torsdag 19. juli 2012

STOOOOPP........


...."ej ser ei rosa trillebåre!"
utbrøt mamsen i huset da hun,søster/tante Linda,Martine & Linus sånn helt plutselig fant ut at dette var dagen for en tur til Hakallegarden !
Og når jeg langsetter veien plutselig ga uttrykk for min begeistring over den rosa trilebåren jeg fikk øye på skjønte Linda at her var det bare å snu bilen og sjekke ut saken nærmere!
Tenk å gå i fistel over ei trillebåre,men dette er altså den skjønneste trillebåra jeg noen gang har sett og gjett om jeg skal ha en!!!!
Martine som burde være vant til morens rare påfunn måtte flire av meg...
"mamma du e ei tullehøne!"


Det var med andre ord ikke bare fantastisk natur uti havgapet som fikk hjertet til å stoppe....kjøreturen i seg selv ut til Vanylven er spektakulær og må bare oppleves!Og når man kjører gjennom de søte,små bygdene og plutselig oppdager en rosa trillebåre der man aller minst ventet en sådan overraskelse og åpenbaring av et "hageredskap" så  er turen allerede en suksess for underskrevne!!!Ikke så kravstor ;)

 Og turen blir mye,mye kjekkere for barna også når man kan få et par fergeturer!Her har vi kommet frem til Årvik-Kopperstad(eh,øh eller var det Åram-Koppervik??) og venter på ferga skal komme...og da er det kjekt å utforske nærområdet litt og bevege seg litt omkring...

 Været var veldig usikkert på morgenkvisten,men bedret seg mer og mer utover dagen og kunne rett og slett ikke vært mer perfekt - lykke :)
              Linda med tanteungene sine,koslig bakgrunn!
Jeg var titt og ofte fremme med kameraet for å forevige skjønne sjarmerende gamle hus...sannheten er jo en helt annen for jeg har egentlig bare lyst å snike meg inn og se meg rundt i slike hus;)

 Og når vi endelig var ombord i fergen må jeg si vi fikk et flashback fra gamle dager....det var nemlig akkurat slik fergene såg ut før - og tydeligvis enda her og der.Brune skinnseter og teak til den store gullmedalje,-husker du? Utvalget var det dårlig med,men for de mest trengende var svelene på plass sammen med kaffi'n ...selvbetjening!:)


Den vakre naturen rundt oss fascinerte oss hele tiden,jeg tror jeg satt og gnall om den hele tiden:"Sjå ut onga,sjå kor fint d e!"
Og tydeligvis fikk de med seg et og annet,Linus lurte veldig på om dette fjellet faktisk var en vulkan!!!!Ikke helt ulikt.....


Og etter en aldeles nydelig,akkurat passe lang kjøretur var vi fremme på Hakallestranda og den flotte besøksgården Hakallagarden!
Der det er hjerterom er det husrom sier bare jeg!!!!

Hakallegarden AS

1 stk småbrukar
1 stk biletskapar

2 store delar skapartrong
1 god del fargeglede
Søt musikk

Bland alle ingrediensane, og tilset skapartong til røra får ein passeleg

fast konsistens. Putt i Krukkehuset, Hakallegarden og
Alpakka Berte. Rør godt om til alle delane har blanda seg, og du får
Hakallegarden AS
Her fant vi dyrearter i mangfold og et ekte,koslig gårdsmiljø med en utradisjonell vri til små og stores glede!!Og for en beliggenhet - sukk! Linus var rask oppi Gråtassen!


Vi fant fort ut at her var det lagt vekt på glede,positivitet,kreativitet og overalt fant vi positive ord og tekster - ikke vanskelig å føle seg velkommen når man blir møtt av slikt,i tillegg til de smilende vertene!

 Her fikk jeg bekreftet det jeg alltid har sag er lurt:!Ikkje kast nokke!
Her får nemlig alt et nytt og bedre liv tør vi påstå!;)
Og tenk at her til og med var en gris med kruspermanent,aldri sett før!

 Et skikkelig grisetryne ;)Martine fant straks noen å klappe på...vi konkluderte med at her har det skjedd en tjuvparring mellom en hund og en sau og dette ble resultatet;)


Det er heller ikke fritt for at vi trakk andre forhasta konklusjoner - 
jeg er temmelig sikker på at den dagen vertskapet her skulle starte dette fantastiske prosjektet sitt og dro på den lokale jernvarebutikken og skulle kjøpe maling så tenkte betjeningen garantert at her var det noen det hadde klikket skikkelig for!!!!!!Et fjøs med turkise vegger,grønt gulv og maleri på veggene er nok ikke hverdagskost!Heldigvis.For dette stedet er virkelig unikt - godt med folk som tør satse !

