søndag 20. januar 2013

Må prøves.....


....Espelid i farta igjen her folkens,for å dele nok en deilig oppskrift med dere!Jeg kaller denne deiligheten bare for purre og gulrot gryte...og nå lurer dere vel snart på om jeg fiser hele dagen og er hardbarka vegetarianer siden den forrige oppskriften min var på Kålgryte!Da kan jeg berolige alle bekymrede medmennesker med det samme,og fortelle at så er ikke tilfelle.
Men mangel på gode grytenavn kan man vel anklages for å ha!
Denne gryten/suppen har jeg blitt servert av min mamma i åresvis,og her en dag fikk jeg bråttslig såååå lyst på den at jeg rett og slett måtte jeg slå på tråden til henne og få oppskriften igjen,siden det var så lenge siden jeg hadde lagd den!Det angrer jeg ikke på,det var såååå godt og til og med alle var fornøyd!
Så kanskje du også har lyst å prøve?

Du trenger:

Oksekjøtt av et slag
Gulrøtter
Purreløk
Buljongterning
Paprikapulver
Salt 
Pepper
Tomatpurè
Margarin


Smelt en god klatt margarin med masse paprikapulver i.Skjær opp kjøttet i passe småbiter og brun det i paprikasmøret.Hell det hele over i en større panne,og hell på vann.Skrell 6-7 gulrøtter(alt etter str. og mendge) og skjær opp i ringer,-
likedan skjærer du opp Purren i ringer og putter det i gryten-
La det hele koke seg mørt sammen med en buljongterning og noen skjeer tomatpurè.Når kjttet er ferdigkokt tilsetter du ønskelig mengde salt og pepper.Jeg serverer med ris og brød :)
Når jeg får duppet den første brødbiten med smør nedi den herlige kraften da er det bare nyyyytelse av andre dimensjoner!
Kjenner det ikke skal bli for lenge til neste gang jeg serverer denne igjen!Prøv du også !!Er også veldig fornøyd med å ha fått Hortensia i kjøkkenvinuet,det skulle egentlig være blå men fant ikke rette blåfargen,så da ble det rosa.De er jo søren meg så fine alle fargene at det blir liksom suksess uansett!Og hva fant vi ikke da vi var og kjøpte Hortensiane???En pitteliten Littlest Pet Shop Afghansk Mynde.Det ble høy knisefaktor på mor og datter under funnet,den måtte selvfølgelig bli med oss hjem;)
Små barn og små barns gleder...denne gangen også  

til mors store fornøyelse!

4 kommentarer:

 1. Mmmm, det hørtes snadder ut.
  Får prøve det en dag.
  Flotte blomster og gøy med funnet da :) en. Ny hund.... :)

  Takk for koselig komentar inne hos meg.
  Ha en flott dag.

  Klem :)

  SvarSlett
 2. Den skal prøves!!
  Nydelige blomster. Jeg har planlagt en blomster handletur lenge, men det har ikke blitt noe av. Syke barn og for mye å gjøre.
  Grattis med ny hund, den var søt :)
  Klem

  SvarSlett
 3. Det ser lækkert ud.
  Tak for at du deler.
  Dejligt med friske blomster.
  Det er med til at give lidt forårs følelse indenfor.
  Det er i hvert fald noget jeg trænger til.
  God dag til dig søde.
  Klem Lonni

  SvarSlett
 4. Nydelig med rosa HOrtensia i trekasse!!

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)