lørdag 14. januar 2012

DIY gardinforbedring....

.....julegardinene kom ned forrige helg.Og jeg hengte opp helt enkle og hvite nye liftgardiner.Greit nok.Bare det at jeg ikke er så glad i greit nok.Jeg liker best å sitre,brenne,kjenne i hver celle at jeg er fornøyd med ting og tang.Især på interiørfronten er det vel trygt å si!Så dette ble litt kjedelig og upersonlig,selv om det var lyst og lett.Noe måtte gjøres!!!
 "Noe" kom til å bli sjablonger.Problemet var at jeg ikke hadde noen som passet.Men jeg visste jeg hadde sett noen på nettet,så da tenkte jeg at jeg kunne bestille der!Men de var jo så pitte pittesmå alle jeg fant at det var bare å slå fra seg!Etter litt grubling kom jeg på at jeg skulle forstørre de bildene jeg fant på nett og så printe dem ut i passelig størrelse selv!Da valgte jeg fotopapir...vet ikke om det finnes sjablongpapir eller lignende jeg men på hobbybutikken her fikk alle jeg spurte om hjelp et heller hjelpeløst og måpende uttrykk....lite hjelp å få med andre ord!
Tanken var i alle fall at fotopapiret ikke trekker til seg maling like fort (eller i det hele tatt) slik som vanlig papir gjør.
 Etter valgets kvaler var unnagjort var det bare å begynne å klippe!
Så sprayet jeg på spraylim/sjablonglim slik sjablongen  festet seg i stoffet slik det ikke ligger og glir...da blir det fort stygt!!!
Svart tekstilmaling ble svampet på...prøvde å gjøre trykket litt ujevnt med viten og vilje for slik ville jeg ha det nemlig:)
Skal si jeg koste meg dere,og så var det veldig spennende også da.
Ville det bli slik jeg forestilte meg????Eller en tabbe de luxe?
Her ser dere det ferdige resultatet,tok bilder i går kveld,og jeg må rett og slett si at gardinene ble som påtenkt og jeg må si meg særdeles  fornøyd med prosjektet!!
Rett som det er så gav det mersmak,klar til å sjablonere almost anything jeg nå !!!Fotopapir fungerte veldig bra....trakk ikke til seg malingen idet hele tatt men limen ble litt i tøffeste laget så etter to omganger med sjablonering måtte papiret gi tapt og revnet .Men jeg hadde fått utrettet akkurat det jeg ville og det er akkurat nok det!Så får jeg heller printe ut flere når det trengs,lettere kan det ikke bli!!!

Hva synes du?


5 kommentarer:

 1. JA! Dette var smart, Tove=)!! Gardinen ble mye mer spennende nå!! Lekker, faktisk=)! Og all ros til deg for å klippe/skjære ut...det har jeg prøvd en gang og gjør det ikke igjen...hehehehe!

  Fin lørdag til deg!
  Klemmer!

  SvarSlett
 2. Kjempefin Tove :)) viss man har en skalpell , slik som legene bruker,,som man kan få tak i på apoteket,,så går det lettere å skjære ut mønsteret.Eller en tapetkniv :) men siden skalpellen er liten, er det lettest ..bare et tips:)

  SvarSlett
 3. takker så mye for tips til Anonym,var noe svineri å klippe ut dette styret:)))

  SvarSlett
 4. Helt knall! Den utskjæringa må ha vært en prøvelse for tolmodigheten din tror jeg. Jeg har vært innom tanken jeg også men slått det fra meg nettopp pga utskjæringa.

  SvarSlett
 5. Veldig fint!
  Finst nok papir som gjer at du berre kunne strøke det på.
  Syns ofte at dei som arbeider på hobbybutiikar o.l. har lite kunnskap om det dei skal selge..

  Ha fin søndag!

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)