mandag 26. desember 2011

hersens trollkjerring....

 ....slett ikke trivelig å ha på besøk i det hele tatt!Dagmar var rett og slett et mareritt om sant skal sies...selv om vi ikke er de om er hardest rammet.Men vi synes likevel det var veldig trist at vi fikk se bassenghuset vår flyge av sted for å bli knust til pinneved!

 Gjerdet gikk det også galt med,men straks litt lettere å reparere!
Lokket på bassenget hadde også tenkt å flakse litt,men jeg og Gubben sprang ut som noen olja lyn for å sikre det,- men måtte ringe etter hjelp- heldigvis var snill pappa og bror lynraske og på plass for å hjelpe oss ganske så raskt...så ble ihvertfall det reddet!!!
 Her er ene veggen på huset...langt nedi dalen nedom oss!!!!


 Pisty måtte også ut og lufte seg litt og sjekke stoda...det ble ikke mye lufting på kvelden i går kveld for å si det slik....
 Mamsens elskede og Gubbens forhatte apeskrekk måtte også gi etter og står som et skjevt tårn i Pisa uti hagen....
Flaggstangen holder på å gi opp...den måtte vi ta ned nå til kvelden...det braker godt både rundt og i husveggene nå også!
 Nederste delen av gjerdet vårt har også løsnet...håper det holder kvelden ut!
 Og et stort tre datt også ned på plassen vår etter at det knakk i to,men la seg perfekt til ved gjerdet så ingen fare heldigvis!
 Det var en gang et bassenghus......
Taket holdt også,alle taksteiner på plass...naboene rundt var dessverre ikke fullt så heldige...
 Vi tok oss en liten kjøretur på synfaring i Langevågen for å se på skadene rundtomkring,og det viste tydelig det hadde vært enorme krefter i sving!!!En båt hadde landet midt i gangveien til bryggen!
 ...i tillegg til "litt" rusk...
 Og vannstanden var ganske så høy!
Innerst inne hadde bryggen vrengt seg,og om man var sugen på ferske blåskjell var det fritt frem og plukke ;)

 Veien fra Nymarka mot Lerheimskaien var rene skjære slalomløypen...enorme trær hadde knekt av,blitt revet opp med røttene...her har det virkelig tatt godt !! Heldigvis stod husene!


Og nausta i Stadsneset hadde fått blåst inn dørene sine alle som en,-bryggene låg bare å fløt!
Gårkvelden var like mye uten strøm som med...og innimellom i de "gode øyeblikkene" kom vi oss på Facebook og fikk orientert oss litt om hva som skjedde rundtomkring.Blant annet at taket på Livbeltefabrikken her hadde blåst av!(All kritikk til Sunnmørsposten forresten..har ikke sett maken til dårlig dekning denne voldsomme  kvelden/natten....)

Bygningsmateriale flyter overalt...og i skrivende stund flakser det nok overalt!!!!!Trassige greier!!!!

'Undres på hva som har "snødd" her ???
Og slik kan det gå med bilen når man er på nattevakt i hjemmehjelpen en sådan forblåst natt!
Tror vi skal være sjeleglad for at Dagmar kom på besøk nettoppakkurat denne kvelden/natten...tenk hadde dette skjedd når folk var på arbeid,på skole?????Her ved Molvær Skolen hadde taket blåst av,trær lå nede her og der!!!

All mulig ære til de som stod på dag og natt og reparerte,ryddet opp


Her kjører vi forbi fremsiden av livbeltefabrikken og ser at det ligger enda mer bygningsmasse utover...

Nei det var en folandes kveld med redde unger,- de holdt seg våkne sammen med oss til langt på natt og fikk oppleve en mørklagt bygd hvor bare blålys og lyn lyste opp nattemrøket.Her brant vi lys i hver en krok,og lommelykten var stand-by.Gubben bannet og steikte og var nok sikker på taket skulle lette på huset vårt også slik som det ristet og knirket,mens jeg prøvde å beholde fatningen slik ungene ikke ble vettskremte.Men innvendig var jeg ikke høy i hatten må vite!!!Vi får likevel være veldig glad det ikke gikk verre enn det gjorde...tenker på bassenghuset som kunne truffet biler...hus!!!???!!!Huttemegtu!Leser om mye trist og tragisk rundtomkring og håper det blir leeeenge,leeeeeenge til neste gang!

Dagmar dra til hel...........!!!!
(og dit kommer hun nok raskt i det tempoet hun holder!!!)

6 kommentarer:

 1. O my !!!...what is happened darling ??? please tell me...translator is doing not well i am affraid...are you and your familly okee???...love from me...xxx..

  SvarSlett
 2. Litt av nokken ødeleggelser ho Damar har gjort rundt om kring... Håper at de blir mange, mange år til neste besøk av en orkan...

  SvarSlett
 3. SÅ GRUSOMT Tove!!!
  Sterke bilder fra en illsint storm!
  Godt dere er i god behold
  alle mann tross ei tøff natt.
  Det suser og blåser godt rundt veggene
  her og, men ikke på langt nær som
  hos dere......

  Håper dere får ei bedre natt i natt!
  Å rikitg god jul forresten ;-)
  Varm juleklem fra Hilde

  SvarSlett
 4. Hutte min tu,for noen ødeleggelser. Godt det ikke har gått menneske eller dyreliv. Helt klart at Dagmar ikke fikk det hun ønsker seg til jul. :/ Ønsker dere en fortsatt fin romjul. klem fra Nina,Ulf og Franco.

  SvarSlett
 5. Oj vilka dramatiska bilder!!! Stormen var här oxå och kastade omkull allt på vår balkong...starka vindar!!! Önskar dig en fin fortsättning. Kram Johanna

  SvarSlett
 6. Triste bilder, Tove :(
  Naturkreftene kan jammen være grufulle!
  Tenker på dere alle på sunnmøre.
  Har fulgt med på nettet, også Sunnmørsposten, men de har langtfra så mange bilder som du har her fra forskjellige steder.

  Håper Dagmar drar fra dere snart!
  - klem

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)