 Beliggenheten og utsikten ned på Hakallestranda var nesten verdt et besøk i seg selv,- tenk å bo slik!Si fra når dere skal selge folkens!

Det er absolutt ingenting å utsette på fantasien her....
her er det visst både "ute-do" og innedo...
...og hvem kan vel ikke identtifisere seg med denne damen når man er på sitt aller mest tissatrengte...da krysser ikke bare beina seg,men øynene også ikke sant?Dette bildet kunne vært meg ;)
Dei knallsøte to esela gikk fritt omkring og tok gjerne imot litt kos :)


Hmmm,skal tro om Martine prøver å herme etter ansiktsuttrykket til mora da ho kom inn i gårdsbutikken til HakalleBerte ?

Det er da vel heeeelt naturlig at grimasene i ansiktet blir noe forvrengt når man kommer inn hit og får en deilig overdose med Rice,Green Gate og PIP,blant annet!Kjenner det går rykninger gjennom ansiktet bare ved tanken faktisk...her skulle man hatt med seg ei tjukke lommebok!


Linus ble også fascinert...ikke bare var gulvene grønne men piska' det hadde de vindu i dem også!!!!Går sånt an?Dermed var det bare å titte nedi fjøsen og se hva for eksempel grisene bedrev...så gøy!
Jeg la øyeblikkelig merke til dør-disken...ikke helt ulikt den jeg ser for meg dersom jeg starter min butikk-drøm!Dørene ligger klare...


 Bra Martine...det er viktig å titte både høyt og lavt slik man ikke går glipp av noe!Lært av mora,skal tru?
Kjente at denne ringen med akkurat denne teksten kunne passe bra på meg;)


 Inne på HakalleBerte får du også servert mat og kan sette deg ned....
og for et knall møblement!Var du ikke i godt humør allerede etter å ha hilst på alle de firbeinte og sett de glade ungene så blir du det her:)

Og for slike som meg som lider av uhelbredelig prikke-syke så var det ikke feil å få servert en nydelig Gråtass-burger på en sådan duk!


Forresten så må jeg få lov til å være litt lokalpatriotisk også.For bak all den deilige maten på menyen som er både lokal,fersk,kortreist og uten kunstig tilsetning står kokken Nils Nesje...fra Langevågen.Etter at den deilige gråtassburgeren min var fortært angret jeg bittert på at jeg ikke hadde prøvd Hakallao...sikkert en nydelig variant av deilig Baccalao.Må jo smile bare av navnet,herlig herlig!!!!Og ikke nok med det,du får også kjøpt deilige kaker og sånt fra Mandel og Melis som også er Langevågere!
Når jeg er ferdig med dette innlegget må jeg ta å søke opp ramsløk og se hvordan det ser ut,- vet det vokser vilt og jeg vil gjerne plukke !


Og er man på gård så skal man såklart ri...her betaler du 50,- kroner i billett for ungene (voksne gratis) og da får ungene prøve det de vil!
Skal sant sies,så hadde jeg veldig lyst å ta meg en ridetur selv jeg...
neste gang betaler jeg også og ser om jeg får sneket med til en tur!;)
 En liten utekafè finner du også...mat og ting og tang i herlig harmoni!

Noen er sjarmerende uten å gjøre så veldig mye.Denne karen er en sådan fyr.Han låg bare og såg fin ut oppå benken her nesten hele dagen,og tok imot det som måtte av kos og klem fra store og små!Godgutt!Mamsen merket betraktelig mer positiv innstilling til Gubbens ønske om geiter i heimen-
men synes foreløbig at de er kjekkest å besøke enn å ha i uthuset!Alle barna fikk være med traktoren på tur,men tror dere ikke hunden også fikk være med.Et par jenter kunne ikke gi slipp på de skjønne kattungene de bar på sa da ble det likegodt traktortur på dem også :D


linda prøvde å oppnå kontakt med denne karen her men det var en overlegen type (eller dame) - helt til Linus kom for da løp kalkunen etter han,hehe
Høner hadde de i maaange varianter,og jeg ergrer meg litt på at jeg ikke fikk kleppa tak i en slik jeg fikk kjenne litt på dem...det er jo ingen hemmelighet at jeg har lyst på høner selv!
Ja dette var et eventyr av et fjøs!Festlige farger,glade dyr,et lego-rom hvor sauen gikk inn og ut som et selvfølge,og vindu opp til kafèen...
                               why not!!!
Både jeg og Linda blei ofselig nysgjerrige når vi fikk se denne trusa med så lovende tekst på,men storkaren viste seg bare fra baksiden...Skjønne små grisunger får melk med flinke mamma'n sin

