lørdag 30. juli 2011

Det er deilig å være norsk....


 Dette utrolig vakre huset har nemlig gjort Danske av seg!
I 1914 på verdensutstillingen i oslo var det nemlig et dansk par som falt pladask for dette to-etasjers huset på 168 kvm!Huset ble kjøpt og delt opp,for så å fraktes til Danmark hvor det ble gjenreist.
Etter mange år hadde huset blitt forfallent,men nylig ble det renovert av nye eiere og skal si det huset ble vakkert!!!
Nyyyyydelige vinduer,både utenpå og fra innsiden,de gjør hele huset synes jeg!!!Samtidig ser vi igjen det norske tradisjonelle..artig!
Den nye eieren hadde drømt om dette huset helt siden han var barn,og hadde allerede da lovet seg selv at dersom han noengang fikk nok penger skulle dette huset bli hans!Det var nok meningen....
det kunne ikke blitt bedre!!!Utsikten er heller ikke noe å si på!

....i Danmark!

Har jeg hørt!Og forsåvidt prøvd littegrann.Men nå skal det utprøves i enda større grad...tror dere ikke Gubben og Kjerringa har bestilt tur til Danmark over helgen da?Med barn,naturligvis...ja faktisk er det for barna sin del vi reiser!
En liten tur må de da få,gulla våre! Og etter at all reklamen på Cartoon Network har gjort jobben sin og barna har blitt hjerne-
vasket så har foreldrene her i heimen gitt etter for ønskene og nå reiser vi med Stena Line/Barnas Båt til Danmark og b.l.a Djurs Sommarland!De av dere som har et snev av kjennskap til mamsen her og hennes lyster (eller er det ulyster?) skjønner nok at hun er mer enn klar for diverse vidgjetne butikker rundtom hos Danskene,men faktum er vel at hun skal være sjeleglad om hun rekker å tråle gjennom noen av Fredrikshavns gater og butikker.Viktigst av alt er i allefullefall at våre to håpefulle får noen dager fyllt av moro og opplevelser!
Aller først skal vi stoppe på Hunderfossen...Gubben skal spille i en Bridge-turnering i helgen så da får vi andre finne på noe annet:)
     Boligmagasinet  hadde denne reportasjen her, og nå gleder jeg meg til å kjøre gjennom Danmark og se på både hus og natur!Gubben stakkars er allerede nervøs...kvir seg skikkelig til både å kjøre gjennom oslo og komme på de danske veier.Essa sier madamen...vi får ta det med ro og kjører vi feil så kjører vi feil!Skulle noen se en Jeep Compass med noen forvirra Sunnmøringer oppi...to bråkete unger baki og med ei gneldrekjerring fremme så er det nok oss;)
Nå skal det pakkes og huset skal vaskes...tenk min snille søster stiller opp og skal ta seg av "gårdsbruket" mens vi er borte.Hunder,kaniner og katter skal mates og luftes...turen hadde nok ikke gått om ikke jeg hadde så flott hjelp fra familien...pappa kommer nok også innom for å gå tur med apekattene.Takk,takk og takk!

3 kommentarer:

 1. Vilket paradis! älskar förnsten i sovrummet! Kram J

  SvarSlett
 2. Kære Tove, du får en rigtig dejlig ferie (måske liiiidt våd!) og du kører ikke galt! Her er der som bekendt så fladt at du kan se 100 km frem for dig. Nå, måske ikke fulde 100 km, men alligevel!

  Klem Helle, ps...for et drømmehus!

  SvarSlett
 3. Love your photos! They are very original.

  SvarSlett

Jeg blir så glad når jeg finner kommentarer,legg igjen et spor du også:)
(Beklageligvis har jeg måttet sperre for anonyme,siden det kom så masse spam.)