer over gamle,malte tregulv både i blad og på nettet?Drømt aldri så lite,kan man trygt si.Men tenkt at det kan ikke jeg ha,med hundeklør og stadige ommøbleringer og draging av møbler hit og dit.


Men akkurat der og da,i den pittelille mellomgangen hvor det knapt nok er plass til hverken noe møbel eller noen hunder,der folkens,der kan ho mor la tregulvet leve!!!Lykke!!!!!Det var rett og slett bare å hive seg i bilen og komme seg til nærmeste malingsutsalg...her kunne ikke ting skje fort nok må vite!!!Trestjerners Gulvmaling ble ervervet og like fort gikk det tilbake og vips så hadde jeg polstret de berømte fingrene med plaster og hansker til den store gullmedalje,og jeg lot det stå til...det var tross alt ikke store biten som skulle males.


Foreløbig er gulvet helt hvitt (og så deilig og lyst det ble!) ,men jeg vurderer å følge tregulv-lystene mine helt ut og male noen sirupsnitter slik som på bildet her....elsker det mønsteret.


Tenk å bli så tullerusk av noen fjøler med hvitmaling på tenker jeg og ler litt av meg selv :)


Det var rett så det jeg fikk lyst å ha det på stuene også,meeeen...
der spørs det om jeg må la fornuften råde?


 Og Martine sitt soverom som jeg også hadde planer om å skifte gulv på,kan jeg nå slippe unna med bare å male - Trestjerners Gulvmaling kan visstnok males på linoleum,som hun har der inne...som jeg "tilfeldigvis" (les:med vilje) sølte litt maling på,slik at det måtte fornyes!!!Riktignok gjenstår det at mor og datter blir enige om fargen,det er slett ikke like enkelt alltid...


Og som vanlig utartet prosjektet seg og jeg fikk nok et prosjekt å tuske med....trappen vår har nå blitt offer for Linus og Martine utrustet med hver sin tapetkniv og de fjerner gulvbelegg for harde livet,- dessverre sitter den grusomt godt så det er litt av et pøtearbeid men det blir litt etter litt...så de får bare tusle med det innimellom når de får ånden,de har dollar i blikket må vite etter at mor smisket og lovte ukepenger i hytt og pine!Hvitmalt trapp dere - jeg lukker øynene og ser det vakre synet for meg...da skal jeg virkelig begynne å bli fornøyd!Det kommer til å gjøre en stor forskjell,og selv om det tar Guinesss Rekord i upraktiskhet med en hvit trapp så må jeg uansett vaske og vaske så da kan den vel bare være hvit like så godt,tenker jeg salig glisende ;)


11 kommentarer:

 1. uansett om jeg fjerner det jeg har på gulvet, så dukker det ikke opp tregulv her......må si jeg tenkte på det, når jeg leste dette ;-)
  når jeg engang skal legge nytt gulv ( om 100 år) blir det tregulv :-)
  jeg liker også disse sirupsnipper rutene på gulvet .....trenger ikke møbler engang, bare å se på gulvet :-)

  Ha en fin dag!
  klem tone

  SvarSlett
 2. Trægulv står også på min ønskeliste
  her til både køkken og stue.
  Så heldig du var at finde det frem.
  Kan se for mig hvor flot det bliver.
  Klem Lonni

  SvarSlett
 3. Heldige deg!!
  Jeg drømmer også om hvitmalt trapp, men det er fremdeles oppe til vurdering. Kanskje fornuften må få råde. Bestikkelser er bra for barn, og mødre!!

  Ha en strålende dag.
  Klem

  SvarSlett
 4. Vad snyggt golvet blev!!
  Önskar att det fanns trägolv här med... men men

  Tackolov vet mina älsklingar var katttoan är... ;0)

  Ha en härlig helg, vännen
  Kraaaam Tina

  SvarSlett
 5. Herlig med tregulv!! Har bare parkett selv men har malt alle gulv i 2 etg og det ble fint:)
  Skulle gjerne malt i stua også men da blir det litt mer vedlikehold:)
  Så gøy at du fant tregulv under belegget!! Skjønner godt at du ble lykkelig!!:)
  Nydelige inspirasjons bilder!!
  En fin lørdagskveld til deg:)
  God klem fra Reidunn

  SvarSlett
 6. Da er vi av samme sorten Tove, jeg mener også at det alltid finnes en løsning. Jeg tror at hvis man primer gulvet først og så maler det og deretter lakker det skal det funke helt supert!! Se på bilde nr 4 i innlegget ditt- sukk, me wont!!
  Og ja så klart GRÅTT!!!! Min indre gråemus blir nok et hakk lykkeligere i sjelen...hihi

  Ha en flott helg Tove og håper formen blir bare bedre og bedre

  SvarSlett
 7. Herlig,eg elsker malte gulv og alt kan males på heldigvis og gamle tregulv et så vakkert og eg begriper ikkje korfor dei legger gulvbelegg opp på fine tregulv,sukk!!
  Her har dei lagt et gulvbelegg på det flotte gulvet under,men det lar seg ikkje å fjerne det over så får vel male...:)
  Nyt helga!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 8. DU FÅR UTRYKT DEG DU TOVEVENNEN
  JEG SMILER Å SER DETTE FOR MEG
  VI HAR MALT TRAPP GANG LOFTSTUE I KVIT
  JA DU HAR HELT RETT VASKE VASKE VASKE;))
  MEN DET ER VERT DE
  ØNSKER DEG EI FLOTT LØRDAG
  SØTE TOVEMOR
  KLEM ELI;)

  SvarSlett
 9. Hello søde snupp❤
  Ja nå tenker jeg du har savnet meg ja..... Hi hi!
  Bare full fart innom deg.... Så mange flotte innlegg!
  Vi sees på bloggen !

  Blipp Blipp ❤❤❤

  SvarSlett
 10. Så morsomt at du fant fram til drømmegulvet :o) slike overraskelser er sannelig kjekke å få :o) Jeg skal male mitt første gulv til høsten, jeg er så spent :o) Hele tredjeetasjen vår er lakkert furu så når snuppa mi skal flytte opp dit er vi enige om at det lakkerte gulvet skal bli hvitt. O lykke :o) Ha en strålende kveld! Klem fra Nina

  SvarSlett
 11. Hej and thanks for stopping by my blog and your nice words for my garden.
  Your blog is wonderful and I have signed in as a follower. Love your furnishings in your house and more.
  Have a nice time.
  Hugs Birgit from Germany

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)