    Og Martine får kyss,klem og slafs i trynet med denne gode bajasen!
Ungene var i hundre hele tiden og alle slags dyr var like spennende...tenk hadde Martine vært like interessert i sine egne kaniner!
Mange flotte fugler,store og små....og fjærprakten var det ikke noe så si på!For et mønster og for et noen farger på enkelte av dem,utrolig!!


Det er detaljene som teller...og på Hakallegarden finner du dem i fleng!


Vi måtte inn igjen en gang til...ikke minst for å skrive i gjesteboka!

Og ungene måtte ha mer næring - Linus sin blings smakte fantastisk ifølge han selv....og da er det virkelig fantastisk for dette sies ikke ofte!


Oh Yes!Hallelujah ;)

Jeg tror jeg må Halleluja'e litt over alt det nydelige Pip-serviset også!


Den strålende og smilende og ikke minst flotte "budeia" Aina Krakset som sammen med mannen Olav står bak dette sprudlende,feel-good stedet!!


       Man må jo bare smile når man ser prikkene på bordet eller hur?

           Flottere beiteområder skal man vel lete lenge etter?

Hadde håpt å komme enda nærmere inn på alpakkaene - jeg synes de er nestenomtrentlig det søteste som finnes av dyr...og med verdens lengste øyenvipper.False Lash Mascara here's your new model!Vil ha...både skapet og innholdet ;)Tenk,så skulle også det umulige skje....jeg ble med på et bilde!!
Hva gjør man ikke for barna...det kan vel være greit en gang senere i livet at de ser moren også var med!
Skulle jeg noen gang hatt en ku - og nå må jeg berolige alle i familien og naboer om at det ikke er en aktuell problemstiliing på nuværende tidspunkt - så hadde jeg skullet hatt en langhåret ku.Bombe!Må jo stå i stil med mine afghanske mynder seff ;)

Noe motvillige måtte vi vende nesen hjemover...men hadde slett ikke en fælslege tur i den retning - tvert imot tok vi kystveien og ble målbundet gang på gang over den flotte naturen.Det er for eksempel ikke feil å vente på fergen i slike omgivelser!!!!Magic is the word!

Og det er vel ikke utenkelig at noen av innbyggerne langs veiene syntes den svarte Seat'en som dreiv å stoppa fremfor opptil flere hus og knipset bilder kunne virke noe mistenkelig!Det var selvfølgelig bare meg...
så mange skjønne perler å se!


       Dette har vært og kan bli nyyyyydelig.Til salgs mon tro?


Ungene kunne slå fast at Hakallegarden er den beste plassen på jord.Jeg er omtrent enig...det er sannelig ikke langt i fra sannheten!Vi hadde en fantastisk dag fra A til Å og tar turen igjen,det er brennsikkert!Og anbefaler det på det aller varmeste til alle andre!!!!Og for dere som ikke har anledning å ta turen hit,så kan du se glimt fra Hakallegarden på den koslige barnetv-serien "Klart eg kan" her,- for meg er dette en serie som viser hvordan barn burde vokse opp og vi alle burde ha som forbilde!


   La deg inspirere,enten ved å se på serien eller besøke gården!
    Takk til to og firbeinte på Hakallegarden for en herlig dag!16 kommentarer:

 1. O my !! this post never ends !!!...amazing !!...love Ria...xxx..

  SvarSlett
 2. *LOL* I know Ria....and these are only a few of all the pictures I took this wonderful day!!!Should rather have called the post "The never ending story" instead perhaps???;)
  hugs :)

  SvarSlett
 3. What a place!
  I dream with a trip to Nord Europe, but, right now, I enjoy with your pics...

