onsdag 18. april 2012

Hipp Hurra for friske unger,idrett og sånt...
...fordi dette blir et innlegg om både ditten og datten,- er det sammensurium så er det sammensurium;)
Denne helgen gikk med til mye håndball,- på lørdagen var mamsen tilbake på gamle trakter og jobbet atter en gang som kioskdame,dog denne gang i Sulahallen.Ungene fikk springe rundt og kose seg mens jeg poppet popcorn,lagde fruktkorger,kokte kaffe,stekte vafler osv sammen med  andre flinke damer.Søndagen var det Martine som skulle i ilden,og fire kamper skulle spilles.To seiere,og to tap,og jammen dundret ikke inn Martine noen i nettingen også,stas!!!!!Mamsen synes kanskje hun er litt i ivrigste laget med å skyte på mål...det er jo sååå kjekt å score har frøkena funnet ut, men det hun ikke har funnet ut det er at det ikke alltid må skytes på mål straks hun får ballen!!Jaja,skjønne er de nå desse jentene lell,og jammen har de blitt flinke etterhvert også!!Her har Martine fått dagens pokal og klarer så vidt det er å presse frem noe som ligner et smil,etter fire kamper blir man litt sliten og trøtt og da sitter smilet veldig langt inne (hvis det i det hele tatt kommer frem!)


Linus begynte å spille fotball nå når han begynte på skolen,og synes det er så kjekt!Og ihvertfall nå når han fikk seg leggskinn og fotballstrømper...de måtte nesten soves med første natten!!!


Nå sparker han til stadighet på dinna ballen sin her utføre og godt er det å få han litt vekk fra spilling og data!Det er en deilig tid vi er inne i,guttefanten tror det er sommer for jammen  finner jeg ikke fyren til stadighet i t-skjorte,men luften er altfor for kald for det enda !Men ute er ungene og leker seg hvertfall,og trampolinen får nok en gang gitt meget stor valuta for vel anvendte penger!!!!
Godt med aktive barn:)
Og nå skal seniorgruppa i Fotball her i Langevågen være aktive på en litt ny måte også...de arrangerer nemlig loppemarked!
Det blir spennende,håper der kan være noen funn!Og heldigvis er det ikke førstkommende lørdag for da ser det ut til at absolutt alle lag og foreninger rundt om i Ålesund har funnet ut at de skal ha loppemarked og de kræsjer totalt med hverandre!!!!Synd!
Ellers har jeg vært hos legen med Martine i dag,for jeg skjønte nå at utslettet hennes ikke kunne være vannkopper.Jenta har vært sprudlende og friske,og utslettene væsket ikke!Legen mente det sikkert var den femte barnesykdom som visstnok går for tiden,evt røde hunder.Uansett helt ufarlig,og uten behandling.Smittsomt er det,men det var visst bare å gå på skolen og gjett om det var ei som var glad for det!!!!Under har jeg limt inn litt fakta om sykdommen,kjekt å vite!!!


Hvordan smitter sykdommen?

Sykdommen sprer seg fra person til person, akkurat som forkjølelse, ofte via hoste (dråpesmitte) og hånd-til-hånd kontakt. Sykdommen er smittsom i uken før utslettet opptrer. Når utslettet kommer, er vedkommende ikke lenger smittsom og behøver ikke å isoleres.

Hvilke symptomer gir sykdommen?

Zoom
Femte barnesykdom
Sykdommen er vanligvis mild, gir et typisk utslett uten samtidig feber eller påvirket allmenntilstand, eventuelt bare beskjedne forkjølelsesplager.
Sykdommen forløper gjener i to faser, men ikke alle registrerer eller er oppmerksomme på det. Den første fasen (prodromalfasen) begynner ca 1 uke etter smitte og varer i 2-3 dager. Symptomene kan være hodepine (20%), feber (20%), sår hals (15%), kløe (15%), hoste (10%), magesmerter (10%), leddsmerter (10%). Disse symptomene forekommer hyppigere blant voksne enn hos barn, særlig leddsmerter (opptil 50%). Leddene som hyppigst gir plager, er hendene, håndleddene, knærne og anklene. Denne første fasen etterfølges av en sykdomsfri periode på 7-10 dager, deretter kommer det typiske utslettet som forløper i tre faser:
  • Fase 1 - høyrødt utslett i kinnene, påfallende blekhet rundt munnen, noen har lett feber. Utslettet ser nesten ut som om du har fått deg et slag på kinnene.
  • Fase 2 - varer i 1-4 dager og er karakterisert ved et småprikket rødt utslett på skuldrene, øverst på armene, på kroppen og noen ganger på lårene. Utslettet blekes etter hvert, det flyter sammen i et nettliknende mønster (marmorering av huden). Håndflater og fotsåler er vanligvis spart
  • Fase 3 - utslettet kan komme og gå i uker, noen ganger måneder. Det kan muligens skyldes stimuli som fysisk aktivitet, irritasjon eller overoppheting av huden fra bad eller sollys
  • Utsletter klør ofte, særlig hos voksne


Og så kan jeg jo slenge med et bilde av meg når jeg nesten var på det verste forrige uke også....berre lekkert eller hur???Veeeeldig hoven,rød,utslett,igjenlimte øyne,kløende og ser ut som et monster!!!Heldigvis hjelper kortisonkremen meg godt og jeg har nesten normalisert meg,er bare litt rødskjoldete her og der:)
Det er mangt slag man skal prøve,hva blir det neste.....??

Nå vil vi ikke ha mer sykdom og elendighet,men være friske og fine dagen lang,og sove godt om natten.Martine var så skjønn her en kveld,fant henne i sengen med strikketøyet mellom fingrene i dyp søvn!Snakk om å være arbeidsom ; strikke i søvne....

det hadde vært noe det ;)

2 kommentarer:

  1. Men era stackare!!!!!! Jag håller med hipp hurra för friska ungar och en frisk Tive;) Kram

    SvarSlett
  2. Oh that last picture is so sweet...i hope you feeling better end your kid too......love from me....xxx...

    SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)