fredag 21. juni 2013

I krukker og kar...


...skal det vokse og gro!Jeg er sååå svak for bruk av urner og krukker i hagen,lage små grupperinger og miljø rundtomkringsen :)


Foreløbig er det kun ved inngangspartiet og på verandaen det har blitt slik hos oss,men tanker har man jo,som vanlig :)


Store tanker,store planer!

Som det vil ta år å gjennomføre,men en hage blir man vel heller aldri ferdig med!Målet er å ha en hage som vi slipper å gjøre minst mulig "tungarbeid" på - minst mulig plen,mest mulig vintergrønt,stauder,løk...blomstrene skal gå i rosa og blått:)
Men man må vinne i Lotto skal man klare alt på en gang!!!
Så man får ta det på om pø...jeg har begynt så smått å pjaske,men  desse helsikes fingrene setter jo en aldri så liten stopper,g det gjør lommeboken også...men nok om det,i dag skal det ikke sytes og klages!Det er jo fredag:)

En virkelig stor inspirator innen hage og blomster er Claus Dalby.Jeg kan altså ikke se meg mett på hagen hans,blomstene,miljøene og snakk ikke om drivhuset hans da!!!


Tenk hadde samboer hatt bare et ørlite snev av Claus i seg?
Hvemm vet...kanskje han til og med har det,det er bare det at han har ikke tid å vise den siden av seg selv?*Håper*Hodet mitt har ihvertfall bestemt at enn så lenge til den tid kommer jeg ser Gubben med rompa i været uti hagen så skal ihvertfall jeg gjøre alt jeg klarer for å få hagen til alene -  jeg skal ihvertfall gjøre det jeg kan gjøre!Og da blir det bedre.
Smått om senn :)
Får vel bare være glad han klipper plenen - sliten som han er!


Et sted må man begynne...og det å hente inspirasjon og planlegge har jeg funnet ut er viktig!For det nytter ikke bare å dryse nedi noen planter uten en plan,om man vil det skal ende opp slik det skal ende opp inni hodet mitt.Da blir det bare rot...og det har vi nok av allerede,hihi!Og så må man tenke på hva som fungerer her på vi bor,med masse blest og ruskevær,og iskalde vintrer.


Et slikt bord kunne jeg gjerne tenkt meg,med blå blomster av forskjellige typer....men jeg vet vel omtrent hvor lenge de hadde blitt stående på bordet når det plutselig begynner å blåse...sånn det gjør helt plutselig på våre kanter,som kan innebære fire årstider på en og samme dag av og til !
Da gjelder det å finne en lun krok - eh,har vi det?????*tviler*
I dag skal jeg faktisk bli med Gubben litt på jobb,sitte i bilen og holde han med selskap.Eller flane drømmende ut av vinduene når vi kjører ut på ytre Sunnmøre...jeg elsker å studere hus og hager i virkeligheten også..ikke bare på nett,så det spørs hvor mye selskap det blir i meg...han får vel  høre fra madamen sin når hun sperrer opp øynene og kommer med et og annet uttbrudd av begeistring når vi passerer noe fint:ut på tur...

heftig og begeistret ;)
Pictures Pinterest/Claus Dalby

11 kommentarer:

 1. Hei! Skulle ønske jeg hadde litt Claus i meg jeg også. Det hjelper å ha Emil på kontoret:)

  En riktig fin helg til deg!

  Stor klem Nina

  SvarSlett
 2. Tusen takk for mange inspirerende hagebilder!
  Ja, vi får ta det litt etter litt. Noe av poenget med å ha en hage, er jo at man skal ha noe å putle med og slappe av med, koble ut alt annet og bare kose seg :)

  SvarSlett
 3. Härliga bilder!!!

  Önskar dig en härlig midsommar!!
  Kram Tina

  SvarSlett
 4. Så nydelige bilder og så masse fine hager og hus det er rundt oss,noken legger så masse penger og arbeid ned i det så da kan jo me få sjå alt det vakre:)
  Ønsker deg ei god helg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 5. Ååååå ja!!! Sånn hage vil vi ha!!!!!
  Helt min stil..... Helt nydelige bilder du finner frem til oss snuppa :))
  Så koselig å kjøre på biltur med mannen.....❤❤❤turtellduene

  Ha en vidunderlig helg min venn, her pøser regnet ned og da blir jeg ekstra sjokoladesyk..... Ho ho akkurat som om jeg ikke ALLTID er det!!!! Er det rart jeg blir søt??? Hi hi Blipp ❤
  Vi knottes
  Kram på dej.

  SvarSlett
 6. Utrolig deilige bilder du har funnet fram til oss!!::)
  Vet du det er så gøy å lese alt du skriver:) Det er så levende og inspirerende det du skriver!!
  Det viktigste med hage er å ha en hage som man trives i og at det ikke blir et ork:)
  Ha en fin midtsommerhelg!!
  Sommerklem fra Reidunn

  SvarSlett
 7. Så mange flotte inspirerende bilder! Og så herlig tekst:) Det er så fint med rader av lavendel. Prøver stadig å få det til. Men så puttes de ned der det er plass og ender i hytt og pevær i bedene mine. ja, ja. Har også en forkjærlighet for blå blomster. Har du prøvt blå Scabiosa? Fineste blå jeg vet om. Fin til snitt.

  Håper du fikk sett mye fint på veien:)

  Ha en fin St-Hans-helg!

  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 8. Å DÅNEKLASKIGULVET
  FOR NOEN BILDER
  JA PASS PÅ MANNEN,HER BLIR DET UTREDNING PÅ MANDAG
  STRESS OG LITE SØVN KAN FREMMKALLE EPLEPSI...
  HÅPER VIRKELIG IKKJE DE ER DET HAN HAR PÅDRATT SEG
  NYT KJØRETUREN
  KLEMMER I FLENG FRA ELI:)

  SvarSlett
 9. Hey hey!
  Så klart jeg så Blipp på tv.......da tenkte jeg på deg at du tenkte på meg osv....hi,hi❤❤❤

  God lørdag!

  Kram❤

  SvarSlett
 10. Har lenge fulgt deg på Pinterest og pinnet og likt alle de fine bildene av både hunder, hager og hus. Nå har jeg vært på bloggbesøk og takker for meg, hit kommer jeg gjerne igjen. Ble til og med inspirert til å blogge selv igjen. Ha en fin StHans

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)