  SvarSlett
 4. For eit fantastisk innlegg!!!!! eg hadde ei mistanke om kven som hadde laga det, og venta nesten at bildet av meg skulle dukke opp. Eg sat i bilen idag tidleg på veg heim frå butikken og tenkte på det som den festilige dama sa til meg: Kankje eg få ta eit bilde av deg?? Du var så fin!!" Eg eg som fullstendig "vart teken på senga" igår av mengdene som kom, usminka, utsvetta etter å ha peisa på bak disken, meir som som ei oppvirdde tvoge, og så fekk eg ein slik nydleg kommentar!!!! Den kjem eg aldri til å gløyme :-) TUSEN TAKK for eit aldeles nydleig inlegg!! Og kokken han heiter Nils ikkje Harald, og fergstrekket Årvik - Koparnes (evt. Larsnes - Åram ) :-) Velkomen tilbake hit!!!

  SvarSlett
 5. For eit fantastisk innlegg!!!!! eg hadde ei mistanke om kven som hadde laga det, og venta nesten at bildet av meg skulle dukke opp. Eg sat i bilen idag tidleg på veg heim frå butikken og tenkte på det som den festilige dama sa til meg: Kankje eg få ta eit bilde av deg?? Du var så fin!!" Eg eg som fullstendig "vart teken på senga" igår av mengdene som kom, usminka, utsvetta etter å ha peisa på bak disken, meir som som ei oppvirdde tvoge, og så fekk eg ein slik nydleg kommentar!!!! Den kjem eg aldri til å gløyme :-) TUSEN TAKK for eit aldeles nydleig inlegg!! Og kokken han heiter Nils ikkje Harald, og fergstrekket Årvik - Koparnes (evt. Larsnes - Åram ) :-) Velkomen tilbake hit!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må berre være klinkande klar over en ting - du var og er knallfin,fotogen til tusen og slike skapningar treng slett ikkje sminke!!Synes du er knalltøff som etter en lang dag der dokke åpnar heimen for folk og byr på dokke sjølve smiler et smil som dankar ut dei argaste colgate-reklamene på flekken!Vær stolt av deg sjølv på alle måtar!Og kor utruleg kjekt at ein sånn liten kommentar fra meg kan bety så mykje for deg - det betyr noko for meg igjen,blir rett varm kring hjarterota:)
   Den eminente kokken har no fått riktig navn i innlegget,takk;)
   Lukke til vidare i sommar,det er sikkert kjempekjekt men også travelt.Håper du er den energibomba du ser ut til å være:)
   Og vi er no tilbake att sånn heilt plutseleg for dette ga meirsmak!!
   Toveklem:)

   Slett
 6. Fantastisk herlig innlegg og flotte bilde!! Jeg er helt enig md deg, Hakkalegarden er heilt topp:)

  Klem Ingvild

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går rett og slett ikkje an å være uenig i det ;)
   Toveklem:))

   Slett
 7. Fantastiske bilder og herlig tekst! Send det inn til et blad? Lev landlig? Nyt livet videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt at du liker det du leser...var så over meg av begeistring av plassen og konseptet at det måtte berre ut - forhåpentligvis ser kanskje nokken andre det også og får seg en super dag her ute!!!!
   Når det er sagt,så har vi det fole fint på Sula også ;)
   Takk for kjekke kommentar!
   Skal sende tips til Lev Landlig om plassen,men akkurat min artikkel e vel ikkje heilt egna;)
   Toveklem:)

   Slett
 8. Superkjekt på hakallegarden. Både for store og små:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Rett og slett fantastisk,berre ej tenke på det får jeg en god og varm følelse inni hele meg og smiler fra øre til øre!!!!
   Koslig at du skreiv kommentar her og stadfester mi egen meining :))
   Toveklem:)

   Slett
 9. Anne Grete Fylling Molvær20. juli 2012 kl. 02:38

  Hei Tove

  Fantastisk flott innlegg, følte ej var der ilag med dåkke. Mange flott bilder, men du skriver også veldig, veldig godt :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei men kor kjekt å høre Anne Grete :)))
   Det var i grunnen litt av vitsen også - så kanskje enda fleire folk spesielle med småonga kan ta seg en tur og få en herlig og spennende dag der ute.Men for oss voksne e no berre bilturen utigjøna nydelig i seg sjøl!:)
   Koslig at du tok dej tid til å skrive kommentar også!!!!
   Toveklem:)

   Slett
 10. What fun they must have had with all of the animals!
  The little shop is amazing with all of its beautiful finds.

  Greetings from France,
  Simone

  SvarSlett
 11. For ett herlig innlegg! Hakkallegarden er ein fantastisk plass og eg følte nesten at eg var der sjøl igjen:)

  Siste huset på biletserien din er for øvrig til salgs ;)Men du må kome å hente det sjøl og ta det med deg:)

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)