torsdag 27. desember 2012

En skikkelig vriompeis....


....og jada,nok en gang snakker jeg om meg selv.For jeg er ikke av de enkleste å ha med å gjøre (hmm...var det noen som nikket bekreftende nå eller? )jaja,jeg får vel tåle det for jeg vet det i grunn og bunn selv,hihi!Men altså....når det er snakk om ting og tang til heimen så er jeg særdeles bestemt.Og nå er det snakk om peis.Snikk-snakket begynte så smått lillejulaften,da Gubben følte den gode varmen fra mine foreldres deilige ovn!!
At vi skulle hatt oss minst en ny ovn/peis er ingen hemmelighet,
og Gubben fikk visst blod på tann når det gjaldt denne saken!!


I går når jeg låg her og hutret på det verste kom vi plutselig på at vi skulle ta og fyre opp i peisen på hovedstuen.Den har vi knapt nok brukt de 10 årene vi har bodd her,da røyken trekker inn i stuen og slett ikke opp pipen slik den skal.
Men vi ville nå prøve lykken lell tenkte vi,og ryddet vekk lys og lykter som har fått brenne inni peisen istedet for ved en stund!


Joda,dette ble en suksess syntes vi,og like etter kom ungene opp fra rommene sine og ble elleville!!
"Hæææ...e ditta en peis?"
lurte Linus på og var helt overrasket.Martine ville grille pølser


Suksessen skulle ikke vare!(selvfølgelig)Etter ca 10 minutt kom røyken sigende og stuen ble tåkelagt,lungene våre likeså tror jeg


Da ble det fart i Gubben som plutselig måtte slukke like fort som han hadde fyrt opp :/
Det hele endte med full utlufting fra øverste til nederste etasje og her ble mye kaldere enn det hadde vært før han fyrte!Brr...
snakke meg om suksess tabbe !


Meeeen...den lille,dog stakkarslige stunden med varme hadde gjort uslettelige inntrykk og gitt mersmak!Dette kunne han like!


Det hadde seg sånn at påfølgende natt hadde han tatt på seg et oppdrag og skulle kjøre brød,han hjelper litt til av og til når det er krise på Kvikkas.Han grudde seg lenge og vel til turen,med de ufyselige værmeldingene som var meldt,den ufyselige ruten han skulle kjøre og det ufyselige klokkeslettet han skulle stå opp og gjøre det på!!!Og ufyselig ble det!Han hadde ikke før fått levert fra seg alt helt inne på Åndalsnes,før han fant ut at vindusviskerfestet hadde brukket av  - på førersiden selvfølgelig - og sikten i snøstormen var rett og slett lik null!Farlig!En ganske så fortvilet stakkar ringte til meg klokken 10 i dag tidlig og lurte på hva han skulle gjøre nå?
Jeg tok selvfølgelig oppdraget på strak arm,lette frem telefonnummer på bilverksted,lette frem bussruter...og neste buss gikk ikke før 13.45!!Heldigvis,etter maaange forsøk var det et bilverksted som barmhjertiget seg over den forfrosne,stuptrøtte stakkaren fra Ålebyen som stod der så hjelpeløs!


Festet ble sveiset på igjen og jaggu kom han seg ikke "on the road again" uten så altfor mange timers forsinkelse!


I tre-tiden i dag var han hjemme igjen.Jeg vet ikke om han sa hei engang,før han begynte å snakke om peis!
(Jeg mistenker at han har hatt en k-k-kald natt!)


Problemet er,når det gjelder peis, er at jeg ikke liker så veldig godt de peisene vi får kjøpt i butikkene rundtomkring!
jeg liker slike peiser som dere ser på bildene her,- ja var det opp til meg skulle jeg startet bilen og kjørt strake veien til en eller annen "brocante" i Nederland,Belgia eller f.eks Frankrike
og anskaffet en gammel peisfront à la noe som på bildene her!
Men ... det blir visst å ta litt hardt i!
Så har jeg tuslet med tanken på å støpe en helt enkel,ganske smal lik den på bildet rett oppom her....


Men jeg ha litt snirklerier kjenner jeg...


Og litt tidligere i dag,mens jeg gikk rundt her og styrte litt med ditten og datten,så kom det et lynnedslag.I hodet.Maybe baby?


Vi mååå snakke om peis sa Gubben,da jeg hadde fått tullet han inn i hele fire tepper,med varmeflaske på beina.Ikke at her var så grusomt kaldt,men feberen hadde nådd Gubbens skrott også og da fryser man uansett hvor mange pledd man får på seg.
Jada,svarte jeg - "vi kan kanskje inngå et kompromiss!"


Gubben synes nemlig at en innsats med dør i peisen vi allerede har kan virke interessant.Jeg selvfølgelig ikke.Men,så kom jeg til å tenke at hvis at,om at vi støper utenpå mursteinen som er på peisen vår nå,og gjør den glatt,og limer på litt ornamenter og får i en glassdør...da kan vi faktisk begynne å snakke litt business!Kanskje kan jeg da få noe som ligner denne peisen som på dette siste bildet her som rett og slett er den fineste peisen jeg vet om!!!!Det er ikke første gangen den har blitt vist på Sammensuriuet akkurat.Da får jeg en peis m. glassdør,som jeg innser er en fordel med unger og dyr i heimen,og jeg får bevare "hyllen" opp på peisen vi har nå,som er kjekk å sette fra seg ting og tang på.Jeg kjenner dette var noe som må til videre gransking og siden jeg har funnet ut at Gubben leser bloggen min jevnlig (for hvem fikk vel ikke Kithen Aid i julegave,dååån!!!!),så legger jeg ut søknad til han her og nå...jepp;

la oss snakke om peis baby!

bilder pinterest

4 kommentarer:

 1. Å DU TOVE DU TOVE:))
  LYKKE TIL MED PEIS
  GLEDER MEG TIL Å SE
  OG IKKJE MINST GOD BEDRING I HEIMEN!
  KLEM ELI:))

  SvarSlett
 2. Håber i alle har haft en god og dejlig jul.
  Det lyder spændende med ny pejs i hjemmet.
  Glæder mig til at høre mere om det projekt.
  Og sikke da en fin julegave at få. Han kan det ham din kære.
  God dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlett
 3. Lykke til med din kvinnelist. Mange flotte varianter du har delt her da :o) Klem fra Nina

  SvarSlett
 4. Guri så mange flotte bilder! Ja peis med glassdør kan anbefales, tryggere og avgir mere varme enn en åpen. Vår er kun i bruk til kos, men stuen hadde ikke vært den samme uten! ;) Lykke til med peis-prosjektet! :))

  Stor klem, Ann.